e m kraak schreef op vrijdag, 4 juni 2004, 20:20:
> Het probleem is alleen
> het "onbelangrijk filter" uit te schakelen wat maakt dat je je
> niet bewust bent van dát je het ruikt. Gewoon trainen op een
> stukje bewustwording, net als het ruiken van wijn. Wijn - en
> parfum"neuzen" kunnen het vast wel uitzonderlijk goed, maar zo
> bekwaam en gespecialiseerd ("<snif snif>... typisch Franse
> merrie... bergwei Centraal Plateau <snif snif>... met een
> bouquet van lavendel en rozen"

) hoef je niet te zijn.
Hoi,
Mij is ooit verteld dat je aan een paard wel kunt ruiken of deze uit een begrazingsgebied komt (veel verschillende planten gegeten), uit een gewone wei of uit de stal. Isabella heeft altijd een neutrale geur, ruikt eigenlijk helemaal niet zo naar paard als dat ik mij van vroeger kan herinneren.
De paarden op de manege stinken naar mijn bescheiden mening, daar zit een zurige lucht aan (maar staan merendeel op stal).
Maar de ijslanders waar wij eens reden in Belgie die net uit het begrazingsgebied waren gehaald, roken inderdaad naar heide, beetje zoetig.
Is dit ooit bewezen of test eigenlijk of is er meer info over te vinden? Het schijnt dat paarden tenslotte ook knoflook of appelazijn uitzweten als ze dit ophebben en dus onaantrekkelijk worden voor vliegen.
Groeten,
Ingrid