InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
10 berichten
Pagina 1½ van 1
Je leest nu alle berichten van "Daps"
Volg datum > Datum: zaterdag 12 juli 2014, 22:5612-7-14 22:56 Nr:267411
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: si/heupgewricht klachten "ervaringen Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010
Bizar verhaal!! ..... Ik hoop dat iemand zijn ervaringen (soortgelijk) met mij wil delen

Juli 2012 kocht ik mijn prachtige merrie (welthitt II x Goodtimes). On beleerd op 6 jarige leeftijd, ze heeft dus lekker uit kunnen groeien. Ze ging lekker en leerde alles heel snel (rustig opgebouwd). Ze was wat scheef aan het begin (zoals bijna aale paarden) maar dit heb ik in de training goed kunnen oplossen. Fijn paard met grote beweging en een goede takt.

Begin augustus 2013 ging het niet helemaal lekker. Niet kreupel maar ik voelde iets wat niet helemaal klopte. Besloten de fisio/chiropractor maar eens te laten komen. Ze vond wel het een en ander maar geen afwijkende dingen. 3 maanden 3x behandeld en het leek beter te gaan. De training weer opgepakt, het ging een tijdje goed. Alle andere mogelijke oorzaken inmiddels ook meegepakt (tanden, zadel, bit fit)...

Februari 2014 vond ik haar weer niet lekker aanvoelen. Ik had les van een goede/bekende instructrice die aangaf dat dit wat ik voelde een balans probleem was. Ik vond haar onregelmatig in het verruimen maar ik bleek de enige te zijn die het zag en voelde. Door trainen was de opdracht, gezien het niveau en kennis van mijn instructrice heb ik dat aangenomen.

Maart 2014 was mij merrie van de een op de andere dag zichtbaar kreupel. IK WIST HET !! had ik bij de eerste twijfel nu maar meteen naar de Kliniek gegaan dacht ik nog....
Daarna was het 4 maanden een hel....

-5x bezoek van paardenarts aan huis (met apparatuur)
-röntgen onderzoek
-div scan`s
-cortisone behandelingen

Mijn paard bleek artritis te hebben in de hals, kreupel op rechts voor (ontsteking hoefbeen)
Na enkele dagen knapte ze op. Toen ik er weer op mocht alles rustig opgebouwd maar ze zat erg vast in haar lijf, ik was nog niet gerust.Na 6 weken besloot ik toch naar de kliniek te gaan. Opnieuw foto`s gemaakt en scan. De arts zag meteen dat het probleem de hals was. Nog 2 ontstoken halswervels maar dit keer aan de rechterkant (die had de vorige arts over het hoofd gezien).
Op nieuw inspuiten en meso therapie (heel de hals aan beide kanten) opnieuw revalideren. Nu moest de chiropractor elke week (4 weken lang) de halswervels los komen maken.
Als snel knapte ze op.... kon haar hals weer goed gebruiken en liep loep zuiver. Na rustig opbouwen en longewerk ben ik weer gaan rijden. Even leek dat goed te gaan en deed niets bijzonders (rechtuit, geen korte voltes). Maar er zat geen schot in.....
Ik kan het omschrijven als... stuwen, bit pakken/leunen, moeite met lichte buiging rechts. Alsof ze een bezem ingeslikt had....

Op een gegeven moment dacht ik... Ja! wat nu?
Via via ben ik in contact gekomen met een paarden magnetiseur/paragnost. Ik had er niet alle vertrouwen in maar dacht baat het niet dan schaadt het niet....
Ik mocht vooraf niets vertellen, ze wilde er blanco in en het paard laten vertellen wat er loos is met haar. Ik was echt perplex!! ze wist me te vertellen dat ze last heeft gehad van het rechter voorbeen en dat dit probleem 90% opgelost is. Even als de hals, daar had ze geen last meer van. Ze voelde een blokkade in de kaak/nek/mond en wist dat ik problemen had met de aanleuning. Toen ze eenmaal bij de onderrug kwam kon ze wel huilen.... DAAR ZIT HET PROBLEEM zei ze. Je paard heeft enorm last van haar onderrug/si/heupen en daar zijn alle andere problemen door ontstaan. Ze zei dat er iemand steeds aan heeft gezeten en dat doet haar pijn... daar moet je direct mee stoppen!!... nou dat kan wel kloppen ja. De chiropractor was vanaf augustus 2013 al bezig met manipuleren van dit gebied (11x behandeld in totaal). Ook moest ik zelf elke dag oefeningen doen om dit gebied los te houden.
Ze heeft iets gedaan met haar energiebanen (bloed doorstroming) en adviseerde homeopathische druppels. Ze is inmiddels 2x geweest om haar te helpen. Het gaat de goede kant op. Mijn paard oogt weer blij en gaat nu ook onder het zadel redelijk goed. We zijn er nog niet....

Het onderrug probleem is niet opgevallen bij mijn paardenarts en ook niet op de kliniek. Ze zijn alleen bezig geweest met de hals en het rechter voetje. Mijn paard trekt wat scheef onder het zadel, wil nog steeds niet echt onder treden met de achterhand (blijft wat stuwen).
Ik doe nog steeds rustig aan en forceer niets. Toch zal ze moeten gaan dragen anders word ze ook niet sterker in de spieren.

Nooit gedacht aan onderrug problemen!! ik overweeg nu toch foto`s/echo/scan of thermografie. Ik ben toch erg bang dat als hier het grote probleem zit en ik blijf haar belasten (al is dit geen optimale training) dat alle problemen weer terug komen die we voorheen hebben gehad.

Zijn er mensen die soortgelijke ervaringen hebben?. Wat hebben jullie ondernomen, welke behandeling/revalidatie
-ervaring met thermografie?
-artritis si/heup (onderrug)

Ik hoop hier wat wijzer van te worden. Alvast bedankt
Volg datum > Datum: zaterdag 12 juli 2014, 23:1912-7-14 23:19 Nr:267412
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen Re:267399
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rijden met hoefkatrol? Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010
Ik heb een paard gehad in 1998 met ernstige hko (toen fase 5). De gebroeders van Nassau (zeer goede smeden met ervaring op dit gebied) hebben goed werk gedaan. Ik ben 1x per maand met het paard naar antoine de both gegaan in België om mijn paard goed recht te richten. Helaas was de pijn bij mijn paard (13 jaar) te ernstig. Op ten duur werd hij mager en heb ik de beslissing gemaakt dat het zo niet langer kan.
Paarden met hko die kreupelen hebben pijn. Zenuwsnede is volgens mij de enige oplossing om de pijn weg te nemen, pijstillers kun je niet blijven geven maar als het paard al 24 is kun je dit overleggen met de paardenarts. Goed rechtrichten volgens de adb of marijke de jong methode zou ook een optie zijn maar de meeste ruiters kunnen dit niet correct uitvoeren (dit is ook een kunst op zich).
Ik hoop dat je een goede weg vind (laat je goed adviseren). Hopelijk kan je paardje nog een poos pijnvrij mee. Sterkte
Naschrift (zaterdag 12 juli 2014, 23:21):
Wacht ook niet te lang met beslissen. Pijn is niet fijn!
Volg datum > Datum: maandag 14 juli 2014, 20:3014-7-14 20:30 Nr:267435
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen Re:267416
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: si/heupgewricht klachten Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010
Klein jaar en om de maand (was zo ver weg)... dat is wel heel lang geleden (1998)
Ik heb ook wel gedacht aan karmie of mareille. Eerst wil ik uitsluiten of alles goed zit en ze geen pijn heeft. Ik ben geen beginnende ruiter, dit voelt niet goed.... maar ook is het wel een merrie die soms wat tegendraads kan zijn. Ik vind het in dit geval moeilijk om iest door te zetten.
Volg datum > Datum: maandag 8 september 2014, 13:288-9-14 13:28 Nr:268109
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Van speciaal beslag naar blote voeten "Help... Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010
Beste allemaal....

Het is al weer een tijd geleden dat ik iets heb gepost op dit forum. Zou mijn probleem nu even graag aan jullie willen voorleggen. Ik denk er over om mijn paard weer op blote voeten te zetten, ik zal u uitleggen waarom maar omdat ik te weinig ervaring heb op dit gebied vind ik het eigenlijk dood eng....

Ik ben sinds 2 jaar in bezit van een prachtige 8 jarige merrie. Zelf ingereden en beleerd, nu M niveau dressuur.
Mijn paard heeft van nature 3 prachtige zeer ruime gangen, ze is geschikt voor de dressuursport op hoger niveau. In het begin merkte ik in de training dat zij (zoals bijna alle paarden) wat scheef was in het lichaam. Ik herken deze problemen en weet dergelijke problemen in de training goed op te lossen (recht richten). Mijn paard heeft zo gezegd wat platte voeten (rechts meer dan links) ik besloot haar op ijzers te zetten om zo de stand goed te kunnen corrigeren. Ze staat nu 1,5 jaar op ijzers rondom.
Begin maart dit jaar ben ik gaan trainen bij een zeer bekend instructeur, het werd tijd om de lat wat hoger te leggen. Ik merkte dat mijn paard meer moeite kreeg met haar lijf, vaak struikelen en niet goed verruimen van de voorbenen maar dit werd als normaal gezien... iets waar ik doorheen moest volgens de instructeur. Ik gaf aan dat er iets mis was maar kon mijn vinger er niet op leggen, mijn paard liep voor mijn gevoel ook onregelmatig. Op een dag tijdens mijn les hebben andere deskundigen meegekeken (de osteopaat die mijn paard al maanden aan het behandelen was en een ZZ licht jurylid) volgens hen was het een balansprobleem en niets meer dan dat.
Een week later stond mijn paard zichtbaar kreupel op stal.

Ik heb de paardenarts (gespecialiseerd in kreupelheden) thuis laten komen, hij is in bezit van goed mobiele apparatuur.
Hij constateerde in eerste instantie een halsprobleem (artritis C5/6 links) en heeft het paard behandeld met injectie. 2 weken later zijn er foto's gemaakt van het rechter voor been (asymmetrisch hoefbeen te opzichte van de grond) er zat een flinke ontsteking rondom het hoefbeen, behandeld met een injectie. Het paard liep vrijwel direct niet meer kreupel maar knapte niet genoeg op in de rest van het lijf. Na 5x bezoek van deze arts heb ik besloten toch naar de grote kliniek te gaan. Daar bleek het inderdaad een halsprobleem te zijn. Paard bleek ook rechts aan de hals nog 2 geïnfecteerde wervels te hebben die over het hoofd gezien waren. De arts heeft de wervels ingespoten en er is meso therapie toegepast links en rechts van de hals. Hij heeft de foto's van de hoef bekeken en maakte zich er geen zorgen om. Het ijzer moest door de smid wat gecorrigeerd worden en dan kwam het met de tijd wel goed. Het advies was ook de wervels door de osteopaat flink te laten los kraken, elke week 2 wervels. Echter was deze osteopaat al met mijn paard bezig vanaf augustus 2013, ook steeds behandeld aan het si gewicht, onderrug problemen (steeds kleine verbeteringen maar geen definitieve oplossingen).

De smid (goed aangeschreven) heeft het normale ijzer zo gesmeden dat de takken platter en breder zijn (met voor lip). Vanaf april is de hoefsmid de stand van mijn paard op deze manier aan het corrigeren. Onder de plat gesmeden takken vind ik het er niet fijn uitzien, de tak raakt na 1 week beslag zelfs de straal. Mijn paard is niet kreupel meer maar ik merk nu dat mijn paard op haar voor voeten op eieren loopt. Geen goed voorbeen gebruik, korte passen en ze struikelt veel. Ik ben nu erg bang dat alle oude blessures weer terug komen.

Na het lezen over natuurlijk bekappen ben ik gaan nadenken, misschien zijn alle problemen juist ontstaan door een belemmering in het hoef mechanisme?
Mijn gevoel zegt "er af die ijzers" maar ik ben erg bang dat met name de stand van het rechter hoefbeen weer verkeerd gaat groeien. Mijn hoef smid zal het zeker niet eens zijn met mijn plan maar ik zie mijn paard lichamelijk, geestelijk en in prestatie alleen maar slechter worden.

Ik denk er nu over om de ijzers er af te laten halen en de voeten tot rust te laten komen. Gezien het hoefbeen rechts voor geen goede stand heeft/had (geen foto meer gemaakt sindsdien) vind ik het wel heel spannend om dit te doen.

Is er iemand op dit forum met een soortgelijk verhaal die de overstap heeft gemaakt naar natuurlijk bekappen?. Wat gebeurd er over het algemeen in de eerste weken na het verwijderen van de ijzers, waar moet ik rekening mee houden?

Alle welgemeende adviezen en ervaringen zijn welkom

Alvast bedankt!....
Naschrift (maandag 8 september 2014, 13:35):
PS: het hoefbeen van mijn paard is/was asymmetrisch ten opzichte van de grond. Echter niet zoals bij hoefbevangen paarden met de punt naar beneden maar omhoog (dus laag bij de hielen)
Volg datum > Datum: maandag 8 september 2014, 14:158-9-14 14:15 Nr:268113
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen Re:268112
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Van speciaal beslag naar blote voeten Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010
Beste Joop,
Bedankt voor je reactie....

Wat de smid zegt te doen is juist de toom kort houden voor het beter afrollen van de voet. Om de 6/7 weken komt hij het beslag vervangen juist omdat de toom kort gehouden moet worden. DA en smid hebben met elkaar besloten voor deze aanpak (in goed overleg). Op deze manier zou het hoefbeen de kans krijgen weer symmetrisch te komen ten opzichte van de grond. Echter vraag ik me nu af of dit ook kan met natuurlijk bekappen?. In de praktijk merk ik dat mijn paard steeds korter word in haar voorbeen gebruik (terwijl ze een heel sterk en ruim achterbeen gebruik heeft).

Eerst dacht ik nog aan problemen in de schouder/schoft (ze maakt geen goede schoftlift) maar bedenk nu dat het die rot ijzers zijn.... ze heeft in het eerste half jaar dat ik haar had (zonder ijzers) nooit gestruikeld
Volg datum > Datum: maandag 8 september 2014, 14:198-9-14 14:19 Nr:268115
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen Re:268112
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Van speciaal beslag naar blote voeten Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010

Beste Joop,
Bedankt voor je reactie....

Wat de smid zegt te doen is juist de toom kort houden voor het beter afrollen van de voet. Om de 6/7 weken komt hij het beslag vervangen juist omdat de toom kort gehouden moet worden. DA en smid hebben met elkaar besloten voor deze aanpak (in goed overleg). Op deze manier zou het hoefbeen de kans krijgen weer symmetrisch te komen ten opzichte van de grond. Echter vraag ik me nu af of dit ook kan met natuurlijk bekappen?. In de praktijk merk ik dat mijn paard steeds korter word in haar voorbeen gebruik (terwijl ze een heel sterk en ruim achterbeen gebruik heeft).

Eerst dacht ik nog aan problemen in de schouder/schoft (ze maakt geen goede schoftlift) maar bedenk nu dat het die rot ijzers zijn.... ze heeft in het eerste half jaar dat ik haar had (zonder ijzers) nooit gestruikeld
Volg datum > Datum: maandag 8 september 2014, 14:308-9-14 14:30 Nr:268116
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen Re:268083
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: DRINGEND HOEFSMID regio St-niklaas - Lokeren gezocht !!!!! Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010

Ik zoek ook een goede natuurlijk bekapper... Hans Arendse? (iemand ervaring met deze smid?)
Volg datum > Datum: maandag 8 september 2014, 14:368-9-14 14:36 Nr:268117
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen Re:268114
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Van speciaal beslag naar blote voeten Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010
widiapuntjes, paarden IS ?.... wat voor mij onduidelijke taal.
Waar ik inderdaad bang voor ben is dat de stand van het hoefbeen weer slecht word als ik natuurlijk laat bekappen.
Ik vind het een lastige/moeilijke keuze....
Naschrift (maandag 8 september 2014, 14:37):
Daar word inderdaad juist voor beijzerd. Maar wat als het paard (zoals boven beschreven) niet uit de voeten komt
Volg datum > Datum: maandag 8 september 2014, 23:488-9-14 23:48 Nr:268123
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen Re:268121
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Van speciaal beslag naar blote voeten Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010

Is de natuurlijk bekapper Hans Arendse bij jullie bekend? ik overweeg deze man er bij te halen. Ook omdat hij thermografische foto's kan maken (om zo te bekijken hoe het er voor staat met de doorbloeding)
Dank voor de adviezen :-)
Je leest nu alle berichten van "Daps"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
10 berichten
Pagina 1½ van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact