Wij geven ook bietnpulp aan de oudjes. Die heeft een verzelstructuur die het meest in de buurt komt van de grasvezel. Als smaakmaker moet ik voor een oudje er inderdaad ook iets bij doen. Ik doe er geplette maisvlok bij omdat dit echt een dikmaker is. Niet elk paardje doet het goed op mais maar onze al jaren wel.
Ik zou, als je de tijd heb om zo'n paard extra aandacht te geven, het wel proberen. Ik denk wel dat een dierenarts haar gebit goed moet nakijken en laat haar bloed ook testen. Het bloed testen kost geloof ik rond de 60 euro maar dan weet je ook wat.
Je kunt daarna altijd beslissen wat je doet. De kosten die je maakt kun je misschien delen met de eigenaar, wie weet.
Een paard zonder tanden zal altijd extra zorg vragen maar dat hoedt geen probleem te zijn. Wij weken al jaren dagelijks pulp en kunnen de paarden zo bijlekaar zetten dat de oudjes toch hun voeding binnen krijgen zonder dat een ander het gaat op eten.
Bij een nieuw baasje moet je dus altijd een plek hebben waar het oude paard ongestoord zijn emmer leeg kan eten.