Inloggen

Kennis

Valkuilen
Valkuilen - Over natte apen, antropomorfisme, Donald Duck en meer... > PaardNatuurlijk > Kennis > Valkuilen
Op onze website staat veel informatie die in tegenspraak lijkt te zijn met de algemeen heersende opvattingen. Als je dit alles zo leest dan vraag je je af hoe het in vredesnaam mogelijk is dat er zoveel hardnekkige misverstanden bestaan op het gebied van de omgang en verzorging van paarden.
Frans Veldman
Alternatieve geneeswijzen
Alternatieve geneeswijzen - Wat is de visie van PaardNatuurlijk? > PaardNatuurlijk > Kennis > Alternatieve geneeswijzen
De begrippen "alternatief" en "natuurlijk" worden vaak door elkaar gehaald. De naam "PaardNatuurlijk" waarin het woordje "natuurlijk" een prominente plaats inneemt zal dan wel betekenen dat PaardNatuurlijk alternatieve geneeswijzen hoog in het vaandel heeft staan, zo denken velen. Maar toch hebben wij ernstige bedenkingen tegen de wildgroei aan alternatieve geneeswijzen. Waarom dat zo is leggen we graag even uit.
Feiten en Fabels
Feiten en Fabels - Ofwel: waar- en onwaarheden > PaardNatuurlijk > Kennis > Feiten en Fabels
Paardrijden hangt sterk aan "traditie", en daarbij horen allerlei opvattingen die niet in overeenstemming zijn met de nuchtere feiten. Een groot deel van deze website gaat dan ook over het weerleggen van allerlei fabeltjes. In dit artikel nemen we een aantal hardnekkige fabeltjes onder de loep.
Frans Veldman
Natuurkunde
Natuurkunde - Essentiële natuurkunde voor ruiters > PaardNatuurlijk > Kennis > Natuurkunde
Ben je lichter als je lichtrijdt? Verdeelt een pad druk?
Frans Veldman
De middelen van Leen Taal
De middelen van Leen Taal - Een kwakzalver ontmaskerd > PaardNatuurlijk > Kennis > De middelen van Leen Taal
Natuurlijke middelen zijn populair. Zo populair dat er goed geld mee te verdienen valt. Maar geld biedt geen garantie voor eerlijkheid. En niet alles dat "natuurlijk" is, is per definitie goed. Reden voor ons om eens met een nuchtere blik te kijken naar dit 'natuurlijke middeltje'. Leen Taal, oprichter van Novacure, wie is het en is het allemaal wel te vertrouwen...?
Frans Veldman
Telepathie
Telepathie - Telepathisch praten met dieren, kan dat wel? > PaardNatuurlijk > Kennis > Telepathie
Telepathie, paranormale begaafdheid, praten met dieren. Een favoriet onderwerp van vele paardeneigenaren. Er zijn mensen die er heilig in geloven, maar er zijn ook critici. Natuurlijk zijn er veel anekdotische "bewijzen" van mensen die vrij rake beweringen konden doen over bijvoorbeeld bepaalde paarden, maar vaak is onduidelijk hoeveel "voorkennis" er aanwezig was. Onbewust geef je bij een consult een enorme berg informatie, en uiteraard hoor je meer over de succesverhalen dan over de faliekante mislukkingen. Wij vonden het tijd voor een test.
Frans Veldman