Frans Veldman schreef op zaterdag 27 oktober 2007, 16:54:
> Eva Saegerman schreef op zaterdag 27 oktober 2007, 14:56:
>
>>> Maar gewoon ik vind het raar, werken met je paard, als het

> bent "raar" is. Wij beginnen nu net onze paarden hooi bij te
> voeren, maar dat is omdat het gras bijna op is. Hadden we
> genoeg gras dan kregen ze nog echt niets erbij.
>
Nu, als je Pavo moet geloven, moet je in de zomer "summer fit" koeken bijgeven als ze in de wei staan, om zeker te zijn dat ze alles binnenkrijgen. (Staat zo op de doos). Over de winter spreken ze niet. Mij leek het altijd logisch dat in de winter iets extra geen kwaad kan.
En intussen ben ik zo ver dat ze het echt niet nodig hebben. Onze paarden doen slechts middelmatige arbeid: 2x/week les en 1x wandelen (als de hoeven zonder ijzers het gewoon raken, momenteel dus niet). Ze zijn er wel verzot op, dus na het rijden krijgen ze er regelmatig eentje. Niet als "bijvoeding", wel als versnapering (ik eet nl. ook wel eens graag fastfood).
Zoals in alles worden ons veel dingen aangepraat door de reclame, en vaak trappen we er met ogen open in. Vaak is zgn info ook verdoken reclame. En als iedereen het doet ... dan zal het wel goed zijn zeker?
Mijn ogen zijn ook pas door deze site beginnen opengaan. Momenteel is ons motto: less is more. En ze hebben er nog nooit zo goed uitgezien.
> Waar het idee vandaan komt dat de voedingswaarde van het gras
> achteruit gaat weet ik niet. In ieder geval zou ik niet weten
> welk voedingsstofje in najaarsgras zou moeten ontbreken (en
> waar zou dat dan gebleven moeten zijn, als het in hooi wel zou
> blijven zitten?)
Heb ik mij ook al vaak afgevraagd. Zou het niet kunnen dat als er niet genoeg voeding is in het gras dat het ook niet meer groeit? Moest het dat wel doen dan krijg je misschien "slap" gras, en dan heeft het minder kans om te overleven? Of is de evolutietheorie niet van toepassing op gras???
Groetjes, Lena