Böske schreef :
> Ik weet het niet, Pien, hoe
> het is in Belgie, maar hier hebben we de laatste weken alleen
> maar storm en regen gehad. Zou je in dit weer twee zieke

> paarden komen staan als ze niet meer ziek zijn. Hun box is
> trouwens geen echte box, eerder een 7 m lang ruimte in de
> inloopstal achter een120 cm muurtje (geen tralies) met zicht op
> de andere paarden.
Ik weet hoe je denkt hoor, ik ben je mailtje van toen nog niet vergeten

Tuurlijk pleur je zieke veulens niet zomaar in de natte koude.
Maar hoe komt het dan dat ze zo ziek geworden zijn? Gebrekkige verzorging daar in Duitsland, te vroeg van hun moeder weg en daardoor te weinig weerstand, virus, iets besmettelijks?
Is er geen mogelijkheid dat je een oudere ervaren merrie erbij zet en haar een beetje laat moederen? Als die twee veulens in Duitsland al samen waren kan ik me hun gehechtheid goed voorstellen; ze hebben immers alleen mekaar.
Spirit was vanuit zichzelf net zo'n bang veulen en na drie weken lief doen, lokken, negeren wilde ik toch dat er iets gebeurde en hebben wij hem letterlijk met 3 mensen in een hoek gedreven, halstertje aangedaan en hem geaaid met lieve woordjes totdat dat lijfje weer rustig werd en zijn hartje rustiger klopte. Dit hebben we een paar dagen gedaan en telkens werd het makkelijker en konden we met minder mensen toe. Ik liet dan het halster een paar uur aan , maar bleef wel in de buurt zodat ie nergens in vast kon komen te zitten. Binnen een week was hij helemaal rustig en liet hij zich goed halsteren. Hij wordt nu twee en nu nóg wanneer ik mijn armen om hem heen doe blijft hij heel stil staan.
Hij heeft niet eens in de gaten dat hij nu zo weg kan vluchten.
Ja, ik wilde het ook liever anders maar verder dan neusje snuffelen kwamen ook wij niet en ik was bezorgd dat wanneer er iets aan de hand zou zijn, ik hem niet te pakken kon krijgen dus ben ik een stapje verder gegaan. Hij heeft absoluut geen trauma eraan overgehouden hoor, hij is nu een echte knuffelkont (en een kei in grondwerk).
Mocht je moeten besluiten je veulen te vangen dan raad ik je aan om dat snel en effectief te doen, en ervoor te zorgen dat je het veulen niet opjaagt en het als een dolle gaat rennen en zich kan bezeren.
En net zolang aaien tot ie zich aan je overgeeft en dan nog nét iets langer.
Pien