Sorry voor mijn late reactie maar ik was aan het werk en had het ja, echt waar, druk.
Ik begrijp iedere reactie dat er nog meer meer ander politie werk ligt. Dat is ook zo. Er liggen veel zaken "op de plank" omdat er geen tijd voor is. Merendeel zijn dat recherche zaken. Bijna elke rechercheur moet voor veel onderzoekshandeling tegenwoordig gecertificeerd zijn en dus mag "het blauw" dit soort zaken niet afhandelen.
De politiek heeft gekozen voor dierenpolitie en het moest er komen. Of het 500 mensen zullen gaan worden is nog maar de vraag. Kunnen we het met 300 ook af dan zal dat wel de optie worden.
Nou, ik kom nu pas tegen, hoeveel er mis is in Nederland met het welzijn van de dieren. De LID heeft mensen te kort en komt vaak op locaties waar zij bedreigd worden en veel een beroep op de politie moesten doen. De vrijwilligers bij de LID zijn er ook niet altijd. Ik heb al een zaak meegemaakt waar de vrijwillger geen controle meer uitvoerde bij een slechte paardenverzorger in Maastricht wegens tijdgebrek. Hierdoor stierf een aantal jaren geleden een paard wegens watertekort in de winter.
Nou ja, zijn waterbak bleek bevroren te zijn.
Zo zijn er nog wel meer gevallen te noemen waar de LID handen tekort kwam.
Mijn collega heeft eergisteren 29 paarden uit een donkere stal gehaald. Wellicht heb je dit op het journaal gelezen.
Ik kreeg van de week een melding over een hamster die met kooi en al in een vuilniszak was aangetroffen. Hamster leefde nog.
Ik kreeg meldingen van Friese paarden met te lange hoeven. Was ook inderdaad zo. Eigenaar heeft hoeven laten kappen maar je moet die eigenaar wel blijven volgen zo'n 2 keer per jaar.
Een Galloway rund van 3 dagen oud was door de boer klaar gelegd op de oprit voor het destructiebedrijf. Lag onder de plastic in de kou. Beest bleek niet dood. Was verstootten door moeder en mogelijk dacht de boer dat het morgen wel dood zou zijn. Is goedkoper dan het met de fles groot brengen of een spuitje geven.
Honden werden door mij aangetroffen in een bench. Daar kwamen ze dus niet meer uit. Vol stront.
Hond in ren al dagenlang in de regen.
Hond buiten aan de lijn in vieze achtertuin zonder beschutting.
Roofvogel controle in Maastricht. Ik wist niet dat er zoveel roofvogels in deze stad wonen.
Loslopende herten in woonwijk.
Stal vol met vee en pony's in Maastricht die in hun eigen stront staan.
Dit is mijn werk van de afgelopen 3 maanden waarvan ik vanaf 1 november j.l. volledig dierenwerk mag doen.
Dan moet je alles ook nog eens op papier zetten. Processen-verbaal met foto's, getuigen verhoren etc etc. Uuuuuren werk.
Er is echt wel eer te behalen uit dit werk en het is ook echt nodig.
Ik kan de naam van cavia politie dan ook niet meer plaatsen.
6 december komt een zaak bij de rechter van het dierenasiel in Maastricht.
Ook hier kun je als dierenagent het best heen gaan. Dat zijn leermomenten.
Nou ja, ik kan nog wel even doorgaan hoor maar ik wil alleen maar een beeld schetsen wat er allemaal om ons heen gebeurd.
Een paard alleen in de wei is nog niet strafbaar maar men is daar in de wetgeving ook mee bezig. Ik hoop dat er iets aan gedaan wordt door de politiek.
De bio industrie is een heel ander verhaal. Daar is de wet aangepast om de boeren in bedrijf te kunnen houden. Tegenwoordig moet men biggetjes verdoven alvoren de staart eraf te snijden.
Couperen van staarten bij honden en paarden is verboden maar bij de varkensboeren wordt het gewoon toegestaan . Dit omdat varkens de staarten opeten van andere varkens door de stress die ze ondervinden in hun ondierlijk bestaan.
Dit is inderdaad heel raar. Als ik mijn steentje in mijn werk kan bijdragen en daarbuiten geen vlees van de bio industrie eet voel ik me al een beetje op weg.
Ik hoop dat dit wat duidelijkheid geeft.
Groet Corinne