Het achterste gedeelte van de wei is omgeven door een rivier. We hebben tot dusver daar ook altijd een omheining gehad, maar die is momenteel weggehaald omdat de bomen op de oever moeten worden gekapt (veel bomen hangen op half zeven door het wegspoelen van een deel van de oever) Bovendien zullen de bomen in de wei wat worden uitgedund.
Een beslissing die de eigenaar van de grond maakt gezien het hout natuurlijk geld opbrengt, de eigenaars van grond moeten zorgen dat de rivier vrij doorgang houdt en weides open dienen te blijven, willen ze er subsidie voor vangen.
Omdat het nogal wat bomen zijn, worden bosmachines ingezet en die doen hun werk alleen bij vrieskou of droogte, omdat ze anders de wei kapot rijden.
Maar helaas... tot nu toe dus geen vrieskou en het is nog niet zeker of we genoeg vrieskou krijgen om voldoende vorst in de grond te krijgen, dat bosmachines hun werk kunnen doen,.
Nu was het weghalen van de omheining een pokkenwerk (zal rond de kilometer zijn) en is het plaatsen van de omheining in het voorjaar en weer weghalen in de zomer niet echt handig.
Nu noemde mijn man het weglaten van de omheining, omdat de rivier de wei afgrensd. Je ziet dat wel meer in de omgeving.
Maar ik ben er eerlijk gezegd wat huiverig voor. Je hoort tenslotte ook regelmatig dat paarden (en andere dieren) in het water vallen.
Ook niet zo logisch, want je zou zeggen dat dieren heel goed hun grenzen kennen. Maar dan zou dat dus niet gebeuren.
Hoe zit dat nu? Is een afgrenzing van rivier gevaarlijk of toch niet?