InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1662 berichten
Pagina 108½ van 111
Je leest nu alle berichten van "Nathalie Lagasse"
Volg datum > Datum: woensdag 14 september 2011, 16:2714-9-11 16:27 Nr:236602
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:236560
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bitloos springen Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
Proficiat Vivian én Angelique!

Goed bezig! YES!
Volg datum > Datum: woensdag 14 september 2011, 17:3214-9-11 17:32 Nr:236605
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:236484
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: geslaagd voor Parelli level 4 Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
e m kraak schreef op zaterdag 10 september 2011, 11:56:

> Nathalie Lagasse schreef op dinsdag 6 september 2011, 11:38:
>
> Nathalie, ik vind dit je slechtste post in jaren! Ik snap er gewoon
> helemaal niets van en vind het totaal in tegenspraak met hoe ik je
> filmpjes bekijk. Ik heb het een paar dagen bewaard om er een niet te
> impulsieve respons op te geven :-(
Sorry! was wat snel bijeengeflanst. Bedankt voor de impulscontrole :-)

OK, ik probeer iets gestructureerder.

Ik zie in het kader van deze discussie paarden in verschillende mogelijke situaties, van de meest ideale, tot de meest bij de alledaagse realiteit aansluitende.

1) Beginnend bij het ideale: je paard loopt in grote kudde in de vrije natuur, heeft de mens nergens echt voor nodig, en puur voor het plezier ga je met hem clickeren, je gebruikt enkel R+, niets moet, je hebt alle tijd. Wat Letje doet sluit daar redelijk dicht bij aan stel ik mij voor. Ik vind dit prachtig. Of je op die manier zover kan komen dat je met je paard veilige buitenritten of interessante dressuurbezigheden kan doen is een open vraag. Jij stelde die vraag ook onlangs zelf hier. Het moet zeker kunnen zou ik denken, alles kan met R+ clickeren zegt men. Ook met de zeeleeuwen geraken ze zover dat er uiteindelijk in de open zee kan gewerkt worden. Maar: dat duurt een hele tijd, is misschien niet voor iedere zeeleeuw mogelijk binnen een redelijke tijdsspanne... Dat is wat ik bedoelde met 'te langzaam'.

2) Minder ideaal: paard heeft een beperkte kudde, beperkte oppervlakte, aan zijn noden van beweging/activiteit/... is niet helemaal voldaan, en/of paard heeft een eigenaar die toch wel bepaalde doelen heeft die (tot nu toe!) met puur R+ clickeren nog niet echt bereikt zijn (voor zover wij weten, niet iedereen publiceert immers). Dan denk ik dat je er niet aan ontkomt ook andere kwadranten te gebruiken. Voor mij is het dan daarbovenop nog eens zeer interessant om de volgorde van oefeningen aanleren te gebruiken van Parelli, en daar uiteraard ook de hele paardvriendelijke filosofie enz enz. Maar dat is persoonlijk.

Want welke dingen willen wij allemaal niet met onze paarden? Wij vinden zoveel vanzelfsprekend met paarden wat eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Denk je dat ze bij de zeeleeuwentraining al meteen bij de zeeleeuw in het bad springen? Er nog dezelfde dag met een touwtje om z'n hoofd mee in open zee gaan? Allerlei dingen rond z'n lijf snoeren waar ze dan gaan opzitten, o ja, ook nog in die open zee?
Dat is dus wel wat iedereen maar normaal vindt bij paarden, er zelfs van verwacht dat het zomaar kan. En dat brengt mij tot de derde situatie:

3) De 'normale' paardeneigenaar die om wat voor reden ook bij 'natural horsemanship' terecht komt. Dat kan gaan van 'er is een éénmalig probleem dat even gefikst moet worden door een magische cowboymethode' tot 'ik wil het anders en beter doen met m'n paard', en alle gradaties en variaties daartussenin. Deze paarden worden dan ook nog eens vaak suboptimaal gehouden/gevoed. Dat is de realiteit waar ik in terecht kom. In deze situaties speelt nog veel meer dat 'een paard dient toch om bereden te worden', er is beperkte wil om iets de tijd te geven die nodig is, de mens is soms initieel echt nog zwak in z'n leervermogen en timing ed., enz. Je kan ze natuurlijk de beginselen van clickeren bijbrengen, alles puur R+, maar snappen ze het? Doen ze er mee verder?

> Het échte probleem is, denk ik hierbij, dat een combinatie van zowel
> lerend paard als lerende mens nu eenmaal ver van ideaal is. Dat is geen
> nieuw gegeven en het loopt ook als rode draad door de hele
> dressuurhistorie dat de meest bekwame mensen de paarden zouden moeten
> beleren, en de meest bekwame paarden de mensen.

Inderdaad!! Ben ik het helemaal mee eens, en Pat Parelli trouwens ook, het is principe nr 7 uit z'n lijstje van 8 basisprincipes.

> Hoe bedoel je dit nu allemaal? Twijfel je eraan of je na "vele lange
> jaren", gebruikmakend van "het pure R+ clickeren" überhaupt wel op je
> knol mag zitten? Voel je je wel goed eigenlijk, zonnesteek ofzo??

Ik twijfel aan alles :-) Je weet best dat er mensen zijn (kijk maar bij Nevzorov aanhangers) die vinden dat je niet op een paard mag gaan zitten, onafhankelijk van hoe je het zou aanleren.

>> Dan maar goed
>> getimede, niet aversieve R- er bij, en veiligheid voor de mens, die het
>
> Wat is daar nu ineens weer veiliger aan? Argument voelt hetzelfde als dat
> je een bit nodig zou hebben voor die veiligheid....

Als je correct clickert zoals Piet aanleert, eerst achter een omheining, net zoals met de zeeleeuwen met goede trainingsplannen dan is clickeren perfect veilig. Dit is echter iets wat de gemiddelde paardeneigenaar zich niet kan indenken. Het paard staat daar al, in een stal, daar moet ie toch uitgehaald worden? Hij moet in de bak 'losgegooid' worden, dan weer gevangen, hij moet bereden worden 'want hij moet z'n beweging toch hebben' enz. Gezien er dus geen omheining tussen zit vind ik het belangrijk (voor de veiligheid van de mens) dat ze leren het paard uit hun ruimte te houden. Zo beleefd als mogelijk maar... zo duidelijk als nodig.

Ik hoop dat ik iets duidelijker ben? Ik vermoed namelijk dat we qua manier van omgaan met paarden niet zoveel verschillen?

Met vriendelijke groeten,
Nathalie
Volg datum > Datum: woensdag 14 september 2011, 17:3714-9-11 17:37 Nr:236606
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:236604
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Na 12 jaar een ziek paard een gezond paard.... Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
O Monique, wat een verhaal. Ik wist niet dat het na Indy nog zo hard in je zat! Je hebt wel een goede lerares getroffen toen, en wat mooi dat je het nu zelf ook weer kan doorgeven, het cadeau!
duim
Volg datum > Datum: woensdag 14 september 2011, 18:2414-9-11 18:24 Nr:236607
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:236603
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pony trekt zich steeds los Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
Hoi Geertje,

Je bent wel heel eerlijk over je capaciteiten :-) Daar ligt de oplossing nochtans wel denk ik. Als je timing nog beter is, als je telkens het juiste beloont, als je pony bij je WIL blijven dan komt het goed.
Bij Parelli is dat naar je toe komen een graadmeter van of je het goed doet. Als je twijfelt of je de juiste trainingsbeslissing maakt: kijk naar je paard! Uiteraard op het moment zelf, maar ook: als hij de volgende dag weer op je toe komt gerend voor meer, dan was het goed. Heeft ie minder zin... dan weet jij dat je iets moet veranderen. Het gaat niet om het vangen op zich. Het gaat om alles wat er gebeurt eens hij gevangen is.

Dit gezegd zijnde is het wel mijn ervaring dat eens een paard geleerd heeft dat hij sterker is dan de mens hij dat altijd blijft weten én gebruiken vanzodra hij het nodig vindt. Dat geeft je dus véél minder ruimte voor fouten. Ik ken enkele Parellipaarden die vroeger geleerd hebben dat ze zich kunnen wegtrekken. Ze doen het haast nooit meer, maar voor de eigenaren is het eigenlijk de hele tijd alsof ze met hun paard in vrijheid werken. De lijn is er wel, maar ze weten goed genoeg dat ze er niks mee kunnen afdwingen.

Mijn plan voor deze pony zou zijn...
- catching game leren: paard leren jou te 'vangen'. Je wandelt naar hem toe, niet in een rechte lijn maar in boogjes. Begint hij weg te stappen dan blijf jij even snel doorstappen, richting zijn achterhand. Staat hij stil: jij stopt. Kijkt hij naar jou: jij gaat achteruit. Komt hij naar je toe: je gaat nog verder achteruit. Staat hij weer stil: probeer één pas er naar toe, en dan weer zie begin. Wat slordig opgeschreven maar dat is het ongeveer. Geen ogen op jou = druk zetten (naar hem toe blijven stappen), één oog = minder druk, twee ogen = geen druk.
- wanneer je bij hem staat: friendly game. Kan je hem overal aanraken? Kan je hem overal aanraken met een touw? Een touw is een goeie massage-tool... Met het halster? Halster rond z'n gezicht? Touw achter z'n oren? Porcupine game aanleren zonder dat het halster al vast (sink or swim, dat wil je niet) aan is. Neus in het halster = snoep. Halster aandoen? Meteen terug uit! Halster aandoen, één pasje meelopen, snoep, terug halster uit.
- halster aandoen om hem ergens naartoe te leiden wat hij leuk vindt. Lekker gras op de andere wei, etensbak die miraculeus gevuld is, nieuwe plak hooi... Je kan zelfs het water op de wei met een omheininkje onbereikbaar maken en zoveel keer per dag als je nodig vindt dat ze drinken (zelf zou ik 4 keer doen, en niet midden zomer) de paarden halsteren en er naartoe leiden.
- terug je grondwerkdingetjes oppakken (bekijk Piet z'n DVD, kijk naar alle info gratis op parelliconnect.com" target=_blank>www.parelliconnect.com ), maak het leuk voor hem, werk aan jezelf en speel met je paard!

Vriendelijke groeten,
Nathalie
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2011, 18:1721-9-11 18:17 Nr:236831
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:236779
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: zadeldwang Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005

Interessant...
Ik denk dat en paard niet 'zomaar' boos kijkt of hapt. Ofwel is er nog pijn, ofwel is er de herinnering aan pijn. En ik vermoed eerder het laatste, ook omdat je zegt dat het vooral bij het begin is en niet bij het eind van het aansingelen.
Volg datum > Datum: zaterdag 24 september 2011, 20:3524-9-11 20:35 Nr:236952
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:236881
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: zadeldwang Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
Sandra van Bommel schreef op vrijdag 23 september 2011, 9:06:

>
> Nathalie, ik denk ook dat het het laatste is.
> Ik denk dat bij blokkades en pijnklachten juist de laatste fase moeilijk

> ook niet uit. Hebben we iets om aan te werken. Gewoon stap voor stap. Ben
> nu bezig met het opleggen van iets en dan haar buik aanraken en dat gaat
> goed, zolang ik de sessies kort houdt.
> Dat is op zich al een goede vooruitgang.

Goed bezig zou ik zeggen!
Mijn eigen ervaring is dat het echt wel lang duurt eer de negatieve associatie weg is, ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt hoeveel keren ze al 'slecht' zijn opgezadeld tov. het aantal keer dat jij het nog maar 'goed' hebt kunnen doen.
Mijn Lolita was tien toen ik ze kocht, initieel was het zadel dat ik voor haar had ook niet super (besef ik nu achteraf), intussen tien jaar en drie zadels verder en ik besefte naar aanleiding van deze draad dat Lola al in tijden (hoe lang? maanden? jaren?) niet meer zuur doet bij het opzadelen. Wat heeft er geholpen...
- nu hebben we echt wel een super comfy breed zadel
- het advies van Pat Parelli om als je paard je wil bijten onverwacht met een wortel klaar te staan
- tot vandaag toe 'betaal' ik voor opzadelen, ttz. er komt een bridge + voer bij specifieke onderderdelen van het opzadelen. Ik ben nogal geneigd niet te belonen voor dingen als vooruitkijken of wat dan ook van 'afleidingsmaneuvers', ik beloon voor resultaten, zijnde:
1. zadeldoek ligt op rug
2. theraflex ligt er op
3. zadel er op
4. elke keer dat ik aansingel
Ik doe dit met Huppel trouwens ook en haar kan ik (net als Lolita) opzadelen zonder halster - enkel als het westernzadel erop moet neem ik toch maar het halster... ik heb maar één kans het er op te krijgen en dan is mijn kracht op (zwaar zadel! hoog paard!).
Je zou denk ik ook (zoals hier al geschreven werd) kunnen het hele opzadelen associeren met een super jackpot, dus een heerlijke graasplek, nieuwe plak hooi, emmer voer als je dat geeft. Kwestie van je counterconditioning nog effectiever te doen.

Met vriendelijke groeten,
Nathalie
Volg datum > Datum: donderdag 29 september 2011, 17:1329-9-11 17:13 Nr:237201
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:237173
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Trailerladen: durven ze niet of wat? Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
Pfoe, paardenvervoer en trailers... een onderwerp waar je hele boeken over kan schrijven, wat Eddy Modde gelukkig al gedaan heeft :-)

Je kan een paard zowat alles leren (in Amerika zie je soms nog wel een paard achterin de pickup truck =-) maar... hoe comfortabeler voor het paard, hoe beter uiteraard! En hoe comfortabel je paard je rijstijl en transportmiddel vindt kan je dan afmeten aan hoe makkelijk hij er blijft op gaan.
Ik heb al in verschillende trailers meegereden, nog niet in een vrachtwagen. Ik vond er enorm verschil in. Ifor Williams (zo geroemd om zijn degelijkheid nochtans) vond ik een vreselijke rammelbak, en Lolita vond trouwens het rek vooraan ook heel erg beperkend. een geleende Westfalia viel goed mee en mijn huidige trailer ook. Dat zijn er in één stuk polyester, misschien speelt dat ook mee? Ik kan het geluid in de trailer nu ook zelf horen via de camera. Het meest lawaai maakt een passerende vrachtwagen, auto's minder.
Maar als ik ooit de mogelijkheid heb dan wil geen standaard trailer meer, maar een vrachtwagen of een luxere trailer waar de paarden diagonaal in kunnen, of op z'n minst met het hoofd naar achter. Logisch ook dat dat veel handiger is voor het paard, aan z'n voorkant heeft ie dat zware hoofd en hals hangen, hij kukelt dus veel makkelijker om naar voor dan op z'n kont. En vermits afremmen veel sneller gaat dan optrekken (tenzij je een Ferrari voor je trailer hangt :-M ) is afremmen het moeilijkst op te vangen, en doet een paard dat dus best met z'n kont in de rijrichting. Waarom diagonaal best is snap je meteen als je zelf op de tram jezelf staande probeert te houden. En inderdaad, paarden die los staan kiezen zelf voor zulke positie. Toen mijn Huppel nog een Huppeltje was ging ze in de trailer zonder tussenschot samen met haar moeder, ze wandelden er beiden voorwaarts in, en ze bleven ook zo staan zolang de trailer stilstond. Gingen we rijden dan stond Huppel al na vier meter omgedraaid. Dat de neus dan onder de uier kon was misschien ook wel een pluspunt, maar toch zeer duidelijk dat ze het pas deed als we in beweging kwamen.

En RIJ VOORZICHTIG! Niet te onderschatten. Ik neem bochten aan 1 km per uur en probeer zodanig vooruitziend te rijden dat ik de rem zeeeeer traag kan inzetten. Als automobilisten achter mij dat irritant vinden is dat jammer. Ik heb al vaak gedacht om een plakkaat achterop te hangen met iets als 'rechtstaan in een rijdend voertuig is niet gemakkelijk - daarom rij ik voorzichtig'.
Volg datum > Datum: donderdag 29 september 2011, 17:4629-9-11 17:46 Nr:237202
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:237201
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Trailerladen: durven ze niet of wat? Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
Is het als paardeneigenaar je plicht om te zorgen dat je paard perfect laadt? Niet noodzakelijk, want het hangt af van de keuzes die je maakt... Ik vind het heel belangrijk dat mijn paarden naar de kliniek kunnen indien nodig. Als je dat juist niet wil of niet belangrijk vindt dan zie ik zo geen andere reden waarom je paard zou moeten goed en snel te laden zijn.
Het is voor iedereen een persoonlijke keus natuurlijk, en misschien dat ik teveel vertrouwen heb in klinieken (zelf medisch geschoold), maar mijn Cesar zou al drie keer dood geweest zijn intussen als ik hem niet naar Merelbeke had kunnen brengen. Niet op te lossen slokdarmverstopping, koliek, en gewricht vastzetten. Dat laatste was natuurlijk een geplande ingreep en daar hadden we in principe wel nog voor kunnen oefenen. Ik ben toch blij dat dat niet hoefde, hij stond immers op drie benen, en dan nog met trailerladen oefenen moeten beginnen, nee... En met zijn koliek zou hij een zekere en pijnlijke dood gekend hebben als hij niet geopereerd was, zijn darm was immers al aan het afsterven. Nu ik dat meegemaakt heb denk ik dat ik een paard met koliek altijd meteen naar de kliniek zou willen brengen. Is het niks dan is het niks, of misschien komt het wel goed door de beweging van het transport. Ik sta er liever voor niks dan te laat.

Dus ja, ik steek veel tijd in het goed transporteerbaar zijn van mijn paarden. Voor mij persoonlijk is dat maar echt in orde sinds ik zelf een trailer heb, pas dan kon ik ook op het gemakje zonder druk oefenen. Trailerladen oefenen kan ook gewoon iets leuks zijn voor je paard, er is geen reden waarom dat ineens een stressbedoening zou moeten zijn als je andere training dat ook niet is.
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2011, 9:2130-9-11 09:21 Nr:237223
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:237207
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Stakend paard? nee hoor,niet meer nodig! Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005

Geweldig Trudy! Echt leuk, tis alsof ik er bij ben. Gezellig, zo met de buurvrouw er bij, helemaal relax.
YES!
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2011, 9:3830-9-11 09:38 Nr:237225
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:237096
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Even meedenken Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
Frans Veldman schreef op woensdag 28 september 2011, 12:03:

> Hallo allemaal,
>
> We zijn hard bezig met allerlei vernieuwingen voor de website. In dit
> stadium is het wel leuk en nuttig om jullie mening te polsen over een
> aantal zaken.
>
> 1) Voedingscalculator

Dat lijkt mij prachtig, ik kan zo meteen niets meer bedenken en zal eerst nog eens tijd moeten maken om de nieuwe calculator uit te proberen

> 2) Paarden
> Nu we toch paardgegevens gaan opslaan
Natuurlijk leuk. Ik heb al heelder pagina's op Parelli Connect van mijn paarden (en dat vindt ik ook al leuk en nuttig) maar dit is natturlijk weer een andere insteek

> 3) Liksteen
Super initiatief vind ik het!
Hier blijkt uit bloedonderzoek elke keer weer dat Zink en Koper de problemen zijn (dit jaar voor het eerst eigenlijk redelijk OK, misschien door het zeewier dat ik nu geef). Ook heeft hooianalyse idd. het enorme ijzer-overschot bevestigd. Dus ja, ik schaf jullie liksteen meteen aan, alle beetjes zink en koper helpen denk ik dan maar. Kan je het Zn en Cu gehalte zodanig hoog hebben in de liksteen dat er ook een nuttige hoeveelheid per dag opgenomen wordt bij 'normale' zoutbehoefte? Overdoseren gebeurt niet snel neem ik aan, of hoe zit dat?
Is er een mogelijkheid een aparte 'zink en koper' liksteen te maken, in het idee dat paarden zelf weten welk mineraal ze nodig hebben en specifiek daaraan likken (en dan geen overmaat NaCl binnenkrijgen als ze die eigenlijk niet nodig hebben)? Op het Nezzie forum waren daar indertijd hele draden over meen ik, om een aantal verschillende sporenelementen (oa. kopersulfaat) in bakjes vrij aan je paard aan te bieden die dan kom oplikken wat ie nodig had, zoiets.

Voor het Magnesium heb ik geen sterke voorkeur, maar ook weer, dit is hetgene waarvan een beetje meer wel gewenst is, en overdoseren gebeurt niet snel, dus doe maar de 10%

Grote blok is prima.

> 4) Verzending webwinkel
> We proberen de verzendkosten zo laag mogelijk te houden maar TNT berekent
> ons een kilotoeslag. Voor sommige (zwaardere) producten is verzending met
> DPD dan ook goedkoper dan met TNT. Als je iets bij ons zou willen
> bestellen, maakt het je dan uit of het met TNT of met DPD wordt verzonden?
> Ik heb ergens ook gehoord dat TNT niet zo populair is bij Belgen, klopt
> dat?
Ik heb geen idee met welke firma het tot nu toe aankwam, ben in het algemeen zeer tevreden van jullie service want vaak is het hier binnen de 24 uur al, heb ik met geen enkele andere webleverancier hoor! En als Belg weet ik verder van niks :-P

Met vriendelijke groeten,
Nathalie
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2011, 10:0830-9-11 10:08 Nr:237227
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:236262
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: filmpjes om met plezier te bekijken? Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
e m kraak schreef op zondag 4 september 2011, 10:46:

> Nathalie Lagasse schreef op zaterdag 3 september 2011, 12:50:
>
>> e m kraak schreef op vrijdag 2 september 2011, 18:05:
>>>
>>> duim
>>> Je bent de enige parelliër waar ik met plezier filmpjes van bekijk.
>>
>> Klinkt als een uitdaging eigenlijk ook... :-P
>
> ehm hoezo?

Deze was ik helemaal vergeten... Ik bedoelde: dat ik absoluut de enige parelliër op de hele wereld zou zijn met leuke filmpjes zou mij toch hogelijks verwonderen, maar als jij dat zo stelt dan vind ik het een uitdaging om het tegendeel te bewijzen en er andere te vinden die je ook met plezier kan bekijken. Ik hou me voor de zekerheid bij meisjes met lang blond haar, voor het geval dat een factor zou zijn ;-) :-M

http://youtu.be/2HHxVqZW2jo

http://youtu.be/RyPvSri2Se0
Volg datum > Datum: woensdag 5 oktober 2011, 15:095-10-11 15:09 Nr:237486
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:237485
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Even meedenken Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
Nu het hier toch voorbijkomt: ik ben ook geinteresseerd in Psyllium. Ik bestel nu bij de paardendrogist Psyllium husk, sinds ik ipv. de houtsnipperbodem gewoon zand heb liggen maak ik me daar wel zorgen om. Ik zie er geen zand uitkomen - is dat omdat het in de paarden blijft zitten, of omdat ze weinig zand opnemen? Geen idee. Dus geef ik af en toe vlozaad. Er is nogal verschil in prijzen, sommige hebben ook weer suikers toegevoegd ed. Dus dat zou in doordachte vorm ook niet misstaan in jullie webshop!
Je leest nu alle berichten van "Nathalie Lagasse"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1662 berichten
Pagina 108½ van 111
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact