e m kraak schreef op zaterdag 14 juli 2018, 23:11:
> Coralie schreef op zaterdag 14 juli 2018, 12:45:
>
> Goed verhaal he? Met ruimschoots proefondervindelijke
> praktijkonderbouwing.
Ja! Ik was echt verrast! Voor mij helemaal nieuw dit.
Maar heel overtuigend gebracht..
>> Niet alleen verkeerd weidebeheer, maar alle grondbeheer in landbouw en
>> natuur reservaten.
>

> en de grootindustrie.
> Die efficientie zorgt er helaas ook voor dat veel agragrond de naam grond
> nmm niet meer mag hebben, het is dood substraat maar woestijn wordt het
> voorlopig desondanks niet.
Maar als we nu echt langere periodes met droogte gaan krijgen kan dat alsnog wèl gaan gebeuren!
En ik eet echt nooit meer groente afkomstig van deze 'grootindustrie'.
Tomaten, ik ben er dol op, maar wat je nu in de winkel krijgt is niet te vreten!!
Vroeger kreeg je heerlijke, en goedkope, tomaten uit Z-Europese landen. Maar nu eet heel Europa de smakeloze tomaten uit onze kassen..
> Die efficientie zorgt er tevens voor dat ik in de regel geen flauw idee
> heb waar ik in NL goed ponyvoer vandaan haal. Als ik een wandeling met
> Elska maak zie ik precies welke plantjes ze onderweg graast - datzelfde
> wil ik ook in mijn hooi, duizendblad, klavers, etc. teveel om allemaal op
> te noemen.
Ja. Herkenbaar. Daarom vind een paard zulke eet-wandelingen met baasje ook zo leuk! Als ze in een gezonde wei zouden staan en goed hooi zouden krijgen zou dat een ander verhaal worden..
> Ook in de super, die toch vol met echt voedsel zou kunnen liggen á la een
> Franse markt want NL is een superrijk land en met stip kampioen in
> voedselproductie, heb ik er in NL voor 95+% niks aan... allemaal prefab
> derrie.
Helemaal mee eens. Echt heel verdrietig..! Als ik al die akkers zie wanneer ik wandel,besef ik dat er niets is wat er op die enorme uitgestrekte akkers groeit, wat ik zou willen eten!.. Niets!
> Tsja, misschien wordt alles wat van enige culinaire waarde is wel
> geëxporteerd....
>
Nee, de Grieken zijn gedwongen om onze smakeloze kas tomaten te kopen. Hun eigen tomaten zijn te duur geworden..
> Hoe wij hier dan toch nog overleven, met handhaving van een minimaal
> culinaire standaard?
Ben lid van deze club:
https://locotuinen.nl/
Heerlijk!
Dergelijke initiatieven komen steeds meer op.
Ook voor vlees-eters zijn er alternatieven te vinden..
Maar wat ons weidebeheer betreft voor de paarden:
De manier waarop ik het altijd gedaan heb, blijkt volgens de theorie van Allan Savory echt slecht te zijn: het gras krijgt niet de kans om zich op een gezonde manier te ontwikkelen. Slecht voor de wei èn voor de paarden!