Esther schreef op vrijdag 9 maart 2007, 20:34:
> Het is zelfs zo dat een DNA geidentificeerd paard niet aan de
> slacht aangeboden mag worden. Een gechipped paard wel, ook al
> heeft die de dag ervoor een wormkuur in zijn mik gehad. De
> bedoeling is met het bijbehorende paspoort dat het
> medicijngebruik ook wordt geregistreerd, voor de
> voedselveiligheid is dan natuurlijk logisch.
Als dat de reden zou zijn dan zou de oplossing heel simpel zijn:
Stel gewoon de regel in dat alleen gechipte paarden naar de slacht mogen, de ongechipte paarden mogen dan allleen naar Rendac worden afgevoerd.
Klaar.
Is het echt zo simpel? Ja. Probeer maar eens te verzinnen waar dit scenario fout zou kunnen gaan.
Het fraaie van deze supereenvoudige oplossing is dat het iedereen vrij laat in zijn keuze. Als ik mijn paarden wil laten opeten dan chip ik ze, als ik falikant tegen het chippen ben dan moet ik er maar voor over hebben dat ik ze tzt niet kan laten slachten.
Het is echter evident dat er een verborgen agenda is. Als alle paarden geregistreerd staan is het tijd om ruiterbelasting te gaan heffen (voor het onderhoud van ruiterpaarden, voor het traceren van diefstal), controle op het mest- en mineralenbeleid, etc. Allemaal nonsens waar wij niets beter van worden maar gewoon weer een instrument zijn om de staatskas te spekken. Op zijn best moeten we straks jaarlijks een vergoeding voor het paspoort gaan betalen.
Het hele gedoe herinnert me aan kentekenbewijs deel III. Jarenlang moesten we zo'n debiele sticker kopen die we tegen de voorruit moesten plakken a 25 gulden, onder het mom van "bestrijding autodiefstal". Ik geloof niet dat er ooit 1 diefstal mee is opgelost, maar we werden wel collectief "bevrijd" van jaarlijks 25 gulden de man.
Groeten,
Frans