InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
58 berichten
Pagina 1½ van 4
Je leest nu alle berichten van "Wendy74"
Volg datum > Datum: maandag 19 maart 2012, 10:3319-3-12 10:33 Nr:245576
Volg auteur > Van: Wendy74 Opwaarderen Re:245540
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefbescherming of niet? Structuur

Wendy74
luxemburg
Belgie

Jarig op 19-12

58 berichten
sinds 23-2-2012

Hoi myr,
ik heb de EF uitgetest, enkel aan de voorhoeven om te beginnen.

Het aandoen ging prima, maar het zijn wel 'prullestrapjes', fijne riemjes, dit zal voor mij wel beter gaan al ik eraan gewend raak, maar als het koud weer en ik heb koude vingers, dan ik heb absoluut geen goede fijne motoriek in m'n handen :-M ...
De schoenen sluiten ook voor een stuk met klitteband, en ik hoop dat zoiets niet te snel slijt, want lijkt me allemaal niet erg stevig, ik heb soms ervaring met andere klitteband vb voor kinderschoenen, dat de 'klit' snel slijt en helemaal niet meer 'klit' na een poos.

Paardje stapte zo weg met de schoenen, deed er niet moeilijk over.
Schoentjes zijn heel licht en hinderen het paard totaal niet.

We wandelen door modder, over steentjes, over asfalt, door een ondiep riviertje met keienbodem, over gras... geen enkel probleem ondervonden,
ik was vooral benauwd dat de schoenen zouden losraken, maar die bleven mooi zitten.

Achteraf was er niets te zien aan de schoenen (geen kleine krasjes of hoekjes af, helemaal geen slijtage zichtbaar, bij de cavallo 's vb zag ik na de eerste buitenrit al een beetje gebruiksporen) Het was wel zo dat ze doornat waren door het riviertje. Na het passeren door het water, waren de schoenen hoorbaar 'zompig' vanbinnen, dus volgende keer ga ik het riviertje toch vermijden als het kan. Met de cavallo's kon ik beter door het water, ik heb de indruk dat die sneller terug droog waren vanbinnen. Door plassen gaan is nog wel wat anders dan door een stroompje, dus met plassen denk ik dat de EFjes minder gaan vollopen.

Dus na een eerste ervaring : heel positief, maar let wel, mijn paardje is een licht en klein paard (ijslander van 135cm schoft).
De schoenen zijn extreem licht en ze zien er op het eerste zicht misschien nogal fragiel uit. Ze zijn heel flexibel, wat zeker een voordeel is voor het paard, en misschien is dit net 'de sterkte' van de schoenen ivm slijtage op harde bodem, vergelijkbaar met een sportschoen voor mensen.
Misschien moet iemand met een groter paard of koudbloed ook eens wat ervaringen delen?

Wendy
Volg datum > Datum: donderdag 29 maart 2012, 22:5029-3-12 22:50 Nr:245781
Volg auteur > Van: Wendy74 Opwaarderen Re:245720
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefbescherming of niet? Structuur

Wendy74
luxemburg
Belgie

Jarig op 19-12

58 berichten
sinds 23-2-2012

M'n besluitje na een stevige rit vorige week , met alle 4 hoefschoenen aan, dus de equine fusion, 'horse fashion' :-D whatever (ikzelf verkoop ze niet he) : ging heel goed tijdens de wandeling, merkte aan paardje's bewegingen niet dat ze schoenen droeg, stapte heel los en soepel. De riempjes dat was voor mij even wennen (soms zijn m'n handen heel stram bij koude), maar door de aansluitende riempjes (en niet te hard aansnoerend) bleven de schoenen goed zitten, k ben het aantrekken van de shoes al gewend. Ik heb het riviertje vermeden, afwateringsgaatjes maken vind ik niet zo'n fijn idee, wil de schoentjes zo lang mogelijk kunnen gebruiken.

Dus nu lopen we nu met hoefschoenen, rockcrushers kweek ik er niet mee, spijtig, maar ik rij daarvoor waarschijnlijk niet vaak genoeg buiten, dus ben ik heel blij met de oplossing.

Bedankt voor alle reacties,
grtz Wendy
Volg datum > Datum: vrijdag 30 maart 2012, 14:4730-3-12 14:47 Nr:245812
Volg auteur > Van: Wendy74 Opwaarderen Re:245798
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefbescherming of niet? Structuur

Wendy74
luxemburg
Belgie

Jarig op 19-12

58 berichten
sinds 23-2-2012

amai myr, chique, veel pret gewenst met de wandelingen!
t ziet er heel gezellig uit bij jullie :-)

volgende week heb k wat congé :-P , tijd om met t paard tochtjes maken, en nu vlotjes over elk type ondergrond , al joggend...

grtz Wendy
Volg datum > Datum: maandag 2 april 2012, 23:012-4-12 23:01 Nr:245877
Volg auteur > Van: Wendy74 Opwaarderen Re:245855
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefbescherming of niet? Structuur

Wendy74
luxemburg
Belgie

Jarig op 19-12

58 berichten
sinds 23-2-2012

Gisteren ben ik 'off the road' in de ardennen geweest met het paard en haar 4 nieuwe schoenen, het werd een afwisselende en avontuurlijke 4-uren tocht, vaak over smalle en soms vrij ruwe weggetjes, nog eens een goede test voor de schoenen dus...

Ik leerde ondertussen m'n nieuwe paardje ook beter kennen, ik ben aangenaam verrast over m'n behendig 'berg'paardje en met de soepele schoenen gaan we over de alle soorten weggetjes : modderig, bergop en bergaf, stenen, rotsige bodem, boomwortels, stukken met grind, nat gras, stukje natte asfalt, noem maar op. Geen moment heeft het paard geschoven of gestruikeld met de schoenen, vol zelfvertrouwen gaat ze dapper en enthousiast vooruit, zalig!
Supercontent van de joggingshoes , zowel paard als ruiter :-D . Nadien de schoenen nagekeken op eventuele slijtage, na het afspoelen van de modder, zagen ze er nog als nieuw uit. :-)

Wendy
Volg datum > Datum: donderdag 5 april 2012, 11:135-4-12 11:13 Nr:245979
Volg auteur > Van: Wendy74 Opwaarderen Re:245949
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefbescherming of niet? Structuur

Wendy74
luxemburg
Belgie

Jarig op 19-12

58 berichten
sinds 23-2-2012

Hoi Ilma,

we zijn ongeveer 4 à 5 uur weggeweest, inclusief pauzes.
Achteraf geen enkel schaaf- of schuurplekje te zien, en 2 dagen later ook niet zichtbaar.
Ik heb slechts 1 paar neopreen sokken (cavallo), die deed ik aan de achterhoeven.
Aan de voorhoeven deed ik dus geen extra sokken, en ook daar geen schuurplekjes te zien, hoewel we door modder gingen, bleef het zand enkel wat aan de buitenkant van de schoenen plakken, binnenin nauwelijks modder/zand, omdat de schoenen mooi aansluiten. Ze waren wat vochtig binnenin, maar dat gaf geen probleem.
Er zaten wel wat losse vachtharen in de schoenen na het uittrekken, maar het paard zit erg in de rui nu, en ze heeft stevige vetlokken/behang aan de benen.
Ik ben vrij gerust dat de schoenen niet schuren, ze zijn zacht en flexibel maar toch stevig materiaal dat niet snel stuk gaat. Ik ga voor de zekerheid toch een 2e paar neopreen sokken aanschaffen, om ze dan als extra bescherming aan te doen, zeker voor langere afstanden.

ps na de tocht, trok ik de schoenen uit, maar ik legde één schoen niet ver genoeg weg en paardje ging er per ongeluk staan met haar hoef, aiai dacht ik, maar de schoen plooide gewoon mee, en er was niks aan te zien , oef. Het is gelukkig een redelijk licht paardje.

groetjes, Wendy
Volg datum > Datum: maandag 16 april 2012, 19:4316-4-12 19:43 Nr:246324
Volg auteur > Van: Wendy74 Opwaarderen Re:246318
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bitloos voor kleine ijslander Structuur

Wendy74
luxemburg
Belgie

Jarig op 19-12

58 berichten
sinds 23-2-2012

Hoi,

Onze ijslander rijd ik met een nurtural ( kaakgekruisd hoofdstel) Toevallig staat dat hoofdstel op de foto van m'n avatar , maar op onze shet. Echter voor de shet is hij wat te groot. De shetter rijden de kinderen nu met een bitloos hoofdstel van barefoot, past beter, idem kaakgekruisd.

De nurtural kan je in verschillende maten krijgen, ik heb hem via een webshop in België gekocht. Het gaat om een synthetische, maat cob (nu is dat maat 'arabier' denk ik, maar ook kleiner verkrijgbaar of in lederen uitvoering).

Wat me bevalt aan de nurtural voor onze ijslander, is dat het mogelijk is om met lichte aanleuning te rijden in de tölt, als ik dit niet doen, dan gaat ons paard heel makkelijk gewoon draven en gaat ze nooit in tölt. Ze werd vroeger gereden met bit (niet bij ons) dus ik denk dat het daarmee te maken heeft, dat ze gewend is aan aanleuning tijdens de tölt. Met de nurtural gaat dit perfect. Ik hou dan even de aanleuning zachtjes aan bij het aantölten en dan loopt ze uiteindelijk wel zelfstandig in de tölt, maar dan is het duidelijk dat we gaan tölten en niet draven.

De release van dit hoofdstel is goed, aan de reacties van het paard te zien. Het is ook goed mogelijk om duidelijke 'halve ophoudingen' te maken, dit geeft in ons geval duidelijkheid aan het paard in het rijden van de verschillende gangen (het is een vijfganger, soms met nog meer variaties ;-) ) Bij onduidelijkheid gooit ze de gangen door elkaar en dat is vermoeiend voor ons beiden. De nurtural zit ook fijn rond haar neusje (antislip bandje), ze heeft nogal een fijn hoofdje en neusje, en alles zit mooi en schuurt niet.

Met een bosal heb ik weinig ervaring, weet wel dat het wordt gebruikt bij western natural horsemanship, waarbij vooral gestreefd wordt richting neckreining. Lijkt me voor het rijden van de gangen beetje raar, maar als je het niet probeert weet je het niet.
Dus gewoon even uittesten met je paard wat werkt en laat hier op het forum even weten wat het best bevalt (ben benieuwd)

grtz
Wendy
Naschrift (maandag 16 april 2012, 21:17):
nog even dit :het is kaakgekruisT, met een een 'circle X' in het midden van de straps, ik denk dat daardoor de release goed werkt, en geeft geen problemen met lange baardharen bij onze ijs. ps: ik denk ook dat het mogelijk is om met zachte sidepull a
Volg datum > Datum: dinsdag 17 april 2012, 21:0817-4-12 21:08 Nr:246386
Volg auteur > Van: Wendy74 Opwaarderen Re:246383
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bitloos voor kleine ijslander Structuur

Wendy74
luxemburg
Belgie

Jarig op 19-12

58 berichten
sinds 23-2-2012

@ e m kraak : dus u rijdt met het libra-touwtje, waarbij het wel mogelijk is om, indien nodig, teugelcontact te houden, maar dat het ongewenst/onmogelijk is om te trekken? Zo lezen we het juist, toch? Wat gebeurt er als men toch zou trekken?

Ja , het is toch uiteindelijk het doel om vanuit de zit, ademhaling, stem, ontspanning, etc te rijden, waarbij continu teugelcontact niet nodig is, harmonisch zijn met je paard, juist he?

ivm het 'getuttel' met hoofdstellen, k vind het best een interessant onderwerp hoor, om ervaringen uit te kunnen wisselen, het gaat alvast NIET om het getuttel met bitten he! Daar vind ik het woord getuttel (klinkt meer als 'geklungel' hoor) beter op z'n plaats dan wanneer het over een bitloze optomingen gaat...en u heeft gelijk , dat bij de test het de bedoeling lijkt dat er maar wat aan getrokken moet worden, om het paard te draaien en te stoppen . Het uiteindelijke doel is het gebruik van zo weinig mogelijk druk op het paardenhoofd/neus, maar zoveel als nodig is, dus vermoed ik dat men vrij hoge druk heeft getest om na te gaan wat de zwaarste inwerking op het paardenhoofd zou kùnnen zijn.

En helemaal mee eens, dat het om een hulpmiddel gaat, in het aanleren van een gemeenschappelijke taal, waar het toch om gaat is om één zijn met je paard ! Aanleren, maw leerproces.

In ons geval heb ik daarbij wat teugelcontact voor nodig (dus bedoeld om gewoon even op te vangen, niet trekken !), vooral voor de tölt, en dat zelfs niet continu, na een poosje contact snapt het paard duidelijk wel wat de bedoeling is en tölt het paard verder op eigen benen. Toevallig met de nurtural, gewoon omdat ik die had liggen, was vroeger ooit miskocht voor de shetter, waarvoor hij te groot bleek. Nu dacht ik, ik probeer eens met m'n ijslander (paard heb ik nu 2 maand), en ik ben héél tevreden over het hoofdstel, komt duidelijk over op het paard met name voor het rijden van de verschilldende gangen. De overschakeling naar bitloos (bij vorige mensen met bit gereden) ging super vlot. In het begin nam ik geen direct teugelcontact, maar kreeg ik ook geen tölt, enkel draf en al de rest...
Een sidepull zou ook goed in aanmerking komen denk ik, zolang er geen ruw lassotouw is gebruikt als neusriem. Heb een sidepull of touwhalster&knoopteugel niet uitgeprobeerd omdat ik die gewoon niet bezit.

grtz
Wendy
Volg datum > Datum: woensdag 18 april 2012, 17:1118-4-12 17:11 Nr:246419
Volg auteur > Van: Wendy74 Opwaarderen Re:246409
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bitloos voor kleine ijslander Structuur

Wendy74
luxemburg
Belgie

Jarig op 19-12

58 berichten
sinds 23-2-2012

ik vind het ontwerp van het libraRB (opgezocht op de betreffende site) op dat van de nurtural lijken ; uiteraard met het verschil in gebruikte materialen, nl synthetische straps of leder ipv touw. De nurtural lijkt wel een beetje afgekeken van de libraRB, op enkele aanpassingen na nl wat ze noemen de circleX onderaan aan de kaakgekruiste straps, en een soort antislipmateriaal in het neusriempje.
ik zag dat het topic verder gaat onder de noemer touwhoofdstellen, ik ga dit met interesse volgen,
Wendy
Je leest nu alle berichten van "Wendy74"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
58 berichten
Pagina 1½ van 4
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact