InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3 berichten
Pagina 1 van 1
Je leest nu alle berichten van "Annemiek Stuart"
Volg datum > Datum: vrijdag 27 juli 2007, 9:4227-7-07 09:42 Nr:91830
Volg auteur > Van: Annemiek Stuart Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Kopersulfaat Structuur
Annemiek Stuart
Nederland


3 berichten
sinds 16-9-2005
Mijn paard is een luchtzuiger. Het is een ex-manege paard. Toen ik hem kocht heb ik hem vrij snel verplaatst naar een plek in een kudde waar hij 24/7 buiten kan zijn. Hij kan de hele dag door eten (Eiffel hooi) en heeft het volgens mij prima naar zijn zin (is de baas in de kudde).Hoewel hij nu anderhalf jaar in de kudde staat, zuigt hij helaas nog steeds lucht. Vooral tijdens en na het eten moet hij zuigen. Inmiddels heb ik in overleg met de DA een Gastrogard kuur en Pronutrin geprobeerd en hoewel het zuigen na de kuur wel iets minder werd, was dat helaas maar een tijdelijke verbetering. Pronutrin lust hij echt niet, als ik het meng met wat lekkers, spuugt hij de Pronutrin korrels gewoon uit. Nu krijgt hij 2x per dag maagcompositum, maar ook dat helpt eigenlijk niet.

In het boek "Natural Horse Care" van Pat Coleby staat een stukje over luchtzuigen. Zij vertelt daarin over een aantal paarden die enkele uren na het toedienen van Kopersulfaat, stopten met luchtzuigen. Voor zover ik het begrepen heb kan een overdosis kopersulfaat voor paarden zeer schadelijk en soms zelfs fataal zijn, maar een tekort aan kopersulfaat kan ook ernstige klachten veroorzaken. Ik heb de voedingswijzer ingevuld en daaruit blijkt eigenlijk dat het voer goed zou moeten zijn. Zou het ondanks dat toch kunnen dat mijn paard een tekort aan kopersulfaat heeft?

Zijn er mensen die ervaring hebben met het toedienen van kopersulfaat (al dan niet bij luchtzuigers)?

Ik ben heel benieuwd naar eventuele ervaringen.

Groeten Annemiek
Volg datum > Datum: vrijdag 27 juli 2007, 21:0627-7-07 21:06 Nr:91871
Volg auteur > Van: Annemiek Stuart Opwaarderen Re:91840
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kopersulfaat Structuur
Annemiek Stuart
Nederland


3 berichten
sinds 16-9-2005
Christel Provaas schreef op vrijdag 27 juli 2007, 15:10:

> Annemiek Stuart schreef op vrijdag 27 juli 2007, 9:42:
>
>> Mijn paard is een luchtzuiger. Het is een ex-manege paard. Toen

> Over kopersulfaat weet ik niets, je zou het eventueel aan je
> dierenarts kunnen vragen als je twijfelt aan de giftigheid
> ervan. Wel vraag ik me af of je dan een symptoom bestrijdt of
> de oorzaak aanpakt.

Bedankt voor je reactie Christel. Mijn paard heeft op zich geen last van het luchtzuigen, alleen door het zuigen sluit hij zich wel erg af van zijn omgeving. Het is gewoon erg moeilijk om contact met hem te krijgen.

Mijn paard neemt zijn verantwoordelijkheid in de kudde idd heel serieus, maar ik heb niet de indruk dat hij daar stress van ondervindt. We hebben de maagmedicijnen gekozen omdat het luchtzuigen direct in verband lijkt te staan met eten. Het werd in eerste instantie ook een stuk minder, maar dat was maar van korte duur. Ik doe geen zwaar werk met hem, we wandelen veel omdat hij aan het herstellen is van een ernstige hoefzweer. Of hij zich misschien verveelt? Heb ik nooit bij stil gestaan, hij staat in een kudde met 7 andere paarden en 3 shetjes en ze hebben een tamelijk groot stuk grond. Het eten krijgen de paarden via een voerstation (HITactiv) zo'n 20 keer per dag een kleine hoeveelheid (dus niet nonstop, dat was voorheen wel zo, maar daarvan werden onze paarden echt moddervet). Nogmaals ik doe geen ingewikkelde dingen met hem, misschien zou ik hem iets meer uitdagingen moeten geven? Klinkt in elk geval veiliger dan kopersulfaat.
Dat van die rivaal klopt ook wel, er is één paard dat hem steeds zijn positie betwist, geen vechtpartijen ofzo, maar wel schermutselingen.

Groetjes Annemiek
Volg datum > Datum: dinsdag 23 oktober 2007, 21:0823-10-07 21:08 Nr:99774
Volg auteur > Van: Annemiek Stuart Opwaarderen Re:99745
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: luchtzuiger junk Structuur
Annemiek Stuart
Nederland


3 berichten
sinds 16-9-2005
Nathalie Lagasse schreef op dinsdag 23 oktober 2007, 16:40:

> heidy smid schreef op dinsdag 23 oktober 2007, 16:12:
>
>> Dream schreef op dinsdag 23 oktober 2007, 15:42:

> Iets van grasbrok of bietenpulp, dat heb ik en vinden mijn
> paarden wel een lekkernij in vergelijking met het gewone
> hooimaal. Het is ook geweekt dus handig om medicijnen goed door
> te mengen en in te verstoppen.

Hoi,

Ook ik heb een luchtzuiger junk. 2 jaar geleden gekocht van een manege. Staat nu in een kudde 24/7 buiten. Helaas heeft dit nog niet geleid tot het verminderen van het zuigen. Ook mijn DA dacht aan een maagzweer en dus hebben we een kuur Gastrogard (medicijn tegen maargzweer)gegeven. Het zuigen werd idd behoorlijk minder. We hebben nabehandeld met Pronutrin (maagzuurremmer) en ook dat helpt enigsins. Omdat ik via via onderzoeksreslutaten gezien heb van een test met luchtzuigers ben ik overgestapt of Maagcompositum (paardendrogist) werkt net zo goed als Pronutrin en is de helft goedkoper. Hoewel het zuigen toch zeker de helft minder is als in het begin, is het nog steeds niet weg. Mijn paard heeft af en toe zeker iets weg van een junkie (nog één hapje lucht!!) maar in onze kudde is hij wel de leider. Onze kudde bestaat uit 9 paarden en 3 shetjes en mijn paard functioneert echt prima. Hij is niet heel sociaal, heeft maar één echte vriendin,maar verder is hij volgens mij helemaal happy. Ik heb laast op de NH dagen in Arnhem nog met Machteld Dierendonck over het luchtzuigen gesproken. Veel meer dan wat ik al gedaan heb kan ik niet doen. Wat zij er nog aan toe te voegen had was dat ze sterk afraad om het luchtzuigen onmogelijk te maken door een band of stroom op de hekken. Vaak raken de paarden daardoor extra gestresst en gaan dan de gekste dingen verzinnen om een uitweg te vinden. Ik heb zelf een paard gezien dat op een ander paard zijn hals stond lucht te zuigen, en het schijnt dat paarden zelfs op hun eigen been kunnen gaan zuigen. Met alle nare gevolgen van dien. Een andere (mogelijke) oplossing zou zijn het toedienen van Kopersulfaat (gelezen in het boek Natural Horscare) ik heb hier op het forum al eens gevraagd of iemand daar ervaring mee had, maar dat bleek niet het geval. Ikzelf durf het niet aan met dat kopersulfaat, teveel van het spul kan weer tot vergiftigingen leiden en dat willen we natuurlijk ook niet.

Helaas, nog geen afdoende remedie dus. Ik weet wel dat er op het moment aardig wat onderzoek naar gedaan wordt, dus wie weet in de nabije toekomst?

Groet, Miek
Je leest nu alle berichten van "Annemiek Stuart"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3 berichten
Pagina 1 van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact