Inloggen

Foto's bekapcursussen een impressie van de cursus

Onderaan de pagina vind je een paar ingezonden brieven van cursisten.

Corona-proof-juf-Pien :-)
Corona-proof-juf-Pien :-)
En daarachter zie je alle tafels ruim uit elkaar (1 tafel per persoon), helemaal Corona-proof
Curusulokaal corona-proof ingericht
Curusulokaal corona-proof ingericht
Corona-tijd
Corona-tijd
Het is een beetje jammer dat de mondkapjes nodig zijn (we zie liever lachende gezichten he) maar de groep heeft wel goed bekapwerk geleverd!
In de ochtend theorie
In de ochtend theorie
In de middag praktijk
In de middag praktijk
Voor en na
Voor en na
Mooi resultaat! Had dit paard deze bekapping maar eerder gekregen...!
Met z'n allen een hoef bespreken
Met z'n allen een hoef bespreken
Wat zie je, wat is goed, wat kan er beter, hoe zou je deze hoef bekappen?
Netjes bekapt
Netjes bekapt
Nieuwsgierig hoe de hoef er van binnen uitziet
Nieuwsgierig hoe de hoef er van binnen uitziet
Cursist Nick is nieuwsgierig hoe 'zijn' hoef er van binnen uitziet. Dus hupsakee, ze zetten de zaag erin!
Zo ziet die eruit
Zo ziet die eruit
Prima hoef!
Beste van de klas ;-)
Beste van de klas ;-)
Sorry, dit doen we niet altijd maar we hebben af en toe degene die de toets het beste had gemaakt beloond met een taart. Goed gedaan Remco!
Hoefijzers verwijderen is zwaar werk
Hoefijzers verwijderen is zwaar werk
Nog een keurige voor en na
Nog een keurige voor en na
Wat zou dit paard veel lekkerder hebben gelopen op deze hoef!
Blij met hun prestaties
Blij met hun prestaties
En terecht! Hard gewerkt en goed gedaan!
Zulke gezichten zien we graag :-)
Zulke gezichten zien we graag :-)
Nog een mooie voor en na..
Nog een mooie voor en na..
Kijk, de hielen zijn nog net niet helemaal gelijk
Kijk, de hielen zijn nog net niet helemaal gelijk
Leren kijken kun je leren! Het vergt even wat oefening maar oefening baart Kunst!
Even evaluatieformulieren invullen
Even evaluatieformulieren invullen
Dank jullie wel!
Zo ziet het eruit als iedereen vertrokken is..
Zo ziet het eruit als iedereen vertrokken is..
Happy bekapgroep in Belgie
Happy bekapgroep in Belgie
Vanochtend heb ik eindelijk rustig de hoeven van me paardje kunnen bestuderen. Hij is nog nooit bekapt of beslagen (hij is 3) en heeft een tijd op een betonnen vloer gestaan. Zijn hoeven zijn breed en kort (iedereen roept dat ie op ijzers moet, mooi niet dus he). Aan de onderkant zitten twee zolen. Eentje boven de ander, de bovenste begint lost te laten. En guesss wat eronder zit, een prachtig holle zool!!! Ik ben zo blij dat zijn hoeven in orde zijn. Wel heeft ie flares aan de zijkant, die heb ik uiteraar teruggesneden (boogje in kwartier), maar verder ziet het er 'wild' uit. Ik heb foto's gemaakt en zal die op mijn website zetten. Echt indrukwekkend, maar goed dat ik op die cursus ben geweest anders had ik me laten ompraten en hoefijzers eronder laten slaan.

Vandaag maar ff de videocamera meegezeuld naar stal. Daar heb ik opnames gemaakt van mijn paardje (dat laag op de hielen staat) en een beslagen paard dat hoog op de hielen staat. Thuis alles op videoband gezet en vertraagd afgespeeld. Wat we geleerd hebben bij de cursus natuurlijk bekappen, over hiel en toonlanden was goed te zien! Met het blote oog valt het niet zo op, alleen dat sommige paarden die hoog op de hielen staan kort lopen.

Hoe kan het toch dat niemand al eerder op de idee�n zoals beschreven in de cursus is gekomen? Alles is z� logisch en alles valt als puzzelstukjes inelkaar.

Jantine


Sinds mei 2004 doen wij aan natuurlijk bekappen (na een cursus bij jullie) bij onze Welsh K Foxy Lady. Het gaat ongeloofelijk goed: wij wonen in Friesland, alwaar we buitenritten alleen maar over de weg kunnen maken (hooguit een paar bermen als ze droog zijn): We draven en galoperen wat af en haar hoeven worden eigenlijk alleen maar mooier: succes met jullie verhaal en dat je nog maar veel meer mensen kan overtuigen over deze manier in het teken van het welzijn van het paard!!! En voor iedereen die op deze pagina's een hoefsmid zoekt: DOE DE CURSUS bij Frans en Ilona en je kan binnen een dag je eigen paardje gewoon zelf bekappen: het is ECHT mogelijk en goed te doen!

Bianca


Frans en Ilona, nog dank voor de heldere uitleg. Ik ben zondag maar meteen aan de slag gegaan. Gediagnosticeerd dat Asaya op de randen stond (en dat terwijl ze bekapt is door een 'natural' hoefsmid...). Heb me pijnlijke lendenen en een stijve rug geraspt. E.e.a. ziet, vind ik althans zelf, nu een stuk beter uit.

Het paardenbeen waarop ik heb mogen oefenen (dank, paard) heb ik inmiddels ontveld en met de nodige eer begraven. Nadat de mieren c.s. hun reinigende arbeid achter de rug hebben moet ik nog iemand met een cirkelzaag vinden die de hoef netjes kan delen. Dat wordt het neutraal materiaal om mijn dochter van 12 - die achter de gordijnen sprong bij de aanblijk van het oorspronkelijke been - in een minder spookachtige setting te vertellen over randen, zolen, kwartieren en katrollen.
Groet,

Jan


Hoi Ilona,

Na een super inspirerende dag gisteren, ben ik (Esther) vandaag met de hoeven van mijn eigen paard, Ivanhoe,begonnen. En het viel niet mee! Ik dacht dat zijn hoeven veel beter waren dan de hoef die ik bij jullie had bekapt en dat het dus wel vrij vlot zou gaan. Maar nu ik wat meer kennis had, bleek zijn hoef helemaal niet zo goed. Het bleek dat ze lang en vooral breed waren. De verzenen waren vrij lang en de steunsels waren helemaal breed naar achteren(naar voorkant van de hoef dus) gegroeid. Dit wist ik bij het vinden van de zool niet, dus naast de straal was het opeens veel hoger en harder. Ik vond dit heel vreemd en ben toen maar wat gaan vijlen en zag toen dat dit dus de brede groei van de steunsels waren en dus niet de zool. Ik ben dik 2 uur aan beide voorhoeven bezig geweest en het is nog niet af, maar ik vond het genoeg. Paard was zeer braaf en heb hem lekker naar de wei gebracht. En zelf lekker een koude cola erbij gepakt:-)

Nog bedankt voor de fantastische dag en ik hoop echt dat er een vervolgcursus komt! Ik zal er zeker zijn!!

Groetjes,
Esther


Hoi Ilona (en anderen),

Het gaat prima met het hoefbekappen. Ik doe nu de hoeven van onze beide Tinkers en dat gaat prima. Regelmatig even twee hoeven per keer (die Tinkers hebben grote hoeven!!) en dat is goed te doen. De hoefsmid die alle andere paarden op stal bekapt laten we er telkens even naar kijken en hij is best tevreden. Ook hij ziet wel dat regelmatig bijhouden beter is dan een keer in de zoveel tijd de hoeven bekappen. Brumby (Tinker van m'n vrouw) heeft vrij snel scheuren in z'n hoeven maar sinds ik 'm bekap en de hoeven mooi kort houdt met een dikke mustangrol heeft hij daar geen last meer van. Met Cobber (mijn Tinker) heb ik laatst de paardrijdvierdaagse van Dwingeloo gedaan en dat ging prima. Zijn hoeven waren uiteraard wel wat versleten (we liepen best veel over de weg) maar ik was zeer tevreden over hoe zijn hoeven het hebben gehouden. Het was toch zo'n 120 km in 4 dagen. Ook heb ik laatst even zo'n filmpje gemaakt zoals jullie die ook op de site hebben staan om te controleren of je paard een hiellanden of toonlander is. Cobber landt mooi op z'n hielen!

Kortom: ik ben zeer tevreden. Behalve dan laatst toen ik door m'n rug ben gegaan tijdens het bekappen.... Het is wel zaak om je rug een beetje te blijven trainen...pfff.

Edward