InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
24 berichten
Pagina 1½ van 2
Je leest nu alle berichten van "Christine vdH"
Volg datum > Datum: woensdag 2 november 2011, 10:392-11-11 10:39 Nr:238941
Volg auteur > Van: Christine vdH Opwaarderen Re:238935
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tony - huidprobleem??? Structuur
Dit onderwerp is gekoppeld aan een fotoalbum. fotoalbum bekijken.
Christine vdH
Bocholt
Belgie


24 berichten
sinds 29-9-2011
Hier ook een zomer-jeuker. Qourrounfel schuurde zich ook suf en schuurde ook haar manen kaal. Kreeg ook kale (jeuk) plekjes in haar vacht. Ik heb er gewoon flink uierzalf opgesmeerd en probleem opgelost. Paar keer herhalen en klaar. De manen (en de huid uiteraard) goed inkneden alsof je er gel indoet. Ze krijgen er wel een klef kapsel van, maar dat is dan ook alles... Op de plekjes in haar vacht kwamen na een week alweer nieuwe haren. Ook haar manen en staart bleven daarna 'rustig'.
Ik zweer bij uierzalf (dat dikke vette 'transparante' spul) of uiercreme (witte crème die gelijk intrekt). Ook als ik zelf iets aan m'n huid heb, smeer ik het erop en weg probleem.
Ik zeg nou niet dat het tegen àlles helpt hoor, maar baat het niet dan schaadt het in ieder geval ook niet. Het is het proberen waard!
Volg datum > Datum: woensdag 2 november 2011, 10:442-11-11 10:44 Nr:238942
Volg auteur > Van: Christine vdH Opwaarderen Re:238914
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: afgebroken hoefbeentje Structuur
Christine vdH
Bocholt
Belgie


24 berichten
sinds 29-9-2011
bedankt voor jullie reacties.
Er was duidelijk zichtbaar dat er een stukje af was gebroken en het lichaam reageerde daarop alszijnde een vreemd lichaam. Wààr het is afgebroken weet ik niet, maar in welk opzicht is dat van belang? Duurt de genezing dan langer? Is de kans op complicaties achteraf groter? Daar ben ik even benieuwd naar.
Paard loopt overigens weer bijna goed. Been is niet meer dik. Vanmiddag halen we het verband eraf om even te kijken en om het te verversen. Hij mocht ook weer op de wei, want hij liep zich alleen maar druk te maken op stal (logisch, want daar staat ie anders nooit). Ook eent eken dat het hem weer beter gaat.
Volg datum > Datum: woensdag 2 november 2011, 11:532-11-11 11:53 Nr:238959
Volg auteur > Van: Christine vdH Opwaarderen Re:238945
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: afgebroken hoefbeentje Structuur
Christine vdH
Bocholt
Belgie


24 berichten
sinds 29-9-2011
joop schreef op woensdag 2 november 2011, 10:58:

> Christine vdH schreef op woensdag 2 november 2011, 10:44:
>
>> bedankt voor jullie reacties.
>> Er was duidelijk zichtbaar dat er een stukje af was gebroken en het
>> lichaam reageerde daarop alszijnde een vreemd lichaam.
>
> Hoe weet je dat?
Dat zei de veearts en dat leek mij niet onwaarschijnlijk
>
> vraag de foto's aan je DA en plaats ze in het foto-album
Ja, misschien een goed idee
>
>
>ik kan je aanraden de
> adviezen van je DA grondig te evalueren en niet klakkeloos op te volgen.

Komt dit doordat je sowieso sceptisch over veeartsen bent, of is dit je ervaring? Wij hebben namelijk ook van hetzelfde kabinet bepaalde artsen die we bij voorbaat al in twijfel nemen, maar ze hoeven ook niet allemààl onzin uit te kramen, wel? (gezien jouw reacties in andere topics, die lijken altijd haaks te staan op wat een veearts zegt. Bedoel ik niet aanvallend, maar dat valt me gewoon op)

Paard gaat overigens vanmiddag de wei weer op.
Volg datum > Datum: vrijdag 4 november 2011, 9:274-11-11 09:27 Nr:239079
Volg auteur > Van: Christine vdH Opwaarderen Re:239037
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: afgebroken hoefbeentje Structuur
Christine vdH
Bocholt
Belgie


24 berichten
sinds 29-9-2011
Oké Joop, helder verhaal zo! :-)
Maar laat je de wonden/openingen voor wat ze zijn, of maak je ze dan toch nog schoon? Die opening in de onderkant van zijn hoef schiet gelijk vol bagger. Waar ze drinken op de wei is het na de regenval modderig geworden. Ik dacht het elke dag nog effe schoon te maken en eventueel in te sprayen met jodium.

Wat betreft dat stukje bot: kwestie van afwachten dus? Zo te lezen 'loopt dat wel los', maar we houden het in de gaten.
Volg datum > Datum: zaterdag 5 november 2011, 20:045-11-11 20:04 Nr:239176
Volg auteur > Van: Christine vdH Opwaarderen Re:239139
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: angst voor aanstormende koeien Structuur
Christine vdH
Bocholt
Belgie


24 berichten
sinds 29-9-2011
Een kennis van ons had eens een klant en zijn paard was ook eeuwig bang van koeien. Hij heeft zijn paard een tijd bij een koeienboer gezet en dat scheelde een hele hoop! Onze paarden kijken daardoor ook niet op of om van koeien, want die zijn ze helemaal gewend. Of ze nou rennen of stilstaan. Onze ruin heeft een tijd tussen de pinken gelopen toen de twee merries weg waren naar de hengst.
Misschien ken of heb je iemand in je omgeving die zijn rundvee buiten heeft lopen, kun je vragen of je je paard ernaast en later ertussen kan laten. Waarom niet? Ze vreten elkaar echt niet op!
Maar eigenlijk ben ik wat betreft het eng vinden van dingen (door het paard) overtuigd dat uiteindelijk jouw eigen gedachten doorslag geven of hij bang blijft van bepaalde dingen ja of nee. Paarden lijken gedachten te kunnen lezen, want zodra jij een 'schrikobject' ziet, heb je daar een gedachte bij, zo van: oh, kijken hoe het nu gaat. En dat is voor hem genoeg om te merken dat er iets 'loos' is. Jij voelt dàt weer en reageert daar weer met een bepaalde 'spanning' op en zo wordt het een wisselwerking die uitmondt in 'dingen eng blijven vinden'.
Ik weet natuurlijk helemaal niet hoe jij bent op zulke momenten, maar misschien is het wijs eens eerlijk na te gaan hoe jijzelf reageert als je die koeien ziet, of iets anders waarvan je weet dat ie dat eng vindt. Als je vindt of merkt dat je zelf ook een bepaalde (negatieve) reactie hebt op die schrikobjecten, kun je doen wat je wilt, maar dan zal je paard blijven schrikken. Je kunt namelijk niet doen alsof er niks is. En het één denken en het ander doen, trappen paarden niet in. Werkt hetzelfde als wanneer je merkt dat je man/vriend/vriendin/ouder met iets zit en als je ernaar vraagt diegene zegt: oh, niks hoor. Dan zegt diegene het één, maar hij doet het ander.
En net zoals sommige mensen gevoeliger zijn voor die lichaamstaal dan anderen, zijn ook sommige paarden daar gevoeliger voor dan anderen.
Wat mij heel erg helpt op zo'n moment (als je langs iets gaat waarvan je weet dat je paard daarvan kan schrikken), is je simpelweg op heel iets anders concentreren. Gewoon compleet vergeten dat er nog een paard met je mee loopt (bedenk een moeilijke rekensom, bel een vriendin, neem iemand mee of doe alsof er iemand naast je loopt waar je mee kletst). Zo neem je automatisch je eigen focus van 'dat enge' weg en dat merkt je paard meteen. Als tie schrikt, laat hem maar schrikken, maar zorg dat jij je (écht!) totaal niet met dat enge of je paard bezighoudt. Zo van: ja, ben je klaar met schrikken, dan lopen we weer verder, ik heb het koud... (om maar wat te zeggen)
Misschien vind je het klinkklare onzin wat ik zeg, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de enige manier (uiteraard in combinatie met bepaalde technieken) is om een paard over dit soort schrikkerigheid/angsten heen te helpen. Uiteindelijk zijn het je eigen gedachten die maken wat je paard doet.
Volg datum > Datum: zondag 6 november 2011, 14:276-11-11 14:27 Nr:239216
Volg auteur > Van: Christine vdH Opwaarderen Re:239195
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: angst voor aanstormende koeien Structuur
Christine vdH
Bocholt
Belgie


24 berichten
sinds 29-9-2011
@Joop: ik snap zeker wat je bedoeld en het is ook niet dat ik wil zeggen dat je je in de algehele omgang met je paard beter niet kunt concentreren, maar mijn probleem was/is soms nog steeds dat ik mijn (negatieve!) focus heel moeilijk weg kon houden van het paard (wat gaat ie doen?) of van hetgeen dat ik als potentieel 'schrikobject' zag (gaat ie schrikken ja of nee?). Ik merkte dat dàt het paard nou juist hyperalert maakte en de kans op wegspringen/niet verder willen lopen vele malen groter werd. Ik werd daardoor een gevaar voor mezelf.
Dus, ik dacht: als ik nou mijn aandacht op zo'n moment op iets anders richt en dus NIET op het 'dreigende gevaar' of op wat het paard gaat doen, kijken wat er dan gebeurt. Dus ik begon maar gewoon wat te kletsen over niks, of ik ging een liedje zingen, whatever, om mijn aandacht te verplaatsen als het ware. En dat hielp echt zo onwijs goed, dat ik voor mezelf de manier had gevonden. Wat ook niet wil zeggen dat ik me helemààl niet meer bewust ben van het paard dat bij me is, dat zit toch wel in m'n achterhoofd, maar op deze manier ben ik in staat om mijn eigen 'negatieve' focus uit te schakelen.
Er zullen nog talloze andere manieren zijn, maar dit werkt voor mij erg goed.
Je leest nu alle berichten van "Christine vdH"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
24 berichten
Pagina 1½ van 2
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact