InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1266 berichten
Pagina 11 van 85
Je leest nu alle berichten van "Marianne"
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 16:175-3-04 16:17 Nr:2172
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2166
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: pride en de veearts Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
cornelie schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 14:50:

> Nou, die is dus geweest. Maar gezien de discussie hier over
> bekappen etc vraag ik mij af of ik mijn visie op pride zijn
> voeten hier nog wel neer moet zetten ;-)

> brengt. En parelli gaat ons beiden ook enorm veel uitdaging en
> plezier brengen.
>
> cornelie

Och meid, wat jammer nou... ik wil je niet tegen beter weten in van je besluit afbrengen want op zich is het goed om de zaken onder ogen te zien en te accepteren. Toch wil ik je nog twee dingen aanraden:

Ik heb even gebeld voor je met Fyto Horse Care die mij ook wel eens met een gezondheidsprobleempaard geholpen hebben. Hoefbevangenheid vindt in de meeste gevallen zijn oorzaak in voedingsproblemen ( te veel eiwit, slechte opname van essentiële stoffen en misschien ook wel die suikers waar ze het kort geleden op de site over hadden).
Ik ken natuurlijk niet alle ins- en outs van de medische geschiedenis van Pride maar heb, op basis van wat jij zo geschreven hebt, de zaak voorgelegd. De reaktie was inderdaad dat je zeer specialistisch moet voeren om o.a. de werking van het maag-darm kanaal te herstellen en te zorgen dat het lichaam stoffen die misschien nu niet goed opgenomen worden ( en daardoor een open deur voor hoefbevangenheid worden)beter mogelijk te maken. Hij claimt in 90% van de gevallen succes te hebben.
Je mag hem bellen: Henny Hagen, 0341-492280 en verdere info over het voer en de verzorgingsprodukten vind je op www.garvo.nl/paardenvoeders/

Enne... laat je niet gek maken door er ijzers onder te zetten - dat is zeker als Pride nu weer bevangen is toch geen optie!

Nou, proberen kan altijd - you never know!

Groet, en sterkte met je knollie!
Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 16:505-3-04 16:50 Nr:2176
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2175
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: pride en de veearts Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
cornelie schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 16:36:

> Marianne schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 16:17:
>
>> Toch wil ik je nog twee

> gewoon even af hoe alles gaat lopen en dan zien we wel. Pride
> geniet in elk geval van alle aandacht die hij nu krijgt :-)
>
> cornelie

Tja, ik wil je niet bang maken maar.. ponybrok van de welkoop..??? dat is net als Besterly (uit Engeland) afvalvoer... kijk eens voor jouw eigen zekerheid op de site www.hoofcare.com en dan onder het hoofdstuk hoefbevangenheid. Daar zie je een aantal zaken genoemd die ik je ook noemde - met name over voeding en.. heeft Pride Costicoroïden gehad? Ook een boosdoener. Niet schrikken van de meer dan afschuwelijke foto's op die site...
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 17:225-3-04 17:22 Nr:2179
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Pride's voer.. Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Granen (muesli's etc) zijn voor hem taboe, en het voer mag een max van 30 % bevatten. Hij krijgt nu dus ponybrok van de welkoop dat 23,9 % per kg bedraagt. Energie krijgt hij uit zonnebloemolie. Hij krijgt dus 1 kg brok + olie per dag en wat extra vitamine (met name vit E )

Toch even nieuwsgierig nog...

waarom zijn granen voor hem taboe, en voor welke granen dan?
En als hij geen granen mag, waarom geef je dan nog brok? Een paard kan toch heel goed op ruim voldoende gras/hooi leven, als je de vitamines/mineralen maar extra bijvoert?

Marianne ( die met je meeleeft hoor, je niet de les wil lezen:))..
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 17:245-3-04 17:24 Nr:2180
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2178
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Boomstammen slepen Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Ingrid den Ouden schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 17:08:

> Hoi,
>
> Vanmiddag met Isabella even heel wat anders gedaan.

> Als beloning kreeg ze een knabbeltak van die boom.
>
> Groeten,
> Ingrid

Aha! Stuur je Isabella hier even langs - op ons terrein wordt druk gesnoeid en gezaagd - een beetje trekhulp kunnen we wel gebruiken!!
M.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 19:425-3-04 19:42 Nr:2186
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Oides.. for ever! Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
En hier is-tie dan, de homepage van Novabogum! Veel plezier!
Ook op het Friezenforum is er al heel veel discussie over, tussen goed en inder-goed gelovigen.Lachuhh!

Zomereczeem: genezen voor altijd !?

Ik ben al tien jaar naturopaat en in al die tijd heb ik geprobeerd familie en vrienden van kwaaltjes af te helpen met natuurlijke middelen. In de zomer lopen er bij mij altijd vele fjordenpaarden waar er 22 van overwinteren. Ook deze paarden tracht ik met kruiden te genezen als ze ziek zijn en dat lukte meestal goed. Toch waren er probleempaarden die ik niet beter kreeg: een sinusontsteking bijvoorbeeld maar vooral zomereczeem. Ik heb vele natuurlijke middelen gebruikt, zonder succes.

Nadat ik zelf genezen was van een ontzettende jeuk die ik al jaren meedroeg, startte ik heel enthousiast, in december 2002 een cursus in Utrecht om mensen (en paarden had ik weeral in mijn achterhoofd) te leren uitmeten met de bedoeling mankementen op te sporen en kruiden te vinden om deze te verbeteren. Een van de onderwerpen van Drs. Broekhuyse was getrapte allergie.

Ik geef een voorbeeld: mijn zus heeft tot voor 5 jaar altijd tomaten kunnen eten. Vanaf die tijd kreeg ze ontzettend veel jeuk als ze iets at met tomaten. Bij het uitmeten vonden we een ongewenste bewoner, kleiner dan een bacterie, die allergisch was voor tomaten. Het was dus die bewoner die reageerde op de tomaten en van zijn reactie had mijn zus dus de jeuk Ze nam een aangepast voedingssupplement en 5 dagen later kon ze weer tomaten eten zoals voorheen. Een prachtvoorbeeld van getrapte allergie dat pas geleden echt gebeurd is. Voor haar was dat een wonder, voor Drs Boekhuyse iets dat al zeer dikwijls was voorgevallen.

Na de les over getrapte allergie en allergie, ben ik met de dokter blijven praten. Ik zei dat ik een ziekte kende bij paarden die sterk overeenkwam met die getrapte allergie en dan is de zoektocht begonnen, het was toen begin mei. Bloed van drie paarden werd uitgemeten en hij kwam tot de ontdekking dat al deze paarden eenzelfde energieverlies hadden. Er werden kruiden gezocht die paste op een zeer klein diertje dat zich ophoudt in de kleine bloedvaatjes en dat allergisch blijkt te zijn voor het speeksel van de collicoïdesmug en dus voor de jeuk zorgt bij de paarden die dan vooral schuren aan manen en staart. Het zou voldoende zijn dit kleine diertje weg te krijgen, om het paard te verlossen van die ellendige jeuk.

We begonnen de behandeling: drie fjordenpaarden van verschillende ouders, van verschillende leeftijden en van verschillende plaatsen: Brugge, Oostmalle en Vorselaar. Mijn paard, Wies, is 2 jaar oud en had begin mei al geen manen meer en geen staartharen 30 cm bovenaan de staart was al glad geschuurd. Het paard van Brugge, Kara, is 17 jaar en schuurt reeds meer dan 10 jaar; ze stond bij mij ter dekking. Het laatste paard was een hengst van 2 jaar, die zich het jaar voordien al flink had geschuurd.

Deze paarden kregen een kruidentablet ’s morgens en ’s avonds in een boterham. Na 7 weken was het doosje met kruiden leeg en werd er een eerste balans opgemaakt. Bij meting stelde Drs Broekhuyse vast dat bij alle paarden de ongewenste bewoner was verdwenen, maar er werden nog twee andere kruidenmengsels gegeven. Ondertussen konden we allemaal een flinke verbetering vaststellen zonder dat er op de huid een product werd gesmeerd tegen deze kwaal. Ondertussen waren nog drie Friese paarden en een welsHoefkatrolonsteking]">hkop mee in onze proef gestapt, een proef die van dan af al geen proef meer was maar een zekerheid: we hadden een kruidenmengsel gevonden dat mits een speciale bewerking het paard zo maakt dat zomereczeem verdwijnt. Een van de mensen die aan onze proef deelnam wilde al een voorraad opslaan voor de lente van volgend jaar. Hij was een beetje verbaasd toen ik zei dat dit niet hoefde, want dat de paarden normaal gesproken zo goed gezond waren dan paarden die nog nooit hadden geschuurd en dus maar evenveel kans maakten dan die paarden om te hervallen. Als het werkt zoals bij mensen, moeten ze er ook volledig van genezen zijn en er is niets voorhanden om te geloven dat deze soort zoogdieren anders zal reageren dan de mens.

Ondertussen heb ik nog nieuws gekregen van die Friese paarden. De eigenaar is ongelooflijk enthousiast over de genezing van zijn paarden. Hij zei me dat de plooien uit de manenkam verdwenen waren, dat de manenkam weer soepel was geworden en weer van haren was voorzien van 15 cm lang. Open wonden van de grootte van een hand achteraan rond de staart, waren geheel verdwenen. Hij kan zijn ogen niet geloven!!

Ik heb ook nog enkele bedenkingen gemaakt. Ik ben 11 jaar nationale secretaris geweest van het Belgisch Fjordenpaardenstamboek. Er wordt daar gezegd dat die en die hengsten veel producten voortbrengen met zomereczeem en ook van moeders die schuren weten we dat de kinderen dat ook makkelijker doen. Ik denk dat dit in elk stamboek zowat hetzelfde zal zijn. Metingen doen ons sterk vermoeden dat dit zeer kleine diertje dat allergisch is voor het speeksel van het mugje, alleen overdraagbaar is en niet erfelijk. Ik moet dan de vergelijking maken met aids dat ook via sperma en bloed van de moeder overdraagbaar is op nakomelingen. Wij denken dat het zo ook gaat met zomereczeem, al kunnen we, bij gebrek aan onderzoek, andere besmettingen niet uitsluiten. Ik ga in elk geval deze winter mijn dekhengsten allemaal behandelen zodat hun sperma voor het komende dekseizoen, helemaal clean zal zijn! Ook drachtige paarden die reeds schuurden of er neigingen toe vertonen, kunnen zonder gevaar behandeld worden; de moeder en het toekomstige veulen zullen er alleen maar beter van worden.

Natuurlijk zijn we fier te mogen zeggen dat door het werk van Drs Broekhuyse, de bereidwillige medewerking van de proefpersonen en de inspanningen van mezelf, er een voedingsupplement op de markt zal komen, NOVABOGOM, dat paarden in het algemeen veel gezonder zal maken, vele ongewenste bewoners uit het lichaam zal doen verdwijnen en het energieverlies tot een minimum zal terug dringen. Zo zullen ze in alle opzichten beter presteren en dan denk ik vooral aan de paarden in de sport!

NOVABOGOM is een zuiver natuurproduct dat voor paarden mag gebruikt worden. De producten waaruit het is samengesteld, worden al jaren voor mensen gebruikt.Een pot van 120 tabletten zal ruim volstaan voor een behandeling.

Het kan al in de herfst en winter gegeven of genomen worden om goede resultaten te zien vanaf de lente en de volgende zomer. Alle eer aan Drs Broekhuyse! De deelnemers aan onze proef mogen gecontacteerd worden. Ik ben bereid om op vergaderingen van stamboeken of fok- of gebruikersverenigingen, toelichtingen te komen geven.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 19:535-3-04 19:53 Nr:2188
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2185
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pride's voer.. Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
cornelie schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 17:41:

> Marianne schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 17:22:
>> waarom zijn granen voor hem taboe, en voor welke granen dan?
>> En als hij geen granen mag, waarom geef je dan nog brok?

> ligt in de planning van de stalhouder om zelf brokken te gaan
> persen dus dan hebben we helemaal nergens meer last van )
>
> cornelie

Ik kan je maar één goede raad geven, die al generaties lang onder
paardenmensen een GOUDEN en bewezen WAARDHEID is: ophouden met al die troep, geen lucerne, geen brok, geen olie... gewoon dood-ordinair hooi van een mindere kwaliteit geven en verder niks!
Net zo lang totdat de bevangenheid duidelijk voorbij is.
In de tussentijd: informatie inwinnen bij een ECHTE voedingsdeskundige zoals bv. Dr. Anneke Hallebeek (dieren- en paardenarts en voedingsspecialist). Haar nummer kan ik voor je achterhalen.
Zelf brokken persen: waar begin je aan? wat stop je er in? Hoe controleer je de juiste waarden?
Wees wijs en ga niet aan het experimenteren ten koste van je paard!
Groet, M.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 20:305-3-04 20:30 Nr:2197
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2196
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pride's voer.. Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
cornelie schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 20:03:

>> Ja, ik geef altijd zoveel als nodig is. Hij zat op 2 kopjes olie
> per dag maar die energie heeft hij voorlopig ook niet nodig. Ik
> heb nu dus ook direkt de lucerne aangepast. Om zijn vitamientjes
> en klein beetje olie te mengen gebruik ik nu per dag ong 2 van
> die gele maatscheppen. Naar mijn idee is dat nog niet teveel??
>
> cornelie

Sorry hoor.. maar twee kopjes olie per dag is zelfs voor een top-gezond paard véél te véél!

Bedenk nou 's het volgende: in de natuur liggen ook geen samengestelde brokjes, knoflook, vitamine-pillen, snoepjes etcetera tussen de bosjes. Gewoon doen wat honderden echte paardenboeren doen bij een hoefbevangen pony of paard: stop met voer, alléén nog maar hooi.
Bij mij in de buurt woonde een hele oude paardenhandelaar (helaas overleden) en die kocht soms paarden op de markt die stok-kreupel van de hoefbevangenheid waren.. uit medelijden en om ze op te knappen. Hij zette ze gewoon ( zonder ijzers uiteraard) op een modderig weitje en gaf alléén maar hooi. En zo oud mogelijk hooi. Hij knapte ze stuk voor stuk op. Die oude meneer, over de tachtig, wist wat-ie deed en moest van al die hedendaagse flauwekul en dat 'liefde-voeren' helemaal niks hebben! Onzin denk je? Iedereen die in de pony of mennerij wereld zit, kent de ponies van Aart van der Kamp, inmiddels wereldkampioen. Waar kwamen zijn paardjes vandaan? Inderdaad, van die oude markthandelaar die ze voor hem op de markt gevonden had!

Hoe goed bedoeld ook, àl het andere advies is gewoon fout. Zolang jouw paard een gewoon stal- en rijpaard is die niet in de ZZ-loopt hoef je je over de voedings-status geen zorgen te maken.

Sorry dat ik zo dram maar ik ben er zo van overtuigd dat het niet goed is om te 'overvoeren'!!!!

Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 20:395-3-04 20:39 Nr:2198
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2197
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pride's voer.. Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
cornelie schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 20:21:

> Marianne schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 19:53:
>> Net zo lang totdat de bevangenheid duidelijk voorbij is.
> En hoe zou jij het doen als je weer wat aan het werk kan? En zou
> hij dan wel genoeg vitaminen binnenkrijgen etc? (er hangt wel
> een blok in zijn stal maar daar heeft hij geen oog voor)
>
Als je de training weer gaat oppakken, over 't hooi een klein scheutje Vitamine E+ Selenium. Een scheutje betekent: één eetlepel, meer niet.

>> Zelf brokken persen: waar begin je aan? wat stop je er in? Hoe
>> controleer je de juiste waarden?
>> Wees wijs en ga niet aan het experimenteren ten koste van je

> veeteelt en akkerbouw en dan kunnen ze dus de eigen grondstoffen
> telen. Op zich vind ik het zeker geen slecht idee en ik sta er
> zeker voor open.
>
Ja, maar jullie hebben toch geen laboratorium aan huis staan? Waarom in hemelsnaam zo gefixeerd op dat voer???
En wat zeg je nou over magnesium? Heb je bloedwaarden van het paard laten testen?
De enige manier om goed te zijn voor je paard is door 'm met respect en liefde te behandelen en 'm gewoon ouderwets en degelijk te voeren. Voer en alle zorg eromheen is een mensenkwaal - zie de hoofdpagina van Frans waar ik het absoluut en helemaal mee eens ben!
Hooi, hooi en nog eens hooi! Je paard zal je belonen!

Grrroets, M.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 20:445-3-04 20:44 Nr:2200
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Schimmel? Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Hé Ilona,

is Badaleika eigenlijk al van die schimmelplekjes af, of was het loos alarm?

Groetjes, M.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 23:225-3-04 23:22 Nr:2240
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2239
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bekappers: natuurlijk/niet-natuurlijk! Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Rianne Swinkels schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 20:44:

>
> Sommige mensen hebben het er voor over om hun paard maandenlang
> kreupel te laten lopen, zodat ie op blote voeten kan lopen, ik
> kan daar niet bij.

Beste Rianne,

op jouw bericht is al uitgebreid door anderen gereageerd; ik wil alleen nog even op de bovenstaande zin van jouw bericht reageren: naar mijn idee geef je hier nu zelf al aan hoe verkeerd het is om onder normale en gezonde hoeven ijzers te slaan - haal je ze er namelijk uiteindelijk af, dan gaat het paard dus 'gevoelig'of kreupel lopen! Dat betekent dus domweg dat wij mensen ingegrepen hebben in een natuurlijk iets en het paard daardoor in moeilijkheden brengen.

Je kunt het zelf ervaren: wij lopen allemaal op schoenen in dit deel van de wereld - iedere voetdeskundige zal je zeggen dat we beter af zouden zijn als we dat niet deden: de voet, de rug, je hele lijf zou er baat bij hebben. (Lijkt me overigens wel grappig als heel Nederland opeens op de blote voetjes ging). Wij voeren als reden aan dat het te koud, te nat enz. is om géén schoenen te dragen. ik ben zelf in Afrika opgegroeid waar iedereen gewoon op blote pootjes liep en dan lopen mensen echt gewoon over stenen, prikdingen enz.
Er zal ooit een 'economische' reden bedacht zijn waarom een paard ijzers onder zou moeten hebben .. misschien wel die cavalaristen die eindeloze dagtochten moesten maken om achter de vijand aan te trekken en zich niet konden permitteren om het paard een dagje te laten rusten. Wie zal het zeggen? Feit is dat een paard uiteindelijk altijd beter gaat lopen ZONDER ijzer.

Als ik mij beperk tot mijn eigen paard: die staat nu al een aantal jaren op blote voeten en alle kwaaltjes van voorheen met kleine of grotere kreupelheden, pees en spierproblemen etc. zijn voorbij.
En natuurlijk: de eerste paar dagen liep ze uiterst voorzichtig maar dat hou je zelf in de hand door ze eerst lekker een weekje met rust te laten op de wei en de paddock. Mijn (traditionele) hoefsmid geeft mij iedere keer weer het compliment: joh, ik wou dat alle hoeven er zo uitzagen, keihard waar 't moet en soepel waar het moet.

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 23:275-3-04 23:27 Nr:2241
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2235
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pride's voer.. Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Evelyn Steenvoorden schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 22:35:

>>
> Hoi Frans.
> Weet jij dan hoe het komt dat mijn haflinger echt heel dun wordt

> bak. haha weet je wat ie vroeger per dag kreeg? 3 kilo bix,2
> kilo haver, kilo musli, en een paar kilo lucerne. Van die
> brokjes enzo ben ik nu helemaal af.
> groetjes Eef

Misschien wormen of parasieten????

Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 23:355-3-04 23:35 Nr:2242
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2232
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Voedingsvraag(nav. pride's voer) Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Ilona Kooistra schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 22:24:

> viola schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 22:20:
>
>> Of niet te veel? Als ik mijn shetlanders een liksteen geef
>> vallen ze er meteen op aan en als ik hem zou laten liggen hebben
>> ze hem in een paar dagen helemaal opgegeten. >

> Hmm dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Maar in zo'n geval
> zou ik de liksteen wel weghalen ja, zoveel is niet goed. >
> Grtjs Ilona

..maar ik wel! Eén van mijn paarden vrat op het moment dat er een liksteen in de stal gehangen werd, het geheel binnen twee dagen op! Bij nader onderzoek bleek het arme dier heel veel tekorten te hebben (herhaald bloedonderzoek) en het voer-regime van de vorige eigenaar was bijzonder slecht geweest. Om 'm weer op te knappen hebben we daar inderdaad wel aan moeten sleutelen en toen hij weer op normaal niveau was, keek hij vanzelf ook niet meer om naar z'n liksteen. Ja, af en toe een lebbertje maar van opvreten was geen sprake meer!

Gr. M.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 23:475-3-04 23:47 Nr:2243
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2241
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pride's voer.. Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
cornelie schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 21:55:

>
>
> Vraag in het algemeen: wanneer zijn dan brokken ontstaan, waarom
> zijn die ontstaan? Waarom zijn er dan nu voedingsspecialisten?
> Waarom krijg ik dan aan de ene kant het advies om te stoppen met
> brokken en aan de andere kant het advies om op een site te
> kijken die brokken verkoopt en daar om een voeradvies te vragen?
>
>

Brokken zijn ontstaan uit gemakzucht - net zoals we heden ten dage ff makkelijk bij de AH of Super een kant-en-klaar maaltje kopen.

Het advies lijkt misschien tegenstrijdig, maar is het niet:

1. Bij hoefbevangenheid alléén hooi geven en dan...

2. voor de TOEKOMST op zoek gaan naar GOED voer, als je persé brok wilt voeren. En met goed voer bedoel ik dan een merk zoals Fyto Horse of Hippolyt ( maar dat is niet overal te krijgen) die kunnen 'inspelen' op het probleem dat je paard blijkbaar heeft.

Groet, M.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 maart 2004, 23:595-3-04 23:59 Nr:2244
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2243
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pride's voer.. Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
cornelie schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 21:30:

> Marianne schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 20:30:
>>
>> Sorry hoor.. maar twee kopjes olie per dag is zelfs voor een
>> top-gezond paard véél te véél!
> Het is ook juist de bedoeling dat hij uit de olie zijn energie
> haalt ipv uit de suikers. Dit is voor zijn spieren zeer gunstig.

Nou dat is een mooie misvatting maar daar heeft Frans al het juiste overgezegd!

>> Hoe goed bedoeld ook, àl het andere advies is gewoon fout.
> Tja, in zijn algemeenheid, hoe weet je wat goed en wat fout is?

Wat dacht je van ERVARING!!!
>
>
> Dat dacht ik ook altijd. Totdat ik bij een voedingsclinic te
> horen kreeg dat de B-prestatie voor mijn paard in principe
> hetzelfde is als een ZZ-prestatie voor een ZZ paard. In weze was
> de informatie zelfs zo dat een B-paard (dat in training is om bv
> uiteindelijk een Z proef te lopen ) in principe meer nodig heeft
> dan een Z paard dat alleen maar op niveau hoeft te blijven.

Ja ik weet niet op welk niveau jij dressuurt maar dit is de meest grote kul! Een B-paard doet niets meer dan dat hij normaal al doet: stappen, drafje, galopje... en dat in een proef van een paar minuten!
Als jij bezig bent een B-paard op te leiden als Z-paard, dan ben je goed fout bezig! Tussen B en Z behoort een aantal jaren te zitten om overbelasting te voorkomen! En.. als je iets van training afweet: nooit meer dan een half uur serieus trainen, zelfs in de B.

Als mijn paard mager wordt en> de trainingen niet goed aankan, geef ik extra energie. Voor mij> is dit dus niet overvoeren terwijl het dat voor een ander wel> is. Dus tja, wat is goed en wat is fout.

Hoe train je dan in hemelsnaam?
Begint jouw kwartje nog niet te vallen???

Met groet, M.
Volg datum > Datum: zaterdag 6 maart 2004, 0:106-3-04 00:10 Nr:2245
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2242
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Voedingsvraag(nav. pride's voer) Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Marijke schreef op vrijdag, 5 maart 2004, 21:07:

>
> Bijvoeren wel/niet nodig? Dit is iets wat ik mij al geruime tijd
> afvraag nav de info op deze site van natuurlijk voeren! Ik ben

> of zonde geld?
>
> Maar goed, ik ben benieuwd naar jullie mening!
>

Een beetje brok bijvoeren kan heus geen kwaad - om een soort basisgarantie voor vitamines/mineralen etc. te garanderen. Hooi kan inderdaad wisselend van kwaliteit zijn, dus mag je best wel iets extra geven. Het gaat om de hoeveelheid brok: jouw hoeveelheden zijn prima - niet te veel en niet te weinig! Houen zo. En niet meteen extra brok gaan geven als het paard wel aan 't werk gaat - eerst aanzien en dan liever eerst meer hooi dan brok. En Hippolyt is erg goed voer - ik kan het in mijn omgeving jammergenoeg niet meer krijgen.

Groet, Marianne

Groet, M.
Je leest nu alle berichten van "Marianne"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1266 berichten
Pagina 11 van 85
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact