InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
95 berichten
Pagina 6½ van 7
Je leest nu alle berichten van "Sarah_Noah_Sol"
Volg datum > Datum: woensdag 30 januari 2013, 13:3530-1-13 13:35 Nr:253696
Volg auteur > Van: Sarah_Noah_Sol Opwaarderen Re:253695
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paard al hele leven op ijzers Structuur

Sarah_Noah_Sol
België


95 berichten
sinds 5-1-2008

Hier een paard gekocht dat toendertijd 20 jaar oud was en quasi z'n hele leven ijzers heeft gehad. Koen Theys heeft ze eraf gehaald, kwam rotstraal en een hoefschimmel tevoorschijn. We zijn nu bijna twee jaar verder en het is min of meer goedgekomen. Zijn hoeven zullen wel een zwakke plek blijven, je doet hem nog steeds geen plezier met een steentjespad. Maar waar hij vroeger ijzerloos gewoon een boom in was gekropen om maar niet over de grond te moeten stappen, rijden we nu gewoon buitenritten van verschillende uren over verschillende ondergronden.

Hij heeft nog steeds een soort sluimerende rotstraal in één hoef die moeilijk onder controle te houden is, maar verder ben ik tevreden. Als je me vier jaar geleden gezegd had dit paard ijzerloos te houden (ken hem al ongeveer tien jaar) had ik je uitgelachen, maar hij doet het goed op blote voeten :-)

Samengevat hier dus wel een goede ervaring, maar van de bijna twee jaar dat ik mijn paard heb, heeft hij een volledig jaar kunnen lanterfanten in de weide en zijn hoeven kunnen laten herstellen, hij heeft de luxe een pensioenpaard te zijn ;-)
Volg datum > Datum: donderdag 28 maart 2013, 19:5328-3-13 19:53 Nr:254960
Volg auteur > Van: Sarah_Noah_Sol Opwaarderen Re:254958
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bokken, bokken en bokken Structuur

Sarah_Noah_Sol
België


95 berichten
sinds 5-1-2008

Hey Aoife,

mijn jonge paard heeft ook een tijd gesteigerd, hoe zenuwachtiger ik werd, hoe meer hij aan de steiger ging natuurlijk ;-)

Ik heb eerst een tijd grondwerkles gevolgd, en dan daarna rijles van dezelfde instructeur. In het begin met véél bibbers en bijhorende steigers, maar na een tijd een knop omgezet in mijn hoofd (door de goeie begeleiding van mijn instructeur). Toen waren we nog steeds bezig in de piste, de volgende stap was dus op buitenrit, maar mét instructeur.

Dat zou voor jou dus ook een optie kunnen zijn. De eerste x buiten is mijn instructeur er eerst opgegaan, toen ik zag dat mijn paard gewoon braaf was, was mijn spanning ook weg en kon ik erop. Tijdens de buitenrit (we zijn niet ver gegaan) bleef mijn instructeur lesgeven, zo kon ik focussen op zijn aanwijzingen en had ik geen tijd om mezelf gek te maken. Zo enkele lessen op buitenrit gehad, en dan ben ik op een dag gewoon zelf vertrokken. Paard heeft niet gesteigerd die rit en sindsdien ben ik ook van mijn "wat-als" angst af. En dat maakt zoveel uit!! Zolang ik relax blijf, blijft paard relaxed :)
Volg datum > Datum: donderdag 28 maart 2013, 20:4028-3-13 20:40 Nr:254967
Volg auteur > Van: Sarah_Noah_Sol Opwaarderen Re:254964
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bokken, bokken en bokken Structuur

Sarah_Noah_Sol
België


95 berichten
sinds 5-1-2008

Kan ik alleen maar onderschrijven, mijn instructeur was soms meer psycholoog dan paardrij-lesgever :-M

Op een echt heel erg moment zei hij: jouw paard heeft geen probleem, het enige probleem is dat jij hem niet vertrouwd. En toen trok hij zo het hoofdstel af en moest ik op halster verder rijden. Paardlief was heel erg braaf de hele les... :)

Sommige paarden zijn 'fijngevoeliger' dan andere, en reageren heel sterk op de onrust van de ruiter. Mijn oudje heeft dat veel minder, maar daar zal z'n manegeverleden wel voor iets tussen zitten.
Volg datum > Datum: vrijdag 29 maart 2013, 8:3529-3-13 08:35 Nr:254993
Volg auteur > Van: Sarah_Noah_Sol Opwaarderen Re:254991
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bokken, bokken en bokken Structuur

Sarah_Noah_Sol
België


95 berichten
sinds 5-1-2008

Nu al les beginnen nemen kan je toch niet veel mis mee doen? Mijn eerste lessen deden we amper iets, ging echt om ontspannen op het paard zitten en niet teveel denken "wat als". Als je lesgever ook wat onderlegt is in grondwerk, kan je samen een trainingsplan opstellen?
Volg datum > Datum: zaterdag 30 maart 2013, 22:3330-3-13 22:33 Nr:255101
Volg auteur > Van: Sarah_Noah_Sol Opwaarderen Re:255098
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bokken, bokken en bokken Structuur

Sarah_Noah_Sol
België


95 berichten
sinds 5-1-2008

Succes met je aankomende les Aoife! Soms werkt het ook positief dat je paard sterk op je reageert, als je zelf kalm bent en vol zelfvertrouwen, zal je zien dat je paard ook op je zal leunen en je veel van hem "gedaan krijgt". Mijn paard stond ook meteen op twee benen als ik ook maar iets angstig was, maar langs de andere kant hebben we deze zomer een ritje door de binnenstad gemaakt, eenmaal het vertrouwen goed zit (ook jouw vertrouwen in hem!) kan er ineens veel :-)
Volg datum > Datum: woensdag 10 juli 2013, 15:3610-7-13 15:36 Nr:258884
Volg auteur > Van: Sarah_Noah_Sol Opwaarderen Re:258804
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Een derde paard? Structuur

Sarah_Noah_Sol
België


95 berichten
sinds 5-1-2008

Hier verschillende ervaringen met drie ruinen, 'k zet ze even op een rijtje :-)

Eerste situatie was een shetlander van 6 jaar, een haflinger van 9 jaar en mijn paard (6 jaar) bij elkaar. De grote paarden trokken wel naar elkaar toe voor kriebelen, maar de shet werd niet genegeerd, ze stonden eigenlijk altijd wel met drie in de wei of in de inloopstal.

Tweede situatie was mijn paard (toen ondertussen 8 jaar), de pony van mijn zus, en een draver van ong 6 jaar. Tussen de draver en de pony klikte het absoluut niet en de draver joeg de pony ook veel weg. Nu hebben we 2 hectare weiland (wel in drie stukken) dus ruimte genoeg om langs elkaar te leven. Mijn paard en de pony klikte wel, en mijn paard en de draver ook. Hij stond dus eens bij de ene, en dan bij de andere.

Derde situatie is mijn paard (ondertussen 11 jaar), de pony van mijn zus en mijn tweede paard (ondertussen 22 jaar). De draver verhuisde naar een pensionstal en ik heb een oud manegepaard overgekocht die bij ons komt pensioenvieren. De pony zag zijn kans en gedroeg zich vanaf dag één nogal vervelend tegenover mijn oude paard. We zijn nu twee jaar verder en sinds enkele maanden spelen ze zelfs samen (het kan dus nu lange tijd dan toch nog goedkomen...) en ze staan vaak met z'n drieeën in één inloopstal gepropt. Mijn jonge paard is een beetje de 'leider' van het groepje en kan gelukkig zowel met oude paard als pony goed overweg, dus de pony past wel op z'n tellen met 'oud paard pesten' zolang mijn jonge paard in de buurt is.

Drie verschillende situaties en ervaringen dus! Wat me opviel bij onze laatste twee situaties is dat mijn jonge paard de boel altijd wat in evenwicht houdt en beide andere (oude paard en pony, of draver en pony) verdeeld aandacht geeft. Er is geen paard dat echt buiten de boot valt. Hier dus overwegend een positieve ervaring :-)

En wat ook handig is, als ik er met jonge paard op uit trek, houdt mijn oude paard de pony gezelschap, wel zo fijn :-)
Volg datum > Datum: vrijdag 12 juli 2013, 10:1812-7-13 10:18 Nr:258952
Volg auteur > Van: Sarah_Noah_Sol Opwaarderen Re:258949
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Een derde paard? Structuur

Sarah_Noah_Sol
België


95 berichten
sinds 5-1-2008

Succes, komt vast goed! Wij hebben hier altijd de paarden even via een draadje laten kennismaken en dan bij elkaar gegooid, nu hebben ze hier echt wel de plaats om voor elkaar weg te rennen en we zijn in de buurt om een oogje in het zeil te houden, maar kennismaking ging hier altijd prima. En het is best schattig ze met drie in een éénpaardstal gepropt te zien staan :-M
Je leest nu alle berichten van "Sarah_Noah_Sol"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
95 berichten
Pagina 6½ van 7
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact