Coralie schreef op woensdag 6 november 2013, 17:44:
>
> Ik heb geen problemen met correctie
> Je hebt gelijk: weinig eiwitten, volgens die tabel.
> En inderdaad: vezels zijn lange koolhydraatketens, net als cellulose.
> Voor ons niet te verteren zonder hulp van (goede) bacteriën. Daardoor
> verteren ze lanzaam. En zijn daarom heel gezond, want ze veroorzaken geen
> glucose-pieken in het bloed.
> Dat doen alleen de fruitsuikers (fructose).
> En die zitten wel redelijk veel in fruit. Dus, je hebt gelijk: te veel
> fruit is niet goed.

Fructose geeft geen glucose-pieken. Glucose wel! Glucose gaat rechtstreeks van de darm het bloed in. Fructose gaat naar de lever en wordt daar verder verwerkt, wordt meestal omgezet in vet. Limonade of andere producten gezoet met fructose(siroop) geven een veel groter risico op leververvetting dan een lekkere smeer roomboter op je brood.
En ik ben een grote voorstander van lekker veel (seizoens)fruit en groente eten. Maar té veel is van niets goed.
Els.
Tell me and I forget. Teach me and I remember.
Involve me and I learn.
(Benjamin Franklin)