InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
78 berichten
Pagina 3 van 6
Je leest nu alle berichten van "van Tilburg"
Volg datum > Datum: zaterdag 17 februari 2007, 10:1017-2-07 10:10 Nr:77777
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:77775
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Happend kleutertje Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
Ik ga nu even een beetje generaliseren. Vaak is het zo, dat paarden, die oraal zijn ingesteld onzeker zijn. Iets in de mond nemen geeft ze meer zekerheid. Zie het als een kind, dat de duim in de mond steekt of een lapje. In de dagelijkse praktijk zie je vaak, dat deze paarden op hun kop krijgen (wat hier niet aan de orde is) en daardoor nog onzekerder worden. Ik vind het bij deze paarden niet erg als ze iets in hun mond nemen om zich op dat moment zekerder te voelen. Maar zoals eerder gezegd, geef wel aan, dat het niet de bedoeling is dat ze jouw velletje in de mond nemen. Waak over je eigen ruimte EN geef het dier geen aanleiding door dicht bij het hoofd te gaan staan. Dus blijf ook uit deze ruimte van het dier.

Hooi voeren kan in mijn ogen in die zin bijdragen, dat het dier bezig is met de mond. Kauwen zet het parasympatisch zenuwstelsel in werking en geeft ontspanning (en daarmee meer zekerheid). Zelf help ik deze dieren o.a met TTouches om meer zelfzekerheid te krijgen.

Groet Angèle
Volg datum > Datum: donderdag 1 maart 2007, 9:231-3-07 09:23 Nr:78879
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:78828
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tegenstrijdige informatie over hoefbevangenheid Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
Hoi Antoinette,

Het is erg moeilijk om de goede adviezen van de slechte te scheiden. Ik heb een ernstig insuline resistent paard gehad en moest echt zelf uitzoeken wat wel of niet kon. Ik heb gemerkt, dat de adviezen van een reguliere d.a en paardenmensen om me heen erg algemeen zijn en soms gewoon niet kloppen. Waar ik heel veel informatie haalde waren yahoo groepen zoals "The metabolic Horse' en 'Equine cushings and insulin resistance' en de ondersteuning van Eric Laarakker.

Wat vaak het nadeel is van vochtige, zachte grond is, dat het in de hoef gaat zitten en druk geeft, die pijnlijk is. Vandaar, dat iets hardere, vlakke (zand) grond vaak wat minder pijnlijk is.

W.b hooi is het belangrijk om fructaanarm hooi te voeren. Je kunt niet zeggen oud hooi of stengelig hooi, want daar kan evenveel fructaan inzitten als verser hooi. Het weken van het hooi (lang genoeg/ aantal uren) maakt, dat het fructaan (NSK, niet structurele koolhydraten) voor een groot deel uitspoelt (je ruikt de suikers gewoon in het water). Van verschillende specialisten heb ik gehoord, dat dit de mineralen niet uitspoelt, dus dat heb ik maar even aangenomen. Dit is voor mijn paard heel belangrijk geweest. Als ik het hooi niet uitspoelde, bleef er eigenlijk niets meer over wat ze nog wel kon hebben. Maar schrik hier niet te hard van, want ik ben helaas nog geen andere mensen tegengekomen met een dusdanig ernstig geval.

Het correct bekappen is natuurlijk van groot belang. Daarover kun je o.a hier veel lezen.

Wat ik altijd deed als mensen advies gaven is vragen naar het waarom. Waarom moet je paard zemelen met haver? Ik zou dit zelf niet doen. Zemelen heeft een scheve calcium fosfor verhouding en in granen zitten veel suikers.

Wat ik me afvraag is, wat er bij jouw paard nu aan de hand is. Je zegt zelf, dat het niet of nauwelijks op de wei staat en eigenlijk alleen hooi krijgt. Is het hooi verandert? Geef je wellicht wortels bij of iets anders waar suikers inzitten? Kun je eens schetsen hoe je paard leeft en wat het nu exact krijgt aan voer?

Sterkte Angèle
Volg datum > Datum: zaterdag 3 maart 2007, 14:543-3-07 14:54 Nr:79075
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:79074
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: leemkuur silverlinde Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
Hoi Mieke,

Jammer, dat je het niet gemeld hebt bij de Silverlinde. Ik denkt, dat deze informatie heel belangrijk is voor hen. Nu wordt er wel gewaarschuwd, maar zijn ze niet op de hoogte van het feit, dat het daadwerkelijk is gebeurd. Wil je het alsnog doorgeven of wellicht mag ik het doorgeven met verwijzing naar dit bericht?

In het algemeen. Als je voor wat voor een reinigingskuur dan ook kiest, als er gereinigd gaat worden in een lijf, dan voel je je gewoon niet lekker. Stoppen met de reinigingskuur is dan eigenlijk juist de verkeerde beslissing lijkt me. Je zou wel kunnen kiezen om te minderen, langzamer op te bouwen enz.

Ik geef mijn paarden als reiniging een combinatie van probiotica en drainage compositum van de Groene Os.

Groet Angèle
Volg datum > Datum: dinsdag 6 maart 2007, 14:116-3-07 14:11 Nr:79353
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Hoefkraakbeenverbening Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
1 van de paarden van iemand, die ik lesgeef, heeft een ernstige verbening van het hoefkraakbeen. Het beeld deed mij aan hoefkatrolontsteking denken vanwege een continu aanwezige spanning in het paard, waarvan de oorzaak door mij (en de osteopaat en zo nog wat mensen) niet te duiden was. Vandaar dat ik me direct bezig gehouden heb met rechtrichten en balans verbeteren. Daarnaast zijn de sesambeentjes ook slecht (eventueel operabel)

Afgelopen week zijn er foto's genomen, waarbij de aandoening als fase 2 door de ene en fase 3 door de andere d.a werd gedefinieerd. Nu zegt mij dit niets, aangezien ik de foto's niet heb gezien. De eigen d.a raadt aan dit paard niet meer te belasten.

Mijn vraag.
Hoeveel mensen hebben ervaring met ernstige verbening van het kraakbeen?

Ik neem aan, dat het proces kan worden gestopt, maar dat het niet kan worden omgekeerd. Klopt dit?

Dit paard heeft pijn, heeft een aantal weken niet rad gelopen, struikelt veel. Dit laatste verklaar ik uit de slechte beweeglijkheid van het kogelgewricht en of dit dan direct gelinkt kan worden aan de verbenening, weet ik natuurlijk niet. Iig kan het paard niet correct afwikkelen door de beperkte beweging.

Hoop op wat meer inzicht.

Alvast bedankt, Angèle
Volg datum > Datum: dinsdag 6 maart 2007, 15:276-3-07 15:27 Nr:79366
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:79357
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkraakbeenverbening Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
Is het een ouder paard dat veel op straat heeft gelopen? Op
ijzers?

***Nee, een jong paard van 7 jaar. Ik heb inmiddels de foto's gezien, de verbening is aan 1 kant en behoorlijk. Nee, geen ijzers en zover ik weet ook nooit gehad en zeker niet veel op straat gelopen. Hij is pas een jaar ofzo ingereden zelfs (dat was ook het tijdstip, dat de huidige eigenaresse hem kocht).

Lijkt me ook weer een typisch Antoine de Bodtje omdat het tot
de harde beengebreken behoort. hoefkatrol.com" target=_blank>www.hoefkatrol.com
Bel hem eens of stuur een mail, of bezoek een lesdag en vraag
hem persoonlijk.

***Dit is geen antwoord op mijn vraag. Ik ken Antoine van binnen en van buiten en help veel paarden met ernstige gebreken op deze manier. Dit paard is niet in staat zijn hoef correct af te wikkelen of hij nu ruim loopt vanuit de schouder of niet.

Ik heb daarnet kunnen voelen, dat de beweeglijkheid van het kogelgewricht ernstig gereduceerd is. Ik heb inmiddels gelezen op het net, dat dit een gevolg is van de verbening. Gevolg is het continu landen op de toon/ struikelen, waardoor het dier nog meer dreunen achterin de hoef krijgt.

Mijn vraag is dus, kan iemand mij zeggen of er verbetering te behalen is. Dus het terugdringen van de verbening? Volgens een oud verhaal, dat hierboven staat is dit blijkbaar de ervaring van 1 persoon, maar niet nog eens gecontroleerd met rontgen foto's. Het afbreken van het kraakbeen geeft meer beweeglijkheid is iets anders, dat ik lees. Als het zo simpel is, dan kan het kraakbeen toch ook verwijderd worden?

Groet Angèle
Volg datum > Datum: woensdag 7 maart 2007, 9:327-3-07 09:32 Nr:79464
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:79394
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkraakbeenverbening Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
Als dit paard op een natuurlijke manier bekapt wordt moet je
ervoor zorgen dat er een flinke opzet in de toon komt.
Ik heb al meerdere paarden met dergelijke problemen bekapt en
goede resultaten bereikt. Moet wel elke 14 dagen gecontroleerd
/ bekapt worden.

***Is jouw ervaring dan, dat de verbening stopt of zelfs afneemt? Of wordt het klinisch beeld alleen beter, dus beter afwikkelen, meer beweeglijkheid gewricht enz?

Groet Angèle
Volg datum > Datum: woensdag 7 maart 2007, 12:057-3-07 12:05 Nr:79478
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:79473
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tegenstrijdige informatie over hoefbevangenheid Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
Nog maar in het midden gelaten, dat het hele eiwitverhaal ernstig achterhaald is en inmiddels de meeste mensen nu wel weten, dat het fructaan een grote boosdoener is.

Groet Angèle
Volg datum > Datum: donderdag 8 maart 2007, 8:038-3-07 08:03 Nr:79539
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:79476
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkraakbeenverbening Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
De ene dag kan ze praktisch niet lopen, de dag daarna is er
weinig verkeerd aan te zien. Op goede dagen, worden wordt er
nog mee gereden. En beweging doet haar algemeen wel goed.
Ze is een toonlander en haar beweging is ook niet zoals het
moet zijn.

***Dank je Ans. Dat klinkt niet echt bemoedigend. ****


Door de DA's is ze opgegeven. Volgens hun is er niets aan te
doen.

****De ene da hier zegt, niet meer rijden, lekker op de wei. De ander zegt voorzichtig gymnastiseren door iemand, die het paard goed op het achterbeen kan rijden. Maar uiteindelijk gaat het niet zozeer om het rijden, maar meer om het feit of dit paard blij kan zijn.

Groet Angèle
Volg datum > Datum: donderdag 8 maart 2007, 17:508-3-07 17:50 Nr:79597
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:79585
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkraakbeenverbening Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
> Eerlijk, (En nu moet ik oppassen wat ik zeg, want ik wil
> niemand op z'n tenen trappen) is die laatste opmerking die je
> maakt iets waar ik zwaar aan ben beginnen twijfelen.

***Dat maakte ik ook op uit je reactie. Ik denk, dat de eigenaren van het paard, waar ik het over heb niet zullen kiezen voor weidegang als het uitzicht is zoals jij het omschrijft. Ondanks dat is het erg slikken, een 7 jarig paard met zo veel verbening.

Ik had gehoopt meer ervaringsreacties van bekappers te krijgen of komt het omdat mijn topic vast is geplakt aan een oud topic, waardoor iedereen denkt, dat het oud is (dat denk ik nl altijd).

Groet Angèle
Volg datum > Datum: vrijdag 9 maart 2007, 9:309-3-07 09:30 Nr:79655
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:79525
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: centered riding Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
> Wat ik begrijp is dat rijden volgens Wanless technischer is en
> via Swift meer met gevoel, maar Angele is ook CR instructor en
> kan je er ongetwijfeld meer over zeggen.

***Ik heb het boek inderdaad in de kast staan en een paar jaar terug helemaal gelezen. Heb er ook wel weer leuke dingen uitgehaald. Wat is blijven hangen inderdaad (heb het gisteren even voor je doorgebladerd, maar heb geen zin om te gaan lezen), is dat ik de indruk kreeg, dat je door de oefeningen van Mary onnodig veel spierspanning krijgt. Ze laat je spieren trainen, die je bijv. nodig hebt voor stabiliteit, terwijl je v.u C.R stabiliteit krijgt door je ademhaling te regelen, je wervels goed te stapelen, je zwaartepunt laag te leggen, spanning los te laten.

Ik weet niet of dit bij Mary W. ook het geval is, maar bijv. Ulrieke Thiele laat je oefeningen doen om je spieren op te rekken. Terwijl
als je je spieren zacht maakt (bijv. in je been), dan vind je vanzelf de lengte.

Maar een lijf blijft een lijf en functioneren als een lijf. Er zijn dan ook vaak meer overeenkomsten tussen methodes als deze dan verschillen (een uitzondering daar gelaten). Heel veel van wat ik mensen leer hoor ik ook bij fysiotherapeuten, mensendieck, yoga, cesar. Ieder heeft misschien een net iets andere ingang.

Groet Angèle
Volg datum > Datum: woensdag 14 maart 2007, 8:4314-3-07 08:43 Nr:80037
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:80033
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mennen, graag maar hoe? Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
Ik zag laatst bij iemand de Mensport liggen (de laatste geloof ik) met daarin een cursus bitloos mennen. Weet niet hoe, waar, wanneer, maar misschien heeft iemand hem nog liggen.

Overigens mende ik vroeger gewoon op stalhalster.

Groet Angèle
Volg datum > Datum: donderdag 15 maart 2007, 9:2915-3-07 09:29 Nr:80135
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:80134
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mennen, graag maar hoe? Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
***Wat een enorm vreemde reactie. Er mennen vrij veel mensen zonder oogkleppen. Ik heb nooit oogkleppen gebruikt. In de tijd, dat ik nog met bit mende, heb ik ze er vakkundig afgesloopt. Ik heb mijn men en koetsiersbewijs zonder oogkleppen (aan het hoofdstel) gehaald. geen opmerking over gehad.

Ik vind het daarom ook weer erg vreemd, dat er bitloze menhoofdstellen met oogkleppen bestaan. Dus ik snap die opmerking van Pien volkomen.

Groet Angèle
Volg datum > Datum: vrijdag 16 maart 2007, 9:0616-3-07 09:06 Nr:80231
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:80185
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mennen, graag maar hoe? Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
> Nee je snapt het niet en van Tilburg nog minder. Want als van
> Tilburg het had begrepen had ze gewoon haar rij hoofdstel
> genomen en had ze geen menhoofdstel hoeven slopen ;-)

****Nee, jij snapt het niet Nils. Van Tilburg heeft al 14 jaar geen rijhoofdstel meer. En de periode, waar van Tilburg nu over spreekt dateert van 20 jaar geleden. Het moment, dat fjordlief nog niet bij mij hoorde, maar ik al wel hoofdstellen mocht slopen van toenmalige eigenaren. EN.....fjordlief mocht gewoon op blote voeten voor de kar. Werd niet over nagedacht, was gewoon zo.

Dus..... :-)

Groet Angèle van Tilburg
Volg datum > Datum: woensdag 11 april 2007, 9:3011-4-07 09:30 Nr:82634
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:82566
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Seme na tetanusinjectie? Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
> Zeker de aandacht waard. Meteen dan de volgende vraag... (denk
> Egon dus), wie heeft een SeMe'r die nog nooit geënt is? Of al
> jaren niet meer?

***Ik!!. Coriander, onze highlander, is nog nooit geent en heeft SeMe.

Groet Angèle
Volg datum > Datum: zaterdag 19 mei 2007, 8:3919-5-07 08:39 Nr:85043
Volg auteur > Van: van Tilburg Opwaarderen Re:85042
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: loshangende onderlip Structuur
van Tilburg
Homepage
Nederland


78 berichten
sinds 11-4-2006
Over het algemeen klopt het wat Pien zegt, mits het paard in het geheel een ontspannen indruk maakt. Er zijn echter ook paarden met een ontspannen onderlip ter compensatie van een fikse pijn in de nek (achter de oren) als gevolg van ....vul maar in....verkeerd rijden (in jouw geval niet) tot een blessure. Dus ik zou even goed naar het totale beeld kijken en de nek goed controleren.

Groet Angèle
Je leest nu alle berichten van "van Tilburg"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
78 berichten
Pagina 3 van 6
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact