Nils Vellinga schreef op vrijdag 29 juli 2011, 23:57:
> Maar alles en dan ook werkelijk alles bestaat uit atomen ?
Yep.
> Atomen bezitten positieve en negatieve ladingen?
In een atoom zit een positief geladen kern met daaromheen negatief geladen electronen. In totaal is het ding dus neutraal. Wel kun je een atoom een lading meegeven, in dit geval noemen we het een ion.
> Daar tussen zitten frequenties?
Frequenties zijn geen dingen en kunnen dus nergens tussenin zitten, net zo min als dat graden Celcius dingen zijn die ergens tussenin kunnen zitten. Het is gewoon een eenheid voor iets dat we meten (of in het geval van frequenties; simpelweg tellen). Frequentie duidt de frequentie aan waarin gebeurtenissen voorvallen. We tellen het aantal voorvallen per seconden en duiden het resultaat aan in Hertz. Dus een kolibrie die zijn vleugels 50 keer per seconde heen en weer wappert beweegt zijn vleugels met een frequentie van 50 Hertz.
> Dus elk onderdeel in ons lichaam heeft een andere frequentie?
Als ze niet heen en weer wapperen of anderszins bewegen hebben ze geen frequentie. Je hart pompt bijvoorbeeld 60 keer per minuut,en dit is dus 1 keer per seconde, dus een frequentie van 1 Hertz. Als je snel wandelt dan maak je twee passen per seconde, dus dat is 2 Hertz. Je nieren en lever bewegen niet ritmisch op en neer dus ze hebben ook niets dat in frequentie is uit te drukken.
> Misschien zijn onze elektronische apparatuur nog niet verfijnt genoeg om
> alles te meten?
Beweging is prima te meten, en het aantal keer dat dit per seconde voorvalt is prima te tellen.
En als het met een antenne "voelbaar" is te maken, dan is het zeker te meten. Per slot van rekening gebruiken we al honderd jaar antenne's om radio's te laten spelen, terwijl de die radiogolven niet eens kunnen voelen. Laat staan als het wel voelbaar is, dan is het ook prima meetbaar. En als we iets voelen terwijl het niet meetbaar is, dan is er een verschrikkelijk grote kans dat het "voelen" zich tussen de oren afspeelt.
En voor wat betreft die wichelroeden en het vinden van water: Ik heb zo'n 20 jaar geleden eens een electronische wichelroede gemaakt (die reageerde op minieme ionisatie van de lucht) en het was verrassend wat je er allemaal mee kon detecteren. Ik heb hem nog ergens liggen geloof ik, zal hem weer eens te voorschijn halen.
Frans