InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2237 berichten
Pagina 23½ van 150
Je leest nu alle berichten van "Sandra van Bommel"
Volg datum > Datum: zaterdag 10 april 2010, 9:3210-4-10 09:32 Nr:198755
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:198749
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Godverdomme! Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

In belgie heb ik helemaal geen ervaring en ik weet natuurlijk ook niet hoe alle slachthuizen in nederland werken. Er zal wel verschil in zitten, neem ik aan.

Hier zijn ze in dat opzicht wel secuur, moet ik zeggen. Een slachthuis kwam laatst in opspraak omdat de paarden te lang moesten wachten en dan ook nog in boxen die te klein waren volgens de regels of op wei stonden zonder schuilgelegenheid. ( het ging om aangekochte slachtpaarden. Paarden van eigenaars worden meteen geschoten bij aankomst)
Ze zijn nog net niet doodgeschoten, maar de kranten stonden er vol van.
Paardeneigenaars rijden dan nog liever honderd km extra dan hun paard daarheen te brengen en de forums spreken er schande over.

Meest gebruikelijke is echter dat eigenaar heel vroeg in de ochtend paard brengt, papieren op orde brengt, paard wordt door personeelslid ruimte ingebracht en 1 seconde later is het achter de rug.
Eigenaars die zelf geen vervoer hebben, kunnen hun paard ook meegeven aan een slachtwagen, die ook koeien ophaalt. Dieren hebben daarin echter elk hun eigen stand, worden rustig geladen en bij aankomst ook meteen geslacht. Eigenaar wordt dan meteen gebeld omtrent hoe en wat en desgevraagd wordt ook antwoord gegeven als er vragen zijn omtrent een bepaalde schade die het paard had.

Geen gruwelijke situaties dus.
Daarentegen worden massa's paarden aangeboden op het net voor twee of driehonderd ´gulden of gratis en helaas komen dit soort paarden terecht op de transporten richting italie.
Omdat de eigenaar zijn paard, wat hij te oud vind (19/20 of ouder) of gebreken heeft kwijt wil, maar graag de illusie houdt dat het dier goed terecht komt. En opkopers geven die illusie graag. Maar eigenlijk denk ik dat de meeste eigenaars diep binnenin wel beter weten. Maar ze sluiten daar liever de ogen voor.

Dan heb ik meer respekt voor degene die er op humane wijze een eind aan maken.

Overigens... schieten in de wei en dan meenemen voor slacht werd hier een aantal jaren geleden ook gedaan, maar nu helaas niet meer vanwege de strenge eisen mbt voeding.
Leek me eigenlijk een betere optie, zeker voor paarden die niet graag worden geladen.

Nuchter bezien werkt hier dus ook de slachtindustrie door hun beleid mee aan de beperking van internationale transporten door hun aanpak. Er is zelfs een dierentuin die tegenwoordig twee paarden per week voor de slacht aanneemt als leeuwenvoer.
Hun hebben gratis vlees, eigenaar weet zeker dat het paard op humane wijze aan het eind komt (is er zelf bij) Ook geen slecht initiatief, denk ik. Omdat de dierentuin eerder vlees uit buitenland betrok voor economische reden.

Maar ja.... moet ff zien wat ik zelf doe als het zover is.... of ik dan geen koude voeten krijg
Want eigenlijk ben ik een enorm hypocriet watje. Maar ik overweeg om het tzt toch zo te doen en mijn bijdrage te leveren aan beperking van paardentransport
Volg datum > Datum: zaterdag 10 april 2010, 14:4110-4-10 14:41 Nr:198766
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:198754
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Godverdomme! Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

anja, dat doen ze omdat het slachthuis smorgens op tijd begint met te slachten en dan is het dus wel zo handig als de varkens er zijn.
De eerste vrachten worden snachts geladen en het leveren van vrachten varkens aan slachthuis gaat door tot ergens in de loop van de morgen.

en ja... van de manier waarop dat vaak wordt gedaan, wordt ik ook niet vrolijk.
Volg datum > Datum: donderdag 15 april 2010, 9:2015-4-10 09:20 Nr:199284
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:199279
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Castratie (was: Invierno) Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

Kan het niet laten...

Ik heb jarenlang met straatkatten gewerkt en heel wat laten afmaken om te voorkomen dat ze door de buurt werden doodgestenigd. Ik heb talloze kittens uit bomen geplukt, van straat gehaald en uit de vuilnis gevist omdat iedereen graag zo'n gratis snoezig kitten wilt hebben, maar er na een paar weken beu aan is. Katten hebben geen waarde want ze zijn gratis.
Waarom hebben ze geen waarde? Omdat het merendeel van de landen uitpuilt van de katten omdat eigenaars tegen castratie zijn (of tegen de kosten of de moeite ervan)
Asiels zitten propvol, buurten worden geterroriseerd door straatkatten die door de een worden gevoerd en door de ander met stokken worden geslagen en gratis kittens worden vrolijk uitgedeeld aan mensen die er slechts een paar weken de lol van inzien en dan het kitten ergens dumpen.

Je kent toch de landen waar schurftige honden op straat creperen omdat er meer rondlopen dan gewenst? Absoluut beter dan wanneer het aantal teruggebracht zou worden door het castreren van die arme honden 8-\ Niet dus...

En dan dus de hengsten.
Paarden zijn er ook teveel. Gezien ik op zoek ben naar eentje pluis ik advertenties na, Een groot deel van de advertenties bestaat uit onverkoopbare beesten vanwege leeftijd, gebreken en uit omverkoopbare hengsten.
De mensen die hun paard persé hengst willen houden, komen voor problemen te staan als ze het beest niet meer kunnen houden. Er is nl geen markt voor. Niemand zit te wachten op een hengst zonder papieren die ze niet bij de merries kunnen houden en die geweigerd worden bij de meeste pensions. Omdat baasje zijn hengst hengst wilde houden omdat snijden zielig is, komt het beest uiteindelijk dus in de salami. Tja.
Nog even afgezien van de hengsten die hun dagen eenzaam doorbrengen omdat niemand ze in de wei bij zijn/haar paarden wilt hebben.
Bij ons achter hielden twee oude mannetjes een kudde van 1 hengst en een aantal merries. Maar de merries kregen veulens; hengsten en merries. Hengsten gingen vechten (en het ging er verrekte hard aan toe) en er ontstond inteeld... super...
De hengsten zijn uiteindelijk gecastreerd. Zelfs die twee oude eigenwijze boertjes zagen in dat dit niet ging en er was geen hond die hun hengsten wilden. Zelfs niet voor niets (op de slacht na dan)
Toegeven...hengsten castreren is niet natuurlijk. Maar paarden houden is in zijn geheel niet natuurlijk. Ook niet 24/7 buiten zonder ijzers. Er staat dan evengoed een hek omheen en zolang dat het geval is, zullen we concessies moeten doen.
En of een castratie dan het ergste is wat je een paard kan aandoen?
Mij lijkt eenzame opsluiting/transport Italie ter aanvulling van salamivoorraad/frustraties vanwege het niet mogen dekken terwijl de hormonen door het lijf gieren geen betere optie.
En nee... ik wil zelf ook absoluut geen hengst. Ik heb hier al twee merries, waarvan eentje absoluut niet gedekt mag worden door littekens van een eerdere mishandeling door paardenripper en we van die ander ook geen eindeloze papierloze veulens hoeven in een wereld met een overschot aan paarden.

Geef mijn portie maar aan fikkie
(samen met de ballen Grinn! )
Volg datum > Datum: donderdag 15 april 2010, 9:2915-4-10 09:29 Nr:199285
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:199281
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat te doen met sarcoïdes. Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

Sarcoiden gaan in de meeste gevallen niet weg. Ze kunnen een tijdlang rustig blijven, maar ook plots zeer agressief worden.
Om verspreiding tegen te gaan is vliegenbestrijding belangrijk. Vliegen zorgen nl voor verspreiding op de rest van het lichaam
Wegsnijden is over het algemeen geen beste optie. Eenmaal geopend, gaat de verspreiding des te sneller en komt het veelal agressiever terug.

Mijn oude toontje had een heleboel sarcoiden. Door zijn vorige eigenares was een grote een paar keer weggehaald, de laatste keer vlak voordat ik hem kreeg.
Hij kwam terug, groter en agressiever.
Met zalf behandeld, hij verdween en kwam zeer agressief terug. Uiteindelijk zo groot als een golfbal altijd open en bloedend. De andere sarcoiden werden ook agressief.
Ik heb nog overlegd met dr. Knottenbelt in Liverpool en de dierenarts. Knottenbeld vergeleek het met kanker en legde uit dat die ellendige open knol die ik zag, in zijn lijf dubbel zo groot was en dat de behandeling vergelijkbaar was met chemotherapie, langdurig en pijnlijk

Gezien toontje ook artrose had (ernstig) en slecht zag, heb ik gekozen voor inslapen.
Maar hij had veel sarcoiden, waarvan een paar redelijk agressief en eentje zeer agressief.
In andere gevallen is er vaak iets aan te doen, maar je er goed in verdiepen is wel een voorwaarde.

Hier meer info
http://www.sarcoids.co.uk/
Je leest nu alle berichten van "Sandra van Bommel"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2237 berichten
Pagina 23½ van 150
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact