Inloggen

Blote hoeven in Rocky Mountains lange tochten door de bergen

Fotoserie van de Lazy-M ranch, een ranch in de Canadese Rocky Mountains waar de paarden op blote voeten lopen!

Begin september 2005 zijn wij naar Canada geweest om daar bij een ranch te kijken waar ze hun 50 paarden natuurlijk bekappen. De paarden lopen sinds 2003 op blote hoeven op de door de Lazy-M Ranch georganiseerde tochten in de Rocky Mountains. Ze doen dit in het seizoen week na week, en met veel succes!

Lane (samen met Margy eigenaar van de ranch) vertelt dat de paarden tredzekerder zijn geworden en minder hoefproblemen hebben dan toen ze nog op hoefijzers stonden. En dat in een ruig gebied als de Rocky Mountains!

We vinden het fantastisch dat een eigenaar van een Ranch, die zijn geld verdient door mensen een week te laten zijden op zijn paarden door de bergen, alle 50 paarden huppakee van de hoefijzers afhaalt omdat hij gelooft dat hoefijzers niet goed kunnen zijn voor paarden en hij heeft gezien dat het ook zonder zou moeten kunnen. Een mooie inspiratie dachten wij!

We hebben de eigenaar ook een interview afgenomen waarin Lane een paar verrassende uitspraken doet. Zie het volgende filmpje op YouTube:

9-paardstrailer
9-paardstrailer
Met deze giga-trailer werden de paarden van de Ranch (welke in de heuvels voor de Rocky Mountains ligt) naar het kamp in de bergen gebracht. Er passen maar liefst 9 paarden in
Het kamp in de bergen
Het kamp in de bergen
Het kamp is prachtig gelegen aan een ijskoude kristalheldere rivier in de bergen. De eerste groene tent is de tent van Frans en mij. Het vriest er 's nachts dus we zijn érg blij dat er een houtkacheltje is. Die stoken we roodgloeiend voordat we gaan slapen en 's nachts als het koud is doen we hem nog eens aan... Het is echt verrekte KOUD maar o zo heerlijk puur in de natuur.
Luxe toilet
Luxe toilet
Dit is de toilet welke bij het kamp hoort. De tentdoek kan niet verder dicht. Er is een gat gegraven en je kunt alles wat er van iedereen in is gevallen zo bekijken... Gelukkig staan er veel bomen rond het kamp ;-) We hebben jammer genoeg geen foto gemaakt van de "douche", die was ook erg grappig!
Scout
Scout
Dit is het paard waarmee ik de gehele week op pad ga! Scout is zn naam
Tijdens een tocht
Tijdens een tocht
What can I say?
De ijskoude snelstromende rivier door
De ijskoude snelstromende rivier door
Je ziet het niet zo goed maar deze rivier is ontzettend krachtig. Het water is ijs-koud en je moet goed oppassen dat je je paard goed stuurt (klein beetje met de stroom mee, bijna in 90 graden oversteken) anders loop je het risico dat hij mee wordt genomen door de rivier.
Nog een rivier
Nog een rivier
Scout en ik zijn helemaal rechts op de foto, Scout is het kleinste paard van de groep, niet helemaal handig als je diep water door wilt steken... (heb ik weer ;-))
Welverdiende rustpauze
Welverdiende rustpauze
Lekker rusten in de schaduw. Wat ik zelf erg storend vond was dat de begeleiders van de ranch de singels niet los doen en de paarden niet een beetje laten eten, dat deden wij met zn allen natuurlijk gewoon wel. Die paarden doen toch ook hun best voor ons?
Frans en Kola
Frans en Kola
Dit is Frans en zijn paard Kola
Alle paarden blootsvoets
Alle paarden blootsvoets
De hoeven van Kola, waren net zoals de hoeven van alle andere paarden blootsvoets!
Sneeuw
Sneeuw
Op de laatste dag van het kamp ging het sneeuwen, tsja je zit in Canada he... ook al is het nog maar september, in de bergen kan het daar dan al flink sneeuwen
Mooie hoofdstel-haken
Mooie hoofdstel-haken
Als je al je 50 paarden van de hoefijzers afhaalt heb je heel wat hoefijzers over... Daar maak je gewoon handige haken van! *op het moment dat wij hier waren, was deze ranch nog niet zover dat ze ook zonder bit reden. Erg jammer en we hopen dat we hen een setje in de goede richting hebben gegeven om dit toch te gaan doen. Weg met alle ijzerwerk, dat is nergens voor nodig. Maar het feit dat een ranch al hun 50 paarden van de ijzers afhaalt en natuurlijk bekapt terwijl ze in de Rocky Mountains hun geld verdienen met trektochten, vonden we bijzonder genoeg om er toch naartoe te gaan. We weten dat de overstap naar natuurlijk meestal niet van vandaag op morgen gaat, ze hebben hier gewoon net even iets meer tijd voor nodig voordat ze ook het bit vaarwel zeggen


Reacties

Naam:
Email:
Tekens over:


roweentje
Zie ik dat goed?? Bitten??
0
0

Er zijn zulke prachtige plekjes op deze aardkloot
0
0

Kei leuk. In frankrijk ben ik ook naar een kamp geweest, alleen lopen de paarden daar niet blootvoets, maar soms mag daar een paard gewoon los over het terrein lopen. Zo dus ook de merrie met het veulen en ze vluchten echt niet de bergen (alpen) in. De hengst loopt met de tochten ook gewoon mee. (behalve als er een merrie hengstig is.) Groetjes
0
0

Wat een prachtige omgeving.... Over de hoofdstelhaken...dat is het enige waar al dat ijzer goed voor is :)
0
0

Wow, ziet er prachtig uit allemaal. Dat oversteken door de rivier lijkt me best spannend, vooral als er een sterke stroming staat.
0
0

Waldo50
Lijkt me een machtig avontuur, mooie foto's !!
0
0