beste mensen,
mijn vraag ging over de graaskorf en over fructaan en hoeveelheid gras.
de rest doet er nu even niet toe en ik vind het vervelend dat mensen gelijk roepen wat een onzin terwijl men niets over de achtergronden weet.
kleine toelichting dan maar:
namelijk bonnie (De oudste 18) met gevoelige stofwisseling krijgt afentoe wat spelt bij (en nee dit gaat niet om grote hoeveelheden) om haar spijsvertering te ondersteunen. dit is vastgesteld door specialisten namelijk door thermografie en de osteopaat die haar elke 3-6 maanden checkt. over granen zijn verschillende ideeen, maar dit bevalt in deze situatie goed.
ik snap ook wel dat het beter zou zijn als ze niet 24/7 op het gras staat maar we hebben niet alles voor het kiezen en met een graaskorf en gepaste beweging (ze heeft artrose en kan niet nog meer beweging) doet ze het prima en ze is aardig op gewicht. Ze moet niet dikker worden vandaar dat ik nu zit met wat is wijsheid voor nu qua graaskorf en fructaan.
dan heb ik nog Amaryllis, ook een haf maar geen dikkerd en loopt endurance klasse 3 wedstrijden dus geen overgewicht probleem.
luna 5 jaar is een fjordx haflinger. aanleg voor dik te worden idd, krijgt voldoende beweging wat passend is voor haar leeftijd, gevecht tegen de kilo;s. zij krijgt soms een handje spelt maar dit is alleen om wekelijks de lijnzaad die ze krijgt (ivm zand eten) naar binnen te krijgen.
milo 5 jaar, hafxnrps., eerste 3 jaar van zijn leven altijd wat schraal, deze zomer echt aangezet, ook maar een korf om niet te dik te worden. zelfde verhaal als luna qua bijvoer.
dus qua bijvoer ben ik heus niet te gul!
dan weer terug naar mijn vraag; met deze weersomstandigheden graaskorf nodig? hoe staat het met de voedingsstoffen in het gras in deze tijd. is fructaan de dikmaker of speelt de hoeveelheid gras een grotere rol.