Locanda schreef op donderdag 28 maart 2013, 21:53:
> Las 'het hele prutje gekookte lijnzaad geven' maar het grauwe schuim moet
> er toch wel af?
> (Tenminste, dat heb ik geleerd, zou een soort gif zijn? Maar
> tegelijkertijd wordt er ook heel, onbewerkt lijnzaad gevoerd, en mensen
> geven ook het gehele papje, niks aan de hand.
> Ach, ik haal ook altijd de steeltjes uit een appel.

)
Het gif wat er in lijnzaad zit is blauwzuur, dit gaat er uit door te koken, je moet dan ook niet in de dampen gaan snuiven...Toch schijnt de hoeveelheid blauwzuur zodanig klein te zijn dat je ook gerust een expresso-kopje per dag ongekookt kan geven.
het grauwe schuim krijg je alleen als je niet geregeld roert, ik roer het er dan weer gewoon doorheen.
Ik geef ongeveer elke 5 weken een psyllium-kuur van 5 dagen en soms een kuurtje lijnzaad tussendoor.
Groetjes Marlies