InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1379 berichten
Pagina 85½ van 92
Je leest nu alle berichten van "Anita Cats"
Volg datum > Datum: dinsdag 27 juli 2010, 8:2227-7-10 08:22 Nr:210729
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:210722
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Duits kruidenhooi Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007

>
> Eigenlijk snap ik het toch niet waarom het zo erg is om het water wat diep
> zit weer naar boven te halen, maak je dan iets onherstelbaar kapot en zo
> ja, wat dan. ehm
>
Het scheeld eraan hoe diep je gaat, hoeveel je oppompt, of het uberhaupt mag/vergunning, en bepaalde periode en plek. Het water wat je oppompt eerst laten testen het kan zijn dat het niet geschikt is om mee te beregenen, kan ook per diepte verschillen.
Volg datum > Datum: dinsdag 27 juli 2010, 8:3027-7-10 08:30 Nr:210730
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:210698
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Brand!!! Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
Beangstigend hoor, hopen dat er veel regen komt.
Volg datum > Datum: woensdag 28 juli 2010, 20:5628-7-10 20:56 Nr:210882
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:210876
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: vraagje Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
Ik geef liever geen tik, de oplossing zoeken in handig met het probleem omgaan. Zodat je de tik kan vermijden, en dus op een positieve manier iets bereikt heb. Daaruit ga je weer positief verder. Met een tik forseer je, en het resultaat is dan met spanning verder. Er zijn echter wel momenten dat ik het paard wel met een fellere manier attendeer. Op het moment dat het paard niet allert is of oplet. Als er een reaktie komt, beloon ik dat duidelijk. Ze kunnen nog wel eens lomp zijn. Ik ben met een paard bezig, die gewoon niet flijtig is. zowel met rijden als in de omgang. Ik hou daar helemaal niet van. Als ze op het land staan doen ze maar, als ik met ze bezig ben, wil ik wel de aandacht, en dus reactie op het gevraagde.
Het is een kwestie van observeren. Waarom reageert het paard niet is het spanning, lomp, gewoon niet willen. Als je de stemming van het paard goed kan peilen, kan je gepast reageren. Als je te vel reageert tewijl er veel spanning/angst is, is niet echt handig. Dan kan dat juist escaleren. Als het paard er met zijn aandacht niet bij is, moet je bij sommige paarden, even "rinkelen", alles hangt af van het paard/individue. Je kan onmogelijk via de mail jouw situatie zien. Wat is het voor paard, en hoe ga jij ermee om.

Als jouw paard opeens blokkeert, en je het zelf niet kan inschatten waarom dat is, heb je hulp nodig.
De situatie, de reactie van het paard en reactie van trainer daarop, kan per geval ernorm verschillen.
Als je verkeert reageert kan het geval enorm escaleren, en ga je "bergafwaarts".
Volg datum > Datum: donderdag 29 juli 2010, 7:3329-7-10 07:33 Nr:210900
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:210871
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dierenbeul ben ik Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007

Ja, wat mensen zeggen :-S . Kwam pas een bekende tegen en ik vertelde wat ik nu deed, o.a veulen wat sosialiseren. Daar werd gereageerd, laat een paard paard zijn tot zijn 3 de. Toen gingen bij mij m'n nekharen overeind. Met antwoord dat een paard paard moet zijn ze ze beter niet op stal kunnen zetten. Over kortzichtig gesproken.

Vraag mij af hoe je paarden op het masker reageren. Lijkt mij ook helemaal niks, worden ze daar niet heel kriegel/geagiteerd van op bepaalde momenten? Het is tenslotte een belemmering aan het hoofd. Je zoekt naar oplossingen dat begrijp ik, maar het gedrag vh paard, is natuurlijk wel belangrijk.
Volg datum > Datum: zaterdag 31 juli 2010, 12:4031-7-10 12:40 Nr:211108
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:209896
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoofdschudden Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
Het hoofdschudden kan heel goed te maken hebben met agitatie/onrust of verzuring.. En hoeft dus niet direct voor iets van buitenaf (vliegjes) te zijn.
Volbloed, paarden die wat gevoelig zijn, en eerder gespannen / rillerig.(kan een rede zijn).
Naar de ontspanning rijden is erg belangrijk. Juist anticiperen op het paard.

Het hoofdschudden kan te maken hebben met teveel druk van de ruiterhand, een moeilijke oefening,of telang aanhouden van een bepaalde houding of gang Het hoofdschudden is een uiting, Op die manier laten ze zien dat ze het gevraagde nog niet lang aan kunnen houden/verzuring. Spanning vloeit daar weer uit voort.
Weten waar je mee bezig bent, opbouw van de training en het goede belonen daar vloeit een rustige stemming uit voort, Gedrag /houding.kan je aan aflezen hoe ze zich voelen.
Volg datum > Datum: zaterdag 31 juli 2010, 15:4531-7-10 15:45 Nr:211135
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:211106
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wat is er met dit paard aan de hand? Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
Ik zag pas een paard zonder zadel leek ook een karperrug. Was het echter niet. Paard had 6 weken na operatie op stal moeten staan. Wordt nu behandeld met fysio..
(*karperrug schijnt op jonge leeftijd te ontstaan).
Volg datum > Datum: zondag 1 augustus 2010, 21:091-8-10 21:09 Nr:211173
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:211168
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard uit de wei halen lukt niet meer Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
Kan best zijn, als het en aantal keren ruw aan toe is gegaan.
Het is nu zaak om in rust te werk te gaan. Als ik in het land ga, en er lopen veulens om me heen waarvan 1 niet zo veel respect heeft, dan loop ik met touw bij me, ze moeten gewoon afstand houden dat is 1.
Als ze op het moment erg druk zijn dan kan je ze beter eerst laten uitrazen, anders wordt het toch niks. Op een rustig moment het land in. Als je merkt dat het paard van je af wilt gaan niet erachteraan gaan, maar iets anders gaan doen, weglopen door de knieeen naar een ander paard, etc.
Ikzelf loop altijd met snoepjes op zak. Ik weet niet hoe jouw ervaring is en hoe de paarden zijn, het moet niet gevaarlijk worden in het land, als ze merken dat je wat hebt. Ik geef als iets goed is, of het halster is om een biksje. Paard wat ik nu rij liep vaak bij eigenaresse weg. Dat heeft hij in het begin bij mij ook gedaan, maar dat is verleden tijd. Zorgen dan het paard ook plezier heeft, en lekker een beloning geven als iets fijn gaat. Als dit paard wegliep en ik ging door de knieeen kwam hij al, (schouders wegdraaien kan ook al helpen). Ook dat kan je natuurlijk alleen doen als je de situatie kan overzien, veiligheid voor alles. Resoluut naar je paard toelopen, kan ervoor zorgen dat ze resoluut weglopen, kleed het handig in, een scheve lijn kan er ook voor zorgen dat ze niet op de loop gaan. Speel ermee, kijk hoe je paard reageert.
Maar maak het leuk voor je paard om jouw te zien. Neem een halster mee, maar doe er niks mee. Als het een aantal keren goed gaat, (je zou meerdere keren op een dag of achter elkaar weiland in en uit kunnen gaan) dan is het halster bij hoofd houden, en dat weer meerder keren herhalen. als dat oke is dan hakster om en belonen, en halster af, en weg. loop daarna weer meerdere keren het weiland in en uit en herhaal. Zo heb je een manier om iets op te bouwen, eerst meerdere bevestigingen, dan een stap verder.
Als je enigzins weet wat je doet en je hebt controle over je veiligheid, kan je zelf hiermee aan de gang. Bij een langzame opbouw, krijg je zelf vertrouwen en kan je je paard goed opserveren, en leren kennen.
Ik was pas met het veulen bezig, en normaal gesproken gaat het in alle rust. Ze was op dat moment erg druk. Ik heb haar losgelaten, blijkbaar had ik haar net op het moment dat ze gek wilde doen, ze gingen een kwartier te keer. Ik ben op een bankje gaan zitten, en toen de rust was wedergekeerd haar weer gaan halen. het ging toen weer goed. Zo heb je zelf ook weer even rust en kan je overdenken. En vandaaruit weer verder.

Het belangrijkste in alles is dat jij je goed voelt bij wat je doet. Dan breng je ook de rust over de zelfverzekerheid.zorgt ervoor dat je goed handeld resoluut en je ziet alles omdat je het zelf in je hoofd op orde hebt. Heb je de situatie niet in de hand doe even een stap terug.

Ha, ik weet nog goed dat ik op een jong / net ingereden paard wilde opstappen, ze schoot er dan vandoor. We hebben dat heel rustig opgebouwd, voet in beugel en paard bleef staan zette ik mijn voet weer op de grond, en ook voertje erbij extra beloning .Op een gegeven moment ging ik over het zadel hangenl, ze bleef staan, ik er weer af. Er waren mensen even verderop en die zaten blijkbaar alles te opserveren, wat ik later hoorde, ze dachten dat ik er niet op kon komen, haha. Het kan er raar uit zien, maar door iedere keer weer te bevestigen heb een een hele goede basis. vertrouwen en rust, daar kan je mee gaan werken.
Volg datum > Datum: donderdag 12 augustus 2010, 20:2312-8-10 20:23 Nr:211748
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Veulen vervoeren Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
We moeten volgende week Falone 3 maand (moederloos veulen) vervoeren. Heeft iemand ideeen / ervaring, hoe we dat het beste kunnen doen?
Volg datum > Datum: vrijdag 13 augustus 2010, 12:0513-8-10 12:05 Nr:211818
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:211776
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Veulen vervoeren Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
Dank jullie wel. Dat was precies wat ik ook dacht. Alles eruit en los en zeil dicht boven de klep.
Helaas heb ik geen maatje die mee kan. Maar ze is aardig makkelijk/lakoniek met alles.
Volg datum > Datum: dinsdag 24 augustus 2010, 21:0924-8-10 21:09 Nr:212468
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Chanel Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
Aan de hand van de advertentie Chanel 3 jaar
2 maand geleden ben ik na 2 weken er over nagedacht te hebben Met Chanel (3 jr.)begonnen. De eigenaar vertelde hij iemand zocht om haar te beleren en dat ze te koop stond, (hij wil nog met zijn 2 welshpony's verdergaan, anders wordt het lichamelijk te veel). Juist om dat verhaal (de verkoop) heb ik er over nagedacht. Maar daar stond ze dan maar, dat vond ik ook zo jammer en zonde, het is weer een nieuwe ervaring voor mij en voor haar ook niet verkeerd. Ik wilde het graag op mijn manier gaan doen, (alles behalve erop) eigenaar vond het leuk om dat te zien, en hebben besloten dat ik het zou oppakken.

Eerst even op stal gekeken of ze vast kon, (allemaal weinig gedaan)
Ze had geen neiging om te hangen dus stonden we al gauw gewoon buiten aan de muur. Borstelen ging prima hoeven uitkrabben daarintegen had ze neiging om mij te willen slaan. Na 2 weken het goede beloond te hebben kreeg ze daarna al een 10. Eigenaar had haar 2 keer gelongeerd, met staken en draaien tot gevolg. Ik merkte dat ik niet aan de rechter zijde kon lopen, dat vond ze eenvoudigweg vreemd. Door veel rechts te staan/lopen werd dat na een aantal keren al veel beter. Ook aan de longe ging ze daardoor al gauw niet meer staken. Balkjes lopen is nooit een probleem geweest. Achterwaarts pakt ze erg snel op, met de beloning druk eraf. Ze is erg elastisch, heeft er geen problemen mee, hoef praktisch geen druk meer te geven, lichaamstaal en stem doen het.
Enge dingen in de bak, is ze erg gauw aan gewend. Als iets eng is heeft ze wel de neiging om te gaan onderzoeken. Als het erg eng is, loop ik er met haar heen, dan heeft ze steun aan mij. Doordat ze mijn wijzen / lichaamstaal goed begrijpt, kan ik haar al voor mij aansteuren, de volte op, of als eerste de stap voorwaarts zetten.
Ik sta eigenlijk paf over hoe snel ze leren en hoe snel ze al meer vertrouwen krijgen in de persoon/mij. Ik doe nog veel met voerbeloning, moet er aan denken dat als iets gewoon goed gaat het wel uitbouw. Maar een zeurpaard naar beloning is ze niet, ze neemt ze wel graag, dus idiaale omstandigheden.

Doordat ze niet laconiek is en nog wel eens narrig kan zijn, (logisch 3 jaar op het land, en de baas, en dan komt iemand even vertellen wat je doen moet) dus altijd nog oppassen met een jong dier. Ben ik nog niet langs de weg gegaan. De eigenaar is heel voorzichtig, (heb daar absoluut geen probleem mee, andersom is veel minder) en we zitten net buiten de bebouwde kom. Heeft voordelen maar ook nadelen. Als ze van mij was had ik het zeker al gedaan, maar houd rekening met de omstandiheden.
Het zit er absoluut aan te komen. Alle reactie's vallen mij bijzonder mee, en sta zelfs af en toe te kijken hoe goed ze het oppakt.
Aan de longe is ze voorbeeldig, en heb vandaag met de dubbele longe gewerkt. Weer helemaal goed!
Ik wil haar niet veel longeren, maar dat komt er wel bij kijken, doe afwisselend grondwerk. En wil dus graag wandelingen gaan maken.

Singel en dekens gingen al snel met vertrouwen, dus het zadel erop gelegt. Vandaaruit singel wat strakker en zadel wat strakker. Beugels eraan en beugels wat langer naar lang. klapperen en geluid leer, eigenlijk geen probleem geweest.

Al met al een super ervaring weer, en weer de bevestiging dat de juiste benadering / positieve gedragstraining en alle tijd nemen/rustige opbouw je erg veel bereikt. Gelukkig word dat allemaal gezien, en vinden ze het mooi wat er gebeurd.
Ik zou het erg mooi vinden om met haar verder te gaan, kan nu ook naast haar op een verhoging staan zonder spanning van haar kant, begeleid haar/ introductie met zadel hoofdstel, wijken voor druk, stem, teugelhulpen, om zo een mooie stap naar het daadwerkelijke rijden. Als zij verkocht word heeft ze al een mooie rustige opbouw gehad en met vertrouwen naar de mens.
Het is een pittige tante, intelligent, pakt snel op, en is onderzoekend. Een rustige omgang en duidelijk zijn in de vraag met consequente aanpak, een heerlijk paard.
Ik hoop dat ze in goede handen komt, ze heeft als dressuurpaard talent, en denk bij de verkeerde benadering en te veel vraag, het wel minder kan aflopen. Zuinig op zijn en gepast kunnen trainen. Vertrouwen in de mens is erg belangrijk, als ze tegen is is ze dat echt denk ik. Een gevoelig type, dus rust, maar ook weer een willetje dus wel consequent en duidelijk kunnen zijn.in de opleiding/omgang.

Chanel staat 24/7 buiten, geen krachtvoer en word alleen bekapt.
Tot zover vorderingen Chanel
Volg datum > Datum: donderdag 9 september 2010, 11:129-9-10 11:12 Nr:213636
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:213591
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: tips gevraagd bij aanleren Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
De rug van een paard, net als bij ons is erg kwetsbaar.
Even geleden topic groeischijven geopend, en in veel verschillende hoeken gevraagd hoe het nou daadwerkelijk zit met de rug van een jong paard. Een eenvoudig antwoord is er gewoon niet )of juist wel het is maar hoe je het bekijkt ;-) ). Een kwetsbaar punt waar je zorgvuldig mee om moet gaan. Als er problemen van komen, vaak niet te overzien, aangepaste training, maar eerst nog uit zien te vinden waar het probleem dan zit en hoe te behandelen.

Ikzelf ben ook sinds een aantal maanden met een 3 jarige bezig. Deze meneer zocht ook iemand. Ik heb gezegd wat mijn manier van trainen is, dat ik alles wil aanpakken, zowel tuig als vreemde omgeving/dingen introduceren, training van het paard. Maar dat ik niet op een 3 jarige ga rijden. Je kaan als je weet waar je over praat heel duidelijk uitleggen wat je wilt gaan doen en dat het paard heel goed te trainen is zonder dat je erop zit. En zo de eerste Grote stap hebt, gemaakt naar daadwerkelijk rijden.
Het begrip van het paard is er dan, voor de hulpen en de kennismaking van het tuig.
Verschillende dingen zijn al geintrocuceerd waar je als ruiter alleen maar gemak van zal hebben, en je overvraagd het paard niet. Er is rust ontspanning en de vertrouwensband met de mens is opgebouwd.

Ik doe erg veel met dit paard, met uitgangspunt dat ze het begrijpt en ontspannen blijft.
Ook deze merrie staat te koop, maar ik zie de eigenaar achter zijn oren krabben :-) Er is een kans dat ze blijft. Ze vonden haar eerst wat te, ja hoe zal ik het noemen, pittig maar. het is toch wat onbegrip. Het is een fijngevoelige merrie die ook de baas in de kudde is, dus nog wel eens orde op zaken stelt. Dan zien ze eigenlijk alleen de `negatieve` kant van haar.
Heeft natuurlijk niks met negatief te maken maar met hierachie ;-)
Mocht ze toch weg gaan wat ik in mijn achterhoofd heb, deze maanden heb ik in iedergeval, leerzaam en ondertussen zit er niemand op haar.

Susses met je gesprek... Denk er van tevoren goed over na, wat je standpunt is en waar je kennis toe reikt, wat je kan bieden.

Ps het niet voorwaarts heeft te maken met onbegrip en oonmacht. Je kan niet verwachten dat ze mooi in balans met jouw erop is en gelijk taktmatig wegstapt, dat alles heeft heel veel tijd nodig. Wat je mooi naast het paard kan oefenen. Ga er maar naast lopen, en vandaaruit naast de schoft en vanuit die positie leiden, Dat word lastig, alleen omdat ze niet begrijpen wat de bedoeling is en ze `staan`er opeens àlleen` voor.. Erop is weer een `stap` die je moet begeleiden. Alles wat je vooraf geoefend hebt, helpt je daarbij, zodat het paard je eerder begrijpt en door voorafgaande training, het beter op kan pakken. Stem en lichaamshouding helpen je in de beginfase als je naast het paard traint. Er op associeren ze dan jouw stemgeluid met voorwaarts, en-of je been druk. Het wijken voor druk is de rode draad in je training.
Je leest nu alle berichten van "Anita Cats"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1379 berichten
Pagina 85½ van 92
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact