InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3 berichten
Pagina 1 van 1
Je leest nu alle berichten van "OREO"
Volg datum > Datum: vrijdag 13 april 2007, 0:2013-4-07 00:20 Nr:82735
Volg auteur > Van: OREO Opwaarderen Re:81717
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol, ongelooflijk !!!! Structuur
OREO
Belgie


3 berichten
sinds 12-4-2007
Hallo Nancy,

Als ik je verhaal lees zie ik wat ik ook heb meegemaakt ongeveer 3 1/2 jaar geleden.
Mijn 9 jarige merrie liep af en toe mank na een buitenrit en finaal stond ze meet 1 been opgetrokken van de pijn. Diagnoze in de dierenkliniek.... hoefcatrol aan beide voorbenen.
Voorgestelde behandeling : op stal, speciaal beslag en bloedverdunners.
Mijn behandeling : in de weide, hoefbeslag eraf, geen bloedverdunners, 6 maand totale rust, natuurlijke bekapping en osteocure druppels (dubbele dossis als voorgeschreven).
Eerste 4 maand was er geen verbetering te zien, ze bewoog amper, liep met moeite enkele stappen en ston bijna altijd met 1 voorbeen ontlast. Na zo een lange periode begin je echt te twijfelen hoe je verder moet. Waarschijnlijk zou ik haar moeten laten inslapen (dacht ik).
Na de 5e maand was het al een stuk beter. Ze liep al veel meer op de weide, hield bijna haar been niet meer van de grond en begon zelf af en toe ees te draven.
Toen ben ik begonnen met stappen op straat, harde ondergrond, betere hoefwerking en nog steeds onbelast. Dit weer een 2 tal maand.
Na ongeveer 8 maand stilstand ben ik dan een eerste korte wandeling gaan maken, veel stappen met een een korte draf. Iedere week iet verder en wat sneller.
Nu 3 1/2 jaar verder doen we tochten van 1/2 tot 1 dag op diverse ondergronden en met vrij grote belasting qua snelheden (met hartslag meting). We halloperen zelf op de betonnen an asvalt wegen. Lopen over golfbrekeers aan de kust en nog veel meer. Vorig weekend 2 dagen gaan wandelen in onze Belgische ardennen. Ongeveer 6 uur per dag op alle soorten ondergrond. Ja, er was zelf ook een aangelegde weg bij voor vrachtwagens vol ket hoekige keien.
Resultaat : je zag amper dat ze in totaal ongeveer 50km gewandeld had op deze soms wel zeer slechte ondergronden.
Mijn hoofdoel was om haar een eerlijk kans te geven en daar heeft ze mij dik voor beloond.
Let wel, ik wil hier enkel mijn verhaal kwijt. Ik wil hier niet gaan beweren dat via natuurlijke bekapping en RUST!!!! veel RUST alle problemen kunnen opgelost worden maar ik kan wel spreken van een volledige herstelling. En ja de diagnose was via Rontgen foto's en een 3 daags onderzoek geveld in de Gentse Universitaire dieren kliniek.
Heb ik kritiek gekregen over mijn behandeling (door de artsen) ? Ja hoor. heb ik mij er iets van aangetrokken? GEEN BAL.
Wat ik nu alle dagen zie is voor mij een levend en gezond bewijs dat er zeker alternatieven zijn voor de klasieke behandelingen. Sommigen kunnen beweren dat ik geluk gehad heb, anderen dat het niet echt hko.htm">hoefkatrol was. Ok dat is dan hun mening. En een beetje geluk moet je zeker hebben.

Via deze weg ook een woordje van dank aan de mensen van hoefnatuurlijk. Via deze webside ben ik in contact gekomen en begonnen met de natuurlijke bekapping. En uiteindelijk was het de redding van mijn paard. Daar ben ik wel van overtuigd.
Volg datum > Datum: vrijdag 13 april 2007, 20:3213-4-07 20:32 Nr:82791
Volg auteur > Van: OREO Opwaarderen Re:82754
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol, ongelooflijk !!!! Structuur
OREO
Belgie


3 berichten
sinds 12-4-2007
Hallo Piet, neen, ik heb de fotos niet meer in mijn bezit. Voor mij is dit namelijk een afgesloten hoofdstuk.
Ik ben ook niet meer terug gegaan om de resultaten te laten zien. Zoals hier reeds vermeld kan men hier spreken van een insituut. Weet niet of het ook zin zou hebben en om eerlijk te zijn zou het alleen maar leiden tot onbegrip "wat weet die er nu van".
Neen voor mij moet dit niet. En ik ben er ook zeker van dat zij zeer veel dingen goed doen. Het jammere is dat jonge dierenartsen (laatste jaars studenten) niet de mogelijkheid krijgen om deze alternatieve manieren uit te proberen of zelf op te volgen. Heb 1 1/2 jaar geleden een vrij heftige discussie gehad met zo een student van de Gentse kliniek.. Ik had hem toen ook de vraag gesteld hoe het zat met de hoefwerking en de zo noodzakelijke doorbloeding voor een genezing en het bijna volledig vastzetten van de hoef, op stal stellen (bijna geen beweging = doorbloeding) en het geven van bloedverdunners. Volledig tegenstrijdige behandelingen die de doorbloeding bevorderen (vastzetten en stal) en daarna toch nog bloedverdunners geven om het bloed wat beter te laten stromen. Ik kon er in ieder geval geen logica in vinden, laat staan het te begrijpen. Maar dat lag dan wel aan mij gezien ik geen opleiding had gehad voor DA.
Alles moet snel gaan, snel resultaat hebben want ander ben je niet goed genoeg als DA. Vandaar de behandelingen van speciaal beslag (soms direct resultaat veelal voor korte termijn), zenuwen doorsnijden (paard voelt geen pijn meer) = zenuwen groeien na verloop van tijd terug, pijn komt terug (meestal veel erger) gezien er deftig doorgeren werd met een ziek paard dat geen pijn meer voelde. DA moet terug komen enz...... Paard moet worden afgemaakt omdat het te ver gekomen is en er niets meer aan te doen valt.
En ja, als verdediging kreeg ik ook nog te horen dat er veel meer genezen worden dan dat er moeten worden afgemaakt. Niet te controleren natuurlijk.
Indien paarden niet zoveel op stal zouden staan en geen beslag zouden hebben zou er gewoon geen behandeling nodig zijn om hen te genezen van hko.htm">hoefkatrol want het zou niet meer voorkomen (of toch bijna niet).

Het probleem zit hem niet enkel bij de DA's maar ook bij de paarden eigenaars.
Eigenlijk willen ze zo snel mogelijk weer gaan rijden. En een speciaal beslag zal tijdelijk zeker helpen om de druk weg te nemen en de pijn te verzachten.
Ik kan niet genoeg herhalen dat rust een zeer grote invloed zal gehad hebben bij dit genezigsprocess. Als het moest liet ik ze zelf 12 maand met rust.

In China gebruikt mijn een zeer mooi gezegde "ervaring is de som van alle tegenslagen" ..... dit zou wat meer moeten toegepast worden bij de DA opleidingen. Veel jonge DA's in spee zouden wel willen maar krijgen ze hiertoe ook de kans?
Volg datum > Datum: vrijdag 13 april 2007, 21:4813-4-07 21:48 Nr:82800
Volg auteur > Van: OREO Opwaarderen Re:82794
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol, ongelooflijk !!!! Structuur
OREO
Belgie


3 berichten
sinds 12-4-2007
> Mocht het een troost zijn: Tussen de mogelijke
> thesis-onderwerpen waaruit dit jaar door de studenten DGK
> gekozen mocht worden stond het volgende onderwerp:
> "hoefmechanisme en het effect van hoefijzers hierop". (Of iets
> van die strekking) En het was een onderwerp dat opgegeven was
> door een prof, niet aangedragen door één van de studenten.

Hoera, hoera.... 3 jaar na mijn voorval is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel.
Deze onderwerpen moetsen al jaren geleden onderzocht zijn.
Dat is nu net wat ik bedoel met instutuut instellingen. Als de druk eindelijk groter wordt door forums zoals deze, door toenemende kennis van "de leek" gaan ze ook stappen ondernemen om het eens te onderzoeken. Als dit onderzoek positief is dan is er een doorbraak door een of andere prof op het gebied van hko.htm">hoefkatrol ontsteking.
Alsof zij het dan allemaal hebben ontdekt.
Whow..... maar het zal me echt een zorg wezen hoor. Mijn ervaringen wil tot in de kleinste details delen met mensen die zich niet slimmer achten dan een ander.
Je leest nu alle berichten van "OREO"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3 berichten
Pagina 1 van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact