InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
221 berichten
Pagina 8½ van 15
Je leest nu alle berichten van "Tony"
Volg datum > Datum: vrijdag 30 juli 2010, 0:0930-7-10 00:09 Nr:210974
Volg auteur > Van: Tony Opwaarderen Re:210907
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Duits kruidenhooi Structuur

Tony
Sefferweich
Duitsland


221 berichten
sinds 15-6-2010

Ja groeien moet ze nog een stuk, maar het is nu al een hele tante.
Als je trouwens iets met dit type kat wit, dan mag je haar overnemen hoor.
Anders wordt ze over 2 maanden weer uitgezet. (wel hier ver vandaan)
Ik denk niet dat je haar moet kruisen met een huiskat, want de jongen krijg je niet zindelijk.
Maar of dat goed gaat met je andere katten...

Ik heb nog een wilde kat uit Zuid Frankrijk, die heeft veel langere haren en meer gebouwd op koude en berggebied. Maar dat is weer een kat die het wel heel goed doet en qua karakter veel relaxter is.

Inderdaad, het hooi is minder vet dan in Nederland. Normaal zou voor de paarden (polopaarden) een rantsoen van 10 kg en lichte arbeid voldoende moeten zijn, maar dat haal je niet. 15 kg is wel voldoende, maar dan nog moet ik het gewicht in de gaten houden en in de winter toch brokken bijvoeren, anders worden ze te pezig en bouwen ze te weinig spiermassa op. Nu is het wel zo de jonge paarden nog iets verder uitgroeien en al gauw magertjes lijken.

Overigens halen we de brokken uit Luxemburg en die leveren hier ook in Duitsland zonder meerprijs. Het voordeel bij hun is dat je eventueel op "maat" de brokken kan laten samenstellen op ingrediënten.

De huizen zijn hier in ieder geval een stuk goedkoper dan in België. Daar weten ze inmiddels ook van prijzen. Hier koop je een oude siedlersboerderij met een paar Ha voor onder de ton. En als je geluk hebt, dan kom je in aanmerking voor allerlei saneringsubsidies die aardig kunnen oplopen.
Volg datum > Datum: zaterdag 31 juli 2010, 0:5931-7-10 00:59 Nr:211054
Volg auteur > Van: Tony Opwaarderen Re:209937
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wanneer is een paard geen paard meer? Structuur

Tony
Sefferweich
Duitsland


221 berichten
sinds 15-6-2010

Nou, ik weet niet of dat puur natuur een garantie geeft dat je paard nooit iets mankeert.
Typische stalkwalen of weide problemen komen wat minder voor, maar daar staat tegenover dat je er weer andere voor terug krijgt. Als ik alle DA rekeningen er eens op na sla, dan maakt het niet zo bar veel uit. Ik denk toch, dat het ook veel te maken heeft met het ras en foklijnen. Er zitten nu eenmaal zwakkere dieren tussen. Ik heb wel eens het idee dat daar door fokkers te weinig naar gekeken wordt.

Bij koeien zie je dat ook, sommige rassen hebben altijd klauwproblemen. Hier in het zuiden zie je dan bijvoorbeeld dat boeren overschakelen op vee dat beter bestand is tegen vochtige omstandigheden, omdat de van oudsher gehouden rassen steeds meer en langer deze problemen krijgen.

Mijn grootvader heeft paarden verzorgt bij defensie (cavalerie) in Utrecht, en die wist alle kwalen, maar dat was meestal schurft, luis en gebitsproblemen. En natuurlijk veel ongelukken. Hier heb ik nog de "Verzamelde opstellen van het paard" uit 1906, een dikke pul van dik 2000 bladzijden over alles wat met paarden te maken heeft, maar daar lees je bar weinig over de kwalen die paarden nu hebben.

Hierin wordt al aangegeven (1903) dat de foklijnen in Nederland te zwak worden, doordat er teveel goede paarden geëxporteerd werden naar het buitenland, waardoor de zwakste dieren hier achterbleven om mee door te fokken... nou dat geeft wel te denken.

Een mooie anekdote aan het werkpaard uit dat boek is: "Weelde en gemak zijn voor U niet uitgedacht, ge hebt geen kopervergulden ruif, geen stalgebouw met mozaïeken vloer, geen heerleger van grooms en lads om Uw te kammen en te borstelen. Uwe beenen worden niet omzwachteld met flanel. Gij staat niet gedekt onder een deken, Gij wordt niet betaald met miljoenen... "
-gaat nog eenpagina door- en eindigt met:
"zoolang, tot ge niet meer staat om te staan, omtuimelt, den hartslag voelt verstijven, en aan den Schepper gaat afstaan Uw arme beestenziel, een ziel, allicht beter dan die van menig mensch"....

Misschien is mede de oorzaak te zoeken in het klimaat.
Je leest nu alle berichten van "Tony"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
221 berichten
Pagina 8½ van 15
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact