> Maar ik vond het net zo stom dat
> WakkerDier gaat onderzoeken op paardenvlees omdat mensen dat
> zielig vinden en andere dieren niet...
ik meen (maar pin me er niet op vast) dat je met 5% inhoud van een bepaalde vleessoort het product naar die soort mag vernoemen.
dus 5% kalf erin en je mag het op de markt brengen als kalfskroket.
De krokettenbakkers weten ongetwijfeld dat er (wat mij betreft inderdaad op basis van valse sentimenten) minder kroketten worden verkocht als ze het paardenkroketten zouden noemen.
ik denk dat WD geprobeerd heeft wat duidelijkheid in dit verhaal te scheppen.
vergelijkbaar (of erger) zijn de kroketten die gewoon 'meatless' mogen heten en gebaseerd zijn op vleesbouillon.
Al zetten ze wel netjes op hun site: "Deze kroket bevat bouillon en is daardoor niet 100% plantaardig, maar bevat geen vlees".
om maar weer eens te vergelijken: zie je de reacties van de massamarkt voor je, als blijkt dat het kwekkeboomkroketje op basis van kattenboullon is gemaakt?
Deze kroket bevat kattenbouillon , maar bevat geen kattenvlees.
over grensgebieden gesproken.