InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
362 berichten
Pagina 6½ van 25
Je leest nu alle berichten van "Simon Lingbeek"
Volg datum > Datum: dinsdag 27 juni 2006, 17:3127-6-06 17:31 Nr:52767
Volg auteur > Van: Simon Lingbeek Opwaarderen Re:52752
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ramey clinic Structuur
Simon Lingbeek
Homepage
Geervliet
Nederland


362 berichten
sinds 12-1-2005
Hoi allemaal,

Was vannacht pas diep in de nacht terug.
Ik was samen met Hans Arendse en Klaas Feuth gegaan. Verder was ook Frederique vanuit Belgie over gekomen.
Mijn eerste korte reactie is de volgende:
-er waren nauwelijks professionele bekappers aanwezig. Ik vond dit erg jammer, had graag meer kunnen spreken met collega's.
-er is veel theorie behandeld, waarvan het overgrote deel bekende kost. Het deel over gevoeligheid was wel zeer interessant.
-er werd uitvoerig aandacht besteed aan de natuurlijke huisvesting. Zeer interessant voor de meeste aanwezigen, maar voor mij bekende kost en voor de lezers van dit forum ook, hier was ik niet voor gekomen.

Wat betreft het bekappen:
-de aangeboden paarden hadden weinig achterstallig onderhoud, waardoor de bekappingen erg beperkt bleven.
-de bekappingen gingen uit van een interval van 4 weken. Er werd dus heel erg behoudend bekapt. Ik begrijp dat dit een prima manier is, maar in de praktijk blijkt dat deze interval haast nooit realiteit is.
-Ik vond dat bij het bekappen wel heeeel erg weinig werd gedaan. Er was wel veel aandacht voor de straal, maar de steunsels werden soms te weinig weggehaald vond ik. Prima voor een interval van 4 weken, maar niet als de interval langer is.
-Een bok werd niet gebruikt tijdens het bekappen, alles ging uit het handje. Lijkt me op den duur niet echt goed voor de rug.
-Qua veiligheid schrok ik toch behoorlijk. Gereedschap lag steeds op de grond, hetgeen ik een onnodig risico vind. Verder deed Pete alle achterbenen los uit het handje, naast het paard zittend of staand. Ik doe dit ook als ik een paard ken, maar blijf het een groot risico vinden voor degene die bekapt.
-de eerste dag werden alle hoeven nog met schuurpapier schoongemaakt, de 2e dag bij geen enkel paard. Ik heb dit nooit gedaan, omdat ik van mening ben dat de glazuurlaag een beschermende functie heeft en je die glazuurlaag met rust moet laten indien mogelijk. In de vragensessie heb ik dit naar voren gebracht en kwam als antwoord dat dit alleen nodig was bij paarden waarvan de wand lichtjes van die kleine scheurtjes/vliesjes heeft. Toen ik vervolgens vroeg of het schuren van de wand de opname van vocht zou bevorderen, kreeg ik alks antwoord dat hij eigenlijk nooit te droge hoeven tegenkwam. Hiermee werd eigenlijk wel bevestigd dat er vanuit andere weersomstandigheden wordt geredeneerd. Ik kom wel degelijk te droge hoeven tegen. Ik ben dan ook benieuwd of mensen hier ervaring mee hebben.
-Pete heeft als standpunt dat als een paard dat van de ijzers afgehaald wordt, per definitie aan hoefschoenen moet. Ik begrijp de voordelen, maar denk niet dat in de praktijk altijd nodig is en zeker niet altijd haalbaar. Ik zie veel van mijn klanten twijfelen over hoefschoenen, en das meestal omwille van de kosten.

Het was even snel deze reactie en dus per definitie incompleet, waarvoor excuses.

Wat ik geleerd heb het afgelopen weekeinde is in een notedop het volgende
-Veel informatie gehad over gevoeligheid, waardoor mijn kijk daarop toch wel is veranderd.
-Ik zie in dat hoefschoenen meer gebruikt zouden moeten worden als ondersteuning tijdens de overgangsfase, maar denk daar iets gematigder over.
-De hoefschoenen die gepresenteerd werden, waren standaard schoenen, maar vergden nog veel aanpaswerk. Kortom over 20 jaar ben schoenmaker ipv bekapper....
-We hebben als vereniging van natuurlijk hoefbekappers (onlangs opgericht) goede kontakten gelegd met de UK afdeling van de AANHCP, waarbij al samenwerkingsvormen zijn besproken. Op termijn zal men in de UK zelf gaan certificeren, hetgeen het voor de mensen op het continent eenvoudiger en vooral goedkoper zal worden om zich te certificeren.Dit vond ik zeer positief.
-Met name de Smit hoefschoenen werden goed ontvangen door de Engelsen. De eerste gesprekken om deze ook in de UK beschikbaar te maken zijn op gang gekomen.

Ik zal in de komende dagen nog wat aanvullingen plaatsen, zodat deze losse flodders wat meer samenhang gaan krijgen.

Simon Lingbeek

Volg datum > Datum: dinsdag 27 juni 2006, 19:2627-6-06 19:26 Nr:52785
Volg auteur > Van: Simon Lingbeek Opwaarderen Re:52624
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: clinic Antoine de Bodt Structuur
Simon Lingbeek
Homepage
Geervliet
Nederland


362 berichten
sinds 12-1-2005
Nathalie Lagasse schreef op maandag 26 juni 2006, 19:32:

> Hoi iedereen,
>
> Zaterdag ben ik een dag gaan meekijken bij ADB. Ik vond het net

> die drie dagen op stal.
>
> Met vriendelijke groeten,
> Nathalie

IK ben vorige week naar een clinic van AdB geweest en was toch wel onder de indruk. De aanwezige paarden gingen zonder uitzondering beter lopen na zijn instructie. Ik geloof niet dat alleen rechtrichten de zaak kan oplossen, maar zeker wel kan bijdragen.
In tegenstelling tot veel verhalen die ik had gehoord, was hij buitengewoon vriendelijk.
Weer wat bijgeleerd dus.
Volg datum > Datum: dinsdag 27 juni 2006, 19:4827-6-06 19:48 Nr:52790
Volg auteur > Van: Simon Lingbeek Opwaarderen Re:52787
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: clinic Antoine de Bodt Structuur
Simon Lingbeek
Homepage
Geervliet
Nederland


362 berichten
sinds 12-1-2005
Isabel van der Made schreef op dinsdag 27 juni 2006, 19:30:

> Simon Lingbeek schreef op dinsdag 27 juni 2006, 19:26:
>
>> IK ben vorige week naar een clinic van AdB geweest en was toch

> zijn gereden, en daardoor Hoefkatrolonsteking]">hko gediagnosticeerd worden, kan
> opknappen; of stel ik het nu te simpel?
>
> Isabel

Hoi Isabel,

We hebben het niet specifiek gehad over het feit of hij wel of niet Hoefkatrolonsteking]">HKO geneest. Hij zegt dat kreupelheid vaak veroorzaakt wordt door scheefheid van het paard, hetgeen dan ook nog wordt verergert door verkeerd rijden.
Training in rechtrichten heft de kreupelheid vaak op. Tevens gaf hij aan dat alles wat als Hoefkatrolonsteking]">HKO wordt bestempeld dat vaak niet is. En daar kan ik me wel in vinden. Hij heeft met name moeite met de wijze waarop het onderzoek wordt uitgevoerd. Kreupelheidsonderzoek vindt hij vaak van onvoldoende kwaliteit.
Groet,
Simon
Je leest nu alle berichten van "Simon Lingbeek"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
362 berichten
Pagina 6½ van 25
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact