InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2224 berichten
Pagina 12½ van 149
Je leest nu alle berichten van "Els Kleverlaan"
Volg datum > Datum: zondag 4 juni 2006, 21:374-6-06 21:37 Nr:50823
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:50791
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Supergevoelig, wat nu? Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Liesbet schreef op zondag 4 juni 2006, 12:56:

> Els Kleverlaan schreef op zondag 4 juni 2006, 12:03:
>
>> Tineke Nolet-Verdel schreef op zondag 4 juni 2006, 10:48:
>>
>>> Els Kleverlaan schreef op zaterdag 3 juni 2006, 19:55:
>>>

>>
>> Hoi iedereen,
>>

>
> Groeten,
>
> Liesbet.

Hoi Liesbet,

Denk bij Frouk de oorzaak van het supergevoelige dus te hebben. Toch de droogte, zie mijn vorige berichtje.
Wat jij over de zolen schrijft, lijkt heel veel op wat ik bij Froukje heb en heb gehad. De "zolen" van Frouk haar voorhoeven leken ook keihard. Bovendien waren ze wit, met een wat donkerdere rand, terwijl achter de zolen helemaal zwart zijn. Ben ervan uitgegaan dat dat wel normaal zou zijn.
Een maand of twee, drie terug, toen ik steeds meer op straat kwam, kon ik opeens langs de randen van de zool heel veel kalk weghalen en wat daaronder zat was dus zwart. Er bleef alleen een soort witte schil in het midden rond de straal zitten. Omdat ik het idee had dat dat dan toch overgroeide steunsel moest zijn (maar het niet zeker wist) én omdat ze zo gevoelig begon te lopen heb ik er dus een bekapper bijgehaald. Zij heeft heel veel van de schil weggehaald en zei dat het inderdaad steunsel was.
Ik denk zelf toch dat Froukje deze overgroeide steunsels al had toen de ijzers er nog onder zaten. Toen we die namenlijk verwijderden had ze bij alle zolen rondom een ring ter breedte van de hoefijzers van wel zo'n centimeter hoog. In die ring kon je duidelijk een stukje zool, witte lijn, binnenhoefwand en buitenhoefwand onderscheiden. Daarbinnen was de zool dus wit en keihard. Die ring is er eigenlijk vanzelf heel snel afgesleten. (We wilden rustig aan doen, maar de hoeven gingen hun eigen gang!) En al na een paar dagen liep ze op die "witte zool". Volgens mij was dat dus toch steunsel. Dat sleet weg aan de randen waar Froukje op liep en daardoor kwam ik dus op de kalk en de echte zool terecht. En toen wist ik het dus niet meer en heb een bekapper laten komen...
En ja, ik had ook een heel goede en zorgvuldige smid, dus die moet dat toch hebben gezien? (Toch?)

Groetjes, Els.
Volg datum > Datum: maandag 5 juni 2006, 15:205-6-06 15:20 Nr:50902
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:50901
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bibi onze New Forest is dood, hartaanval! Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Liesbet schreef op maandag 5 juni 2006, 15:16:

> masja jonker schreef op maandag 5 juni 2006, 14:31:
>
>> Ik moet het even kwijt, ik reed met mijn dochter en vriendin op

> Wat een vreselijke ervaring en wat naar dat je jullie pony nu
> al moet missen. Heel veel sterkte en het beste voor Alicia.
>
> Liesbet.

Vreselijk Masja, om dat mee te maken. Sterkte en ook sterkte voor Alicia!

Els.
Volg datum > Datum: maandag 5 juni 2006, 21:525-6-06 21:52 Nr:50924
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:50752
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Supergevoelig, wat nu? Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Hoi iedereen,

De water/modderpoel is vandaag "aangelegd". John heeft het gat iets dieper gemaakt dan mijn bedoeling was, maar de paarden zijn er dol op! (Overigens manlief niet doodmoe van het graven hoor, hij heeft er een kraantje voor.) Meteen vanmorgen toen het water er net in gepompt was, stonden er twee fjorden middenin een enorme watershow weg te geven. John, die dat niet verwachtte, bijna drijfnat, toen Froukje een enorme haal met haar voorbeen gaf en het water ver naar achteren spatte. M.a.w., de paarden vinden het fantastisch!

Maar goed, daar ging het niet om. Het was bedoeld om ervoor te zorgen dat Froukje wat minder gevoelig zou gaan lopen. Dat lukt aardig. Toen ze er vanmorgen vrijwillig inging, liep ze niet al te best, niet zo beroerd meer als zaterdag, maar toch behoorlijk gevoelig. Toen ze er weer uitkwam, ging ze eerst lekker rollen en toen met ferme pas het land weer op. 't Is gewoon ongelovelijk zoveel effect als het heeft. Helaas duurt dat (nu nog) niet erg lang. Na een uur liep ze al weer minder goed. Hoop dat als ze veel in het water komt, dit steeds beter gaat.

Vanavond heb ik haar tien minuten "verplicht" in het water geparkeerd. (Vond ze niet erg, ze begon meteen weer te spatten) Daarna zo'n twintig minuten met haar langs de weg gaan lopen. Op het asfalt loopt ze nu behoorlijk goed. Ze zet alleen haar linker achterbeen (de gevoeligste hoef) wat minder ver naar voren dan de rechter. Onderweg nog even onder de hoeven gekeken. Omdat die nog nat waren kon je heel goed zien dat de hoefballen en de hielen het meest het asfalt raken. Grindjes deden nog behoorlijk zeer, maar ze loopt in ieder geval weer.

Verder ook het hoefbevangen verhaal nog in mijn achterhoofd gehouden. Maar Froukje haar hoeven voelen niet warmer dan die van Willem (die loopt als een kieviet.) Ook na het lopen waren ze nog gewoon koel, dus ik denk dat ik voor bevangenheid niet bang hoef te zijn. Daarbij komt, dat ze op de ijzers ook altijd op het gras heeft gelopen en nooit problemen heeft gehad.
Wat me wel opvalt (en al steeds opviel) aan haar hoeven, is, dat ze geen ruimte heeft tussen de hoefballen en de hielen. Bij de voorhoeven helemaal niet en bij de achterhoeven nauwelijks. Bij Willem kan ik er daar een hoevenkrabber tussendoor halen en lopen de straalgroeven helemaal door. Zit me dus af te vragen of de pijn daarvandaan komt. Als de hoefballen heel droog en hard zijn en ze geen ruimte hebben, zouden ze dan niet heel erg op het onderliggende weefsel gaan drukken? En als dat zo is, is er dan, behalve het vochtig houden, nog een andere oplossing voor, of moet ik rustig wachten tot de hoeven vanzelf omwijd komen? De hoeven zijn echt nog voortdurend aan het veranderen. Maak om de 10 weken foto's en het verschil is steeds enorm

Maar goed, hoop dat Froukje met het waterbad de zomer een beetje goed doorkomt. (Trouwens, alleen de lol die die paarden ermee hebben is het al waard om er één te graven. John wil nu ook als we aan onze "paardenheuvel" beginnen, toch maar een soort vijver aanleggen)

Iedereen bedankt voor de steun en de ideeën en mocht iemand nog een tip hebben voor de krappe ruimte bij de hoefballen, graag!

Groetjes, Els.
Volg datum > Datum: dinsdag 6 juni 2006, 11:476-6-06 11:47 Nr:50941
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:50940
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Supergevoelig, wat nu? Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Piet schreef op dinsdag 6 juni 2006, 11:34:

> jose schreef op dinsdag 6 juni 2006, 10:49:
>
>> Kan het zijn dat de zool te dik is en met droogte echt heel

> horses
> pretty much self trim.
>
> Piet

Kan dat Engels niet helemaal volgen, maar als ik het goed begrijp doe ik er dus goed aan Froukje een paar maal per dag in het water te zetten? Als ze alleen maar drinkt, blijft ze met de voetjes op het droge. Overigens stonden Willem en Froukje gisteravond weer om het hardst in de poel te spletsen met hun voorbenen.
Ze moeten op het moment vrij ver lopen om bij het gras te komen (zo'n 100m) en dat pad is keihard, bultig en kuilig. De waterbak is bij de stal en je ziet ze dan hier en dan daar staan.
Heb nog steeds het idee dat het iedere keer een ietsje beter gaat met de gevoeligheid. Vanmorgen Frouk zo'n tien minuten in "bad" gezet en daarna liep ze ook goed over het hobbelpad.

Groetjes, Els.
Volg datum > Datum: woensdag 7 juni 2006, 10:387-6-06 10:38 Nr:51059
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:51051
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoeden met ingebouwde Cap. Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
eddy DRUPPEL schreef op woensdag 7 juni 2006, 10:06:

> e m kraak schreef op woensdag 7 juni 2006, 0:48:
>
>> Spirithorses schreef op dinsdag 6 juni 2006, 23:55:

> zijn ze natuurlijk ook nutteloos . Een cap is zeker een nuttig
> ding maar is niet alles reddend. Heb al enkele horen zeggen"Ik
> ga buiten rijden dus doe ik een cap aan" en vervolgens vanuit
> het gevoel van veiligheid domme dingen doen.

Ik rijd al jarenlang mét cap. Eerst met die oude, vreselijk slecht passende dingen waar je koppijn van kreeg. Elastiekje eraf, captuigje eraan en hij bleef altijd zitten. Toen de goedgekeurde veiligheidshelm verplicht werd bij mijn rijvereniging een "goede" aangeschaft met verstelbaar binnenwerk. Zeer comfortabel, licht en veel minder warm dan de oude.
Vorig jaar mei een smak achterover gemaakt, gewoon op mijn land, laagje zand over klei (het was heel droog), en, ondanks de cap, een zware hersenschudding opgelopen, tijdje k.o. geweest. Cap aan gruzelementen, maar wat als ik hem niet had opgehad?
Cap meegenomen naar winkel, om te laten zien wat ermee gebeurd was. Zat al niet meer in het assortiment. Verkoper had er teveel klachten over gehad. (Hoezo goedgekeurd?) Nu dus een heel andere, waar ze in de winkel buitengewoon tevreden over zijn. Zit iets minder comfortabel, maar wel heel stevig. En na bijna een jaar hoofdpijn (zelfs nu nog niet helemaal hoofdpijnvrij) weet ik wel waar ik het voor doe!

Groetjes, Els.
Volg datum > Datum: vrijdag 9 juni 2006, 18:029-6-06 18:02 Nr:51310
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:51307
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: trailer laden Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Annemieke B schreef op vrijdag 9 juni 2006, 17:15:

> Liesbet schreef op vrijdag 9 juni 2006, 16:08:
>
>>

> Ontspanningsoefeningen in de trailer.
>
> Grts Annemieke
> Kijken met je handen!

Mijn eerste fjordenruin had dit ook. Hij had geen moeite met achterwaarts geleid worden, maar vond het wel eng vanuit de trailer, omdat hij dan even geen "grond" onder zijn hoeven voelde. Wij zijn net zolang doorgegaan met voorzichtig naar achteren zetten uit de trailer tot hij het wel durfde. Later liep hij los in en uit, dus het probleem was in zijn geval wel op te lossen.
Wat je zou kunnen proberen is de klep verlengen, zodat hij minder steil naar beneden hoeft. En ook kan je misschien "droog" oefenen met achterwaarts een stukje naar beneden stappen of wat Annemiek zegt achterwaarts over balkjes of dergelijke leiden.

Groetjes, Els.
Volg datum > Datum: vrijdag 9 juni 2006, 18:109-6-06 18:10 Nr:51312
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:51133
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Nog meer veiligheid Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Michiel schreef op woensdag 7 juni 2006, 23:00:

> Esther schreef op dinsdag 6 juni 2006, 22:41:
>
>> Falk sprong met 4 benen tegelijk de lucht en ze landde,

> En ja, we hebben ook een boddyprotector, echter die die gaat
> niet zo consequent aan zoals de schoenen en de hoed.
>
> Michiel

De meningen over schoenen of laarzen met stalen neuzen zijn nogal verdeeld. Zelfs veel mensen in de bouw dragen ze liever niet (maar het is verplicht volgens de ARBO). Als er namenlijk iets zwaars op je voet terecht komt, maar wat te ver naar achter, zodat de stalen neus kantelt, snijdt die wel mooi je voet af. Kost meer tenen dan als er gewoon iets opvalt.
Heb zelf rubber laarzen met stalen neuzen, omdat dat de enige waren waar mijn steunzolen goed inpasten. Is Froukje in de prut een keer op gaan staan. Stalen neus kantelde, en ik had een behoorlijk beschadigde blauwe voet.
Ik denk dat een goede stevige hoge schoen net zo, zo niet veiliger is dan één met een stalen neus.

Groetjes, Els.
Je leest nu alle berichten van "Els Kleverlaan"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2224 berichten
Pagina 12½ van 149
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact