InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
776 berichten
Pagina 43½ van 52
Je leest nu alle berichten van "Unartica"
Volg datum > Datum: maandag 20 september 2010, 13:0520-9-10 13:05 Nr:214356
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:214350
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Geweten knaagt....niet meer! Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007

Hoi Esther,

Ik kan me je zorgen heel goed voorstellen over dit probleem. Ik kan je helaas niet echt helpen maar wil je wel even zeggen dat ik het echt super vind dat je op deze manier op zoek bent naar een oplossing. Dat is pas verantwoording dragen voor de dieren die je aan hebt geschaft, en daar kan menig diereigenaar nog wat van leren. Chapeau! Respect!

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: maandag 27 september 2010, 14:0827-9-10 14:08 Nr:214854
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:214703
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Verharding maken Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007

Ik kan alleen maar oordelen van wat ik bij mijn paardjes zie. Ik heb dat pad ook aangelegd met de achterliggende gedachte dat de hoeven dan ook wat meer natuurlijker slijten (scheelt mij werk),en ze goed wennen aan het harde. Ik heb een pony die de tonen van zijn achterhoeven altijd vrij kort afslijt. Soms denk ik van "oei, als het maar niet té kort wordt" maar eigenlijk gebeurd dit nooit. Hij regelt het zelf perfect en ik hoef er nauwlijks iets aan te doen.

Ik bekap mijn paardjes nu alle drie vanaf 2007. Mijn paard stond voordien op ijzers (ook wegens een flinke scheur in de hoefwand) en kon volgens mijn toenmalige smid nooit meer zonder ijzers. De twee pony's had ik in 2007 gekocht en hadden echt verwaarloosde voetjes. Gewoon veel te lang, brokkelig.

Als je nu naar de voeten kijkt, dan zijn ze niet meer terug te herkennen. Sindsdien heeft mijn paard nooit meer scheuren gehad. De pony's hebben ook mooie egale hoeven zonder flares en brokkels. Gewoon massief. De hoeven zijn van alle drie veel harder geworden. Ik rijdt probleemloos kilometers over asfalt of beton.
Vooral het feit dat het voor alle 3 ineens zoveel beter is geworden is voor mij het bewijs dat het natuurlijk bekappen zeer zeker vruchten afwerpt. Als je het tenminste doet, zoals aangegeven staat in de boeken. Niet meer, niet minder.

Zoals Piet al schreef kan ik je aanraden om die ijzers eronderuit te halen voor een optimale doorbloeding. Juist harde ondergrond draagt daarin zijn steentje bij. En mocht het onverhoopt toch teveel slijten, dan kun je altijd nog tijdelijk een laagje zand over de klinkers heen leggen.

Heel veel succes!

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: donderdag 30 september 2010, 13:3530-9-10 13:35 Nr:214974
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Afdekken composthoop Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007

Ik zou graag mijn composthopen ( 2 stuks, een oude en de huidige) willen afdekken met iets, zodat er geen onkruid op gaat groeien. Bij de oude composthoop heb ik dit een beetje verwaarloosd, en nu is hij helemaal groen vanwege gras, brandnetels en melganzevoet. Ik wil hem dus gaan ontgroenen, en dan direct iets eroverheen leggen. Maar ik weet niet wat ik hiervoor het beste kan gebruiken. Ik heb al gezocht naar een stuk vloerbedekking, maar kan niets vinden. Tenzij ik een goed stuk , nieuw of tweedehands overneem, en daar ook behoorlijk voor betaal. Maar aangezien hij op de mest komt te liggen en verder geen enkel ander doel heeft wil ik er niet teveel voor betalen. Iemand ideetjes? Ik heb trouwens een heleboel compostwormen in de hopen zitten, dus die moeten er geen last van gaan krijgen zolas me bijvoorbeeld bij plastig zeil lijkt te gebeuren.

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: donderdag 30 september 2010, 19:5030-9-10 19:50 Nr:214987
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:214982
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Afdekken composthoop Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007

Hoi Piet,

Bedankt voor je reactie. Riet is ook een goeie! Had ik niet aan gedacht.
Ja het groen zal binnenkort wel wat verdwijnen. Ik heb er wel alvast de "slechte" onkruiden tussenuit gehaald zoals de melganzevoet, en 2 plantjes nachtschade. Ik kom daar ook maar niet vanaf, vreselijk plantje. Voor de rest zijn het diverse grassen, en wat brandnetels. Er groeien geen brandnetels in de wei, dus ik neem aan dat er ook geen gaan groeien als de mest van het voorjaar op de wei wordt gegooid. Dat hoop ik dan maar ;-) Al zijn enkele brandnetels nog niet zo verkeerd. Die voer ik aan mijn IR pony ;-).

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: vrijdag 1 oktober 2010, 10:431-10-10 10:43 Nr:215024
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:214993
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Afdekken composthoop Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007

Dus als ik het goed begrijp kun je over een oude mesthoop wel een zeil leggen? Deze mesthoop heb ik tot maart dit jaar gebruikt, en ligt sinds die tijd te rusten. Er zitten nog heel veel wormen in. Ik heb namelijk wel zeil liggen. Dan zou ik eventueel riet op de huidige hoop kunnen leggen op het oudste gedeeltje zeg maar?

Ik ben er inmiddels achter dat het voor mij in mijn eentje onbegonnen werk is om al dat onkruid eraf te halen (volgens mij vonden de zwaluwen het wel heel handig, want dat leverde ze heel wat vliegende kevertjes op als maaltje). Ik heb wel de zwarte nachtschade eraf gehaald en de melde. Hier wil ik niks meer van in mijn wei. Helaas groeit er nog steeds her en der wat nachtschade, en soms begin ik te plukken en kom ik erachter dat ik alweer een uur aan het plukken ben. Gelukkig heel weinig in bloei zijnde nachtschade, maar veel jonge plantjes. Ik hoop hier echt nog vanaf te komen, aangezien ik hier mijn hooi vanaf haal voor de paarden.

Bedankt Nils!

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: zaterdag 2 oktober 2010, 22:582-10-10 22:58 Nr:215104
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:215102
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tinley Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007

Ik ben eens in contact gekomen met 2 leerlingen (laatste jaars paardengedragdeskundigen) en vond het een vreselijke ervaring. Eerst een kennismakingsgesprek waarin ik zoveel mogelijk over mijn paard moest vertellen. Daarna hebben ze even contact gezocht met mijn paard. En later zijn ze teruggekomen om een video te maken terwijl ik mijn paard reed. Het ging om de vraag of ze mij konden helpen een probleem op te lossen, omdat mijn paard tijdens het rijden vaak wegspringt/spoken ziet.

Het werd ze al gauw duidelijk dat ik mijn paardjes via de paardnatuurlijke manier houdt. En ze staken zeker niet onder stoelen of banken dat ze dat helemaal niks vonden. De hoeven waren volgens hun verkeerd bekapt want mijn paard stond er scheef op volgens hun. Terwijl ze niet de moeite hebben genomen om er een meetlintje bij te houden. Dat werd zomaar vanuit het oog bekeken en beoordeeld, terwijl de hoeven wel degelijk recht waren nadat ik ze op ging meten. Zo liep ik tegen meer dingen aan. Bitloos was maar niks, en ik kreeg zelfs al commentaar over opzadelen terwijl ik nog niet eens klaar was.

Voor mij was het snel afgelopen. Ik vind dat een paardengedragsdeskundig heus een eigen mening of ideeen mag hebben, maar vanuit professioneel oogpunt hoor je objectief te kijken naar de paarden van klanten. Over het oorspronkelijke probleem heb ik ze geen enkele keer gehoord. Mijn paard paste niet in een bepaald "hokje". Had geen nare jeugd meegemaakt, was niet meer jong, was ook van nature geen bang of angstig paard...en dan wordt het al gauw moeilijk om een etiketje erop te plakken.
Ik ga ervanuit dat niet alle leerlingen van Tinley zo zijn, maar ik vond het wel typisch dat ik twee van dezelfde types hier had. Behoorlijk traditioneel ingesteld, en niet open minded voor andere (misschien wel betere) manieren van paardenhouden.

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: maandag 4 oktober 2010, 10:514-10-10 10:51 Nr:215165
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:215117
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tinley Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Stephanie Pots schreef op zondag 3 oktober 2010, 10:37:

>
> > Onze kudde bestaat uit een leuk stel bij elkaar gecombineerde tweedekans
> paarden. Een studente van Tinley heeft ons benaderd omdat ze een aantal
> casussen moet inleveren. Of we een probleem met onze paarden hebben en of
> ze dit probleem mag filmen en hierop gebaseerd een advies mag opstellen.
> Afgezien van het filmen doet ze niets met de paarden. Het advies,
> beoordeeld en gecheckt door docent, komt op papier. Ik wil geen onervaren
> gesleutel aan mijn paard. Die heeft genoeg meegemaakt.
>
>
Precies! Zo is die studente (2 eigenlijk want in mijn geval moesten ze de opdracht samen maken) ook bij mij terecht gekomen. Ze mochten zelf ter plekke inderdaad geen advies geven. Dat zeiden ze ook, maar ze deden het tegenovergestelde. Eentje had een eigen handelstal, en was heel tradi. Ze vond het niet kunnen dat mijn paarden geen biks kregen. En stond mijn paard (engels volbloed) een beetje belachelijk te maken omdat hij lange manen heeft. Ik knip/trek namelijk geen manen, maar houdt ze puur natuur. Handig voor het verjagen van vliegen in de zomer, lekker warm in de winter. Allemaal dingetjes waardoor ze mij heel duidelijk liet doorschemeren dat ze het allemaal niks vond. Ze had ook duidelijk een mening over PN en natuurlijk bekappen. Over vanalles..maar niks over het probleem waar ze voor kwam. Heb daar toen een mail over gestuurd, met wat ik ervan vind. En daar heb ik overigens wel gelijk over gekregen met excuses. Ik heb het erbij gelaten. Misschien heb ik gewoon niet de juiste personen getroffen.

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: woensdag 10 november 2010, 13:5110-11-10 13:51 Nr:217846
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:217843
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoe dik 'moet' de vacht nu zijn? Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007

Ik merk in de praktijk dat de dikte van een vacht niet zoveel zegt over hoe warm of koud een paard het heeft.

Ik heb een engelse volbloed (die zit altijd dun in zijn vachtje), een kruising Arabier/new Forest (dat wordt een pluizebeest), en een welshje ( die krijgt zelfs plaatselijk een sik en lang buik/beenhaar).

Nu is het zo dat áls er eentje het koud heeft, dan is dat altijd de kruising Arabier/ new forest. Terwijl hij een veel dikkere vacht heeft dan mijn engels volbloed. En dan is dat inderdaad bij regenachtig weer met veel regen. Hier probeer ik altijd rekening mee te houden door dan meer hooi te voeren. Maar soms gebeurt het dat ik niet op het weer heb gelet en dat ik er 's nachts uit ga als het waait en hoost, om extra hooi bij te voeren. Dan staat hij er vaak nogal bibberig bij. Deze pony staat overigens vrijwillig urenlang in de stromende regen. Terwijl de andere twee bij regen al gauw de inloopstal ingaan. Hier is de inloopstal echt onmisbaar, in de zomer (dazen) maar ook in de winter wordt er best wat gebruik van gemaakt.

Groetjes Jolanda


Volg datum > Datum: zaterdag 13 november 2010, 10:1913-11-10 10:19 Nr:218033
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:218016
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ondergrond in/uitloopstal Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007

Wij hebben betonklinkers in de inloopstal liggen. Ik vind het ideaal, makkelijk schoon te houden en de hoeven slijten erdoor. Een van mijn pony's is zo gek om een hele enkele keer toch uitgebreid op de klinkers te gaan liggen hahaha. Terwijl ze altijd de beschikking hebben over de hele rijbak waar ze normaal gesproken altijd in liggen.

Groetjes Jolanda
Je leest nu alle berichten van "Unartica"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
776 berichten
Pagina 43½ van 52
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact