>> Ik vind de affiche heel erg mooi, maar ook erg 'verdedigend'.
Met alleen een kreet "paarden kunnen prima buiten staan" ben je er denk ik niet. De mensen snappen al dat jij denkt dat je paarden buiten kunnen staan, want anders stonden ze daar niet.
Wat mensen ongerust maakt is natuurlijk het feit dat ze geleerd hebben dat paarden op stal horen te staan... en om die ongerustheid weg te nemen zul je moeten
uitleggen waarom de paarden WEL buiten kunnen staan.
>> Ik zou de kop heel simpel houden en positief. Bij mensen die geen zin
>> hebben om het hele verhaal te lezen, blijft dat dan hangen.
In de onderkop staat het eigenlijk al heel simpel. Het argument dat er op een staldeur een slot moet omdat het paard anders zo weer buiten staat vind ik zelf nog een van de beste argumenten die er op de hele PN-site te vinden zijn. Hij is simpel, voor iedere leek zonder voorkennis te begrijpen, en er valt voor de verstokte stal-adepten weinig tegenin te brengen. De meeste mensen zullen deze onderkop sowieso wel lezen.
Wie meer inhoudelijke argumenten wil kan verder lezen, maar het hoeft niet. Ook zonder dat doet een puntsgewijze opsomming wonderen. Het geeft direct aan dat de paarden niet buiten staan uit laksheid, luiheid, bezuiniging, maar dat er over nagedacht is.
> Volgens mij is het ook bekend in de reklame wereld dat mensen eerst '
> plaatjes kijken' en bijna nooit tekst lezen -
Is in dit geval prima.
> Mensen die echt geinteresseerd zijn in het welzijn van die 'zielige'
> paarden lezen het website dan wel.
Dat denk ik niet. Het komt maar zeer zelden voor dat ik thuis iets in de browser ga intikken wat ik onderweg heb gezien. Ik lees ter plekke, maar als ik thuiskom ben ik de URL vergeten, ligt mijn aandacht allang bij wat anders, of, omdat het toch niet zo belangrijk is, heb ik gewoon geen zin om een URL in te gaan tikken. Ik klik liever dan dat ik tik.

Mensen die zich zo druk maken over die paarden dat ze de dierenbescherming willen bellen zullen waarschijnlijk WEL de hele tekst lezen. Ook prima. De tekst is speciaal zo opgezet dat het voor leken duidelijk is waarom er voor deze paarden wat anders geldt dan dat ze vroeger als penny-meisje, of van het manege-maatje, hebben gehoord. Dan is er geen conflict meer, de manege heeft gelijk, en jij hebt gelijk, want het gaat immers over een totaal andere manier van houden die niet meer vergelijkbaar is.
Je kunt inderdaad niet in 1 affiche iemand overtuigen. Dus neem je gewoon de schijnbare tegenstrijdigheid weg. Hier is over nagedacht, dit zijn paarden waarvoor de manege-theorie niet geldt omdat ze anders worden gehouden. Het zal dus wel goed zijn, en de dierenbescherming zou je waarschijnlijk uitlachen.
Het feit dat we over geschoren paarden spreken past prima in deze lijn: De tegenstrijdigheid valt weg, want de paarden op de manege kunnen niet buiten staan omdat ze zijn geschoren, maar deze paarden zijn speciaal niet geschoren zodat ze WEL buiten kunnen staan. Dat verklaart dan alles.
Dat is dus wat de affiche probeert te bewerkstelligen. Wegnemen van de ongerustheid door de tegenstrijdigheid in informatie te elimineren.
Frans