InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2237 berichten
Pagina 21½ van 150
Je leest nu alle berichten van "Sandra van Bommel"
Volg datum > Datum: zondag 28 maart 2010, 8:4928-3-10 08:49 Nr:197414
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197412
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: (eigen) filmpje: Joris en de etensbak Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

eerlijk gezegd vind ik het ook een wat minder gelukkig filmpje.
Het wegsturen bij voer wordt door resnick op andere wijze en om andere redenen toegepast
(slechts bij zeer dominant paard zonder respect en niet in combi met clicken)

Ik vind vooral in het begin van het filmpje je taal naar joris erg verwarrend.
Hij mag niet bij de voerbak komen. Ok.
Maar je koppelt er meteen training aan vast als hij wegloopt (rond lopen en rond blijven lopen) en blijft beetje aanmoedigen terwijl hij al doet wat je vraagt.

Ik zou dus echt voor het een of ander kiezen.
Of je kiest voor respekt bij voer zoals piet het uitlegd en volledig met clicker
Of je kiest voor respekt door eenvoudig weg te sturen (maar dus zonder rond de blijven sturen etc) totdat je toestemming geeft.

Combi wegsturen en bij gehoorzamen meteen een oef eraan koppelen/rond blijven sturen en dan clickeren vind ik persoonlijk wat minder gelukkig.

Het respekt bij het voeren doe ik ook, maar niet als training. Als ik met een wortelen of lijnzaadbrokjes de wei in loop om ze iets te geven, of met hooi, wil ik dat ieder op zijn beurt wacht, omdat ik geen ruzieende paarden om mij heen wil Te gevaarlijk. Dus stuur ik ze simpel weg (en als ze weggaan is dat voldoende, dan doen ze wat ik vraag) en geef ze een voor een un portie. Ieder paard dient netjes te wachten tot het zijn portie krijgt, zonder gesodemieter, want dan stuur ik het opringerige paard weg.
Dat doe ik niet eens als training, maar voor mijn eigen veiligheid.
Maar het is maar gewoon heel simpel een kwestie van lichaamstaal en grenzen stellen.

Maar zoals Piet zegt... je kunt ook kiezen om het met clickertraining te doen.
Volg datum > Datum: zondag 28 maart 2010, 9:5428-3-10 09:54 Nr:197419
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197373
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Angst, voorjaar in de bol of iets anders? Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

Klopt
Normaal gedrag.
We hebben ze ooit wel eens in onze tuin gezet (2500 m2) omdat we het gras een beetje bijgeknipt wilde hebben. Begon heel rustig. Totdat eentje de kolder in de kop kreeg en ze vervolgens ik weet niet hoe lang rond het huis gingen in racetempo incl bokkesprongen, slidingsstops en scherpe bochten.
Uiteindelijk zijn ze er wel mee gestopt om te eten. Maar toen was onze tuin een omgeploegd veld :-M
Hebben we dus maar niet meer gedaan.... :-P
Volg datum > Datum: zondag 28 maart 2010, 13:3228-3-10 13:32 Nr:197436
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197432
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: (eigen) filmpje: Joris en de etensbak Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

Tja.... ik blijf erbij dat ik het geen gelukkig filmpje vindt.

Over lichaamstaal... Veel lichaamstaal is verwarrend voor een paard. Stel dat iemand als een kip zonder kop tegen je staat te kakelen (nouja, technisch gezien wellicht niet mogelijk :-M maar bij wijze van spreke)... Al snel vang je nog maar de helft of minder op van wat die persoon verteld (als je al blijft luisteren)
Veel lichaamstaalgebruiken is hetzelfde... het is als kakelen als kip zonder kop.... je praat aan een stuk door, maar zegt niets. (meer iets voor de politiek :-M )
Lichaamstaal moet beperkt worden tot datgene wat ertoe doet. Tot die ene suggestie, die ene vraag...
Als je Resnick nog een keer bekijkt, zie je dat zij ook veel beperkter is in lichaamstaal, net als KFH en net als Parelli, want daar gaat het om. Duidelijkheid. Iemand die doorlopend staat te zwaaien/aanmoedigen/aanwijzingen staat te geven, geeft geen duidelijkheid.

Wat de oefening zelf betreft... ik ken dat filmpje en ik zie er het nut niet van in. Resnick heeft goede dingen en die pik ik eruit. Maar ik neem niets klakkeloos over. Ja... als ik iets eetbaars heb, dienen de paarden mij met rust te laten totdat ik het aan hen geeft... daarover is geen twijfel. Ik maak daar geen speciale oefening van. Het is gewoon zoals het is.
Eddy zegt het tegen ze, ik wapper ff met mijn hand; Wegwezen. Het is bij mij simpelweg bescherming van eigen ruimte als ik met voer in de weer ben, omdat ik niet tussen de vechtende dames en heren wens te belanden.

Combi wegsturen met een heleboel heisa (flink wat druk toepassen dus) met daarna clicken, vind ik niet zo gelukkig gekozen. Eigen ruimte beschermen, ok.... eigen plekje beschermen; voor mijn part. Maar ga dan niet andere dingen doen dan alleen dat en gebruik niet meer taal en gedoe dan absoluut noodzakelijk.

In die zin ben ik het met anja eens... als kinderen dit gaan nadoen( of menig mens) dan is het wachten op ongelukken.
Als je ditzelfde foefje met onze merrie Silja Lill zou uithalen, zou ze je de nek omdraaien.
Sil pikt om de dooie dood geen onduidelijkheid/oneerlijkheid/onterecht opjagen etc.. kortom Sil is een uitstekende lerares.
Ze wil best voor je werken, maar iedere vaagheid en oneerlijkheid in haar ogen wordt je in rekening gebracht. En gezien dit een zeer zelfbewustte koudbloedmerrie, leidster van de groep, is van 1.68 wordt het belang van een goede communicatie vanzelf wel belangrijk Grinn!
Volg datum > Datum: zondag 28 maart 2010, 16:2828-3-10 16:28 Nr:197445
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197443
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: (eigen) filmpje: Joris en de etensbak Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

Michiel... goede uitleg over het filmpje....
Ik vond het filmpje van resnick ook niet iets wat je als voorbeeld moet gebruiken en wat mensen ongetwijfeld dan na proberen te doen. Dat kan tot ongelukken leiden.
Punt is (en dat wordt vaak vergeten) dat bepaalde trainers zo gewend zijn aan het trainen en onbewust aanvoelen wat wel en niet kan, dat het voor hen simpelweg een ander iets is.
Dat geldt ook voor de mooie filmpjes van Hemfling.
Velen zijn een voorbeeld van: don't try this at home.
Ik lees vaak, vooral van jonge meiden, die hem willen evenaren, die prachtige beelden willen krijgen van saamhorigheid met hun paard en zich vervolgens in de problemen begeven en dus een gevaarlijke situatie verkeren.
Paarden hebben hun eigen mening over mooie beelden.
In dat opzicht heeft Resnick gelijk (maar ook KFH, Voest, Parelli etc wijzen daarop)... een goede paardenleider ben je als je op het moment dat je met het paard bezig bent je ten volle bewust bent van alles wat er gebeurt. Je mag simpelweg niets missen en je 100% allert zijn,.
Ben Hart, clickeraar, wijst daar overigens ook op.
Heel moeilijk trouwens... ik probeer mijzelf daar erg op te trainen. Maar het valt verdorie niet mee... wij mensen zijn zo vaak bezig met onze 'droombeelden' en zo snel afgeleid, terwijl het tijdens het werk van essentieel belang is dat je met je voetjes op de grond staat. Stevig.

Dat tijd doorbrengen in de wei belangrijk is, weet ik wel. Over silja vertelde ik eerder.
Kom ik altijd de wei in om iets met haar te doen, dan ontmoet ik na twee keer haar achterkant. Ze kijkt me dan niet meer aan, wenst niet mee te werken en loopt weg met de oren naar achteren. :-P
Ze is een leidmerrie en weet wat ze wil. Wil ik leiding nemen, dan verwacht ze van mij dat ik nog veel beter weet dat ik wil. En nee..... dominant gedrag kan haar bij haar niet in. Leiding nemen wel. Weten wat je wilt, rustig vragen en belonen en ze wil alles voor je doen. Onredelijke vragen, onduidelijkheid, pusherigheid.... zijn de ingredienten voor een waar gevecht.
En reken maar dat ze daarin thuis is Grinn!

Karin... wat de lichaamstaal betreft... als ik het heb over een minimum aan lichaamstaal, bedoel ik een minimum aan aanwijzingen. Wellicht was ik niet duidelijk. Dan bedoel ik niet iemand die als een bevroren paal in het midden staat, maar dan bedoel ik iemand die zuinig is met aanwijzingen. Tuurlijk kun je spiegelen.
Maar als ik je filmpje nog eens bekijk, is het dat niet, maar zijn het toch echt aanwijzingen, doorgaan met aanmoedigen terwijl joris de vraag allang heeft beantwoord, veel te veel info geven van hop naar her en weinig duidelijkheid. Zoals ik eerder zei... met sil zou je hiermee niet wegkomen.
En KFH is toch echt iemand die een sterk voorstander is van zeer bewuste aanwijzingen en niet meer dan dat. Datzelfde geldt ook voor Resnick,

Wat je site betreft... ik zou het betreffende filmpje er niet voor gebruiken om redenen die ik eerder noemde.
Wat wil je trouwens met je site bereiken? Welke toevoeging wil je doen aan het huidige enorme aanbod?

Verder ben ik het met Anja eens dat er teveel jojo's les staan te geven. Van de populariteit van NH wil iedereen een graantje meepikken en ik zie echt heel wat mensen voor de klas staan en op you tube, waar ik mijn paard niet aan zou overlaten.
Jammer is dat, maar zo gaat het altijd als er wat te verdienen is, vrees ik.

Kan ik het zelf dan zo goed? Om de dooie dood niet. ssst
De trainers die ik bekijk zijn nog altijd heel wat beter dan ikke. Daarom bekijk ik ze ook. Dat betekent niet dat ik klakkeloos alles opvolg, maar wel experimenteer en kijk wat ik kan gebruiken en wat werkt voor mij.
De beste trainers hebben het ook zo geleerd... ze hebben gewoon heel erg veel van anderen afgekeken, geexperimenteerd, fouten gemaakt, geleerd en geoefend.
Zover zal ik alleen niet meer komen, denk ik. Ben al een ouwe doos en moet een hoop oude slechte gewoontes afleren.
Maar ach... ik doe mijn best en zolang we lol hebben.... proost_wijn
Volg datum > Datum: zondag 28 maart 2010, 21:1528-3-10 21:15 Nr:197473
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197472
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: (eigen) filmpje: Joris en de etensbak Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

gedver... nu weet ik nog steeds niet hoe te quoten... Kan niemand mij wijzer maken owh

Wil ff op eddy's opmerking ingaan over wijven...'
breek me de bek niet open.
De dames hier hebben de bijnaam Bitches van Eastwick
En terecht.
Mannen die je erbij zet, mogen in het zand bijten.. evil

Overigens... wat de rest van het commentaar betreft.
Kan je verzekeren dat de dames ook hoeven tussen je oren planten als je het grapje van het filmpje met hen uithaalt..
zijn ze niet van gediend.
Volg datum > Datum: maandag 29 maart 2010, 6:5829-3-10 06:58 Nr:197528
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197497
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: (eigen) filmpje: Joris en de etensbak Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009
eddy DRUPPEL schreef op zondag 28 maart 2010, 23:55:

> marianne laenen schreef op zondag 28 maart 2010, 23:14:
>
>> eddy DRUPPEL schreef op zondag 28 maart 2010, 19:57:

>> En wat eerst wél overeen komt, blijft blijkbaar niet voor eeuwig overeen
>> komen
>>
> Een ruin is geen manspersoon ! Das een mossel :-D

Zeg dat maar niet tegen tommy. 80 cm hoog en valt zonder problemen een hengst van 1.65 aan. Grinn! Hij heeft niet voor niets de bijnaam pittbull-pony

whahahahaha... dit blondje heeft het quoten eindelijk door.... was ook zoooooooooo moeilijk...... *komt tot de ontdekking dat ze echt blond is*
Volg datum > Datum: maandag 29 maart 2010, 8:5329-3-10 08:53 Nr:197532
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197530
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: (eigen) filmpje: Joris en de etensbak Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

Goed... nog een laatste poging :-D
Even voorop gesteld Karin.... Je bent vast een lieve meid en het is erg dapper van je om dit filmpje te plaatsen en je daarbij bloot te stellen voor kritiek, dus vat dit niet op als een persoonlijke aanval, maar gewoon als mijn wijze van feedback

Je kritiek op sommige mensen dat ze zich niet in andere trainingswijze verdiepen, is op mij niet van toepassing. Niet alleen ken ik het intervieuw en de links die worden geplaatst al lang... ik verdiep mij al jaren in trainers als Voest, Hemfling, Parelli, maar lees en kijk ook alles over Teblick, Hart, Rashid, Ofstad en sinds kort ook Resnick en nog wat mensen
Ik volg clinics, kijk dvds, you tube en lees wat ik in mijn klauwen krijg.
Beetje obsessie, vrees ik :-M

Het filmpje heb ik nog een keer intensief bekeken, met je verhaal in gedachten. Ik ben echter niet van mening verandert. Ik blijf je communicatie verwarrend vinden.
Je aanmoedinging in de vorm van geluidtjes, opgetilde zweep en lichaamstaal gericht richting achterhand blijft doorgaan als joris allang doet wat je vraagt.
Als je nieuwe brokjes in de bak doet op ong 2.40 is je lichaamstaal uitnodigend. Kom maar lekker eten. Om het vervolgens weg te jagen. Daar zie ik het nut totaal niet van in en lijkt toch een beetje op paardje pesten.
De combi druk en clickeren is niet aan te raden. Ben Hart bv, bekend clickertrainer in amerika met ezels, muildieren en paarden, is van mening dat je eerst lichaamstaal moet beheersen en dus een paard gewoon moet kunnen wegsturen indien nodig, alvorens met clicker te beginnen, maar waarschuwd ervoor om geen combi van druk/click te gebruiken omdat het verwarrend is voor een paard en de training aanmerkelijk minder effectief maakt. Je kiest dus voor het een of het ander.
Bij je tekst staat vermeld dat je dit niet moet doen met een paard wat agressief is met voer. Als dit niet de reden is van een dergelijke training, vraag ik mij af wat het nut dan wel is,.
Pony heeft geen voeragressie, dus waarom hem dan 'op zijn plaats zetten'?
Wat is dan de toegevoegde waarde van de oefening?

Joris is exact hetzelfde type als mijn Billy. Tuurlijk... Billy staat graag voorop met voer, maar is een makkelijk te intimideren paardje wat exact zo zou reageren als Joris. Met hem zou ik dit soort geintjes al helemaal niet uithalen. Het kwetst zijn gevoelige kinderzieltje en hij snapt er niets van (al zou ie idd ook luisteren, maar je bereikt er niets mee)

Ik vroeg je eerder wat je wil bereiken met je website en dat vraag ik nu ook, want dat is een vraag waar je terdege bij stil moet staan als je met zoiets begint.
Er zijn enorm veel websites op dit gebied, maar slechts enkele goede van bekende trainers in verschillende stromingen die werkelijk iets toevoegen. Dat zijn mensen die al jarenlang profesioneel daadwerkelijk paarden trainen en een schat van ervaring hebben met ieder soort paard
Websites die niets toevoegen zijn er al veel te veel.
Dat zorgt oa voor een minder goede naam van NH
Filmpjes van andere trainers op je eigen website zetten zou ik al helemaal niet doen.
Die zijn voldoende te bewonderen op de sites van de betreffende trainers, waar ze thuis horen, met hun eigen commentaar/adviezen/kijk op trainen.
Volg datum > Datum: dinsdag 30 maart 2010, 9:4630-3-10 09:46 Nr:197650
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197646
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: (eigen) filmpje: Joris en de etensbak Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

Michiel... zonder je aan te willen vallen, ga ik met mijn voorgangers mee.
Luna was terecht boos.
Ja... ik weet het, ik heb dvd en boek van Resnick ook en ik ken dat stukje van wegjagen bij het voer wel.
Dat is dus iets wat ik bewust niet doe. Omdat ik het hier, bij mijn paarden nutteloos vindt. Mijn paarden zijn niet gevaarlijk of extreem dominant als ik met eten rondloop, dus waarom zou ik? Als ik dat hier zou doen, zouden zeker de dames tot in de punt van hun hoeven beledigd zijn. En deze dames hebben minder subtiele manieren om dat te laten blijken.(Lees: je kan een klap voor je kop krijgen wegens oneerlijke behandeling)
Ik meen dat Resnick ook aangeeft dat het van toepassing is op zeer dominante paarden.
Ik reken hier geen van de paarden tot zeer dominant. Zelfbewust? ja. Leiderskwaliteiten? Ja? Eigen mening? Ja, maar niet dominant.
Ik denk dat ook dat het agressief wegjagen bij voer bij slechts zeeeeer weinig paarden een zinvolle oefening is, als het dat al is.
Maar goed... kan me voorstellen dat iemand daarnaar zou grijpen als voeren levensgevaarlijk is.
Hier is dat niet het geval. Als ik met voer werk, proberen ze natuurlijk wel eens iets, maar een wapper met handje is voldoende. Geldt ook bij brokken ed. Ik laat ook geen voer uit mijn handen rukken omdat ik dat met 4 paarden, waaronder twee regelrechte kijfwijven, zoals ik dat iemand hoorde noemen, te gevaarlijk vind.
Dus wapper ik ff en zeg, allé wegwezen. Wachten op je beurt.
Meer is hier niet nodig en wat ik zo lees van Luna, zou het bij jou ook meer dan voldoende moeten zijn.
Paarden hebben een gruwelijke hekel aan overdreven gedoe. Je doet dat wat nodig is, meer niet. Dan ben je gewoon duidelijk en evengoed geen onbeleefde ploert.
Vergelijk het met jezelf. Stel dat je stikt van de honger en ze zetten een grote schaal heerlijkheden voor je neus.
Hoe bekijk je iemand die netjes vraagt of je heel even wilt wachten omdat hij nog iets moet doen, en dat je daarna welkom bent met toegrijpen
Hoe bekijk je iemand die meteen op je begint te schreeuwen dat je je niet in je hoofd moet halen om ook maar een vinger naar de schaal uit te steken.
Ik denk dat het vergelijkbaar is.
Heel veel dvd's kijken, lezen en leren is goed. Maar kijk bij experimenteren wel wat past in je eigen manier van trainen en bij je eigen paarden. Dan kan het een zeer waardevolle aanvulling zijn, mijn inziens na.
Volg datum > Datum: dinsdag 30 maart 2010, 11:4630-3-10 11:46 Nr:197664
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197661
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: (eigen) filmpje: Joris en de etensbak Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009
Michiel schreef op dinsdag 30 maart 2010, 11:13:

>

> Tot dusver heb ik slechts een begin gemaakt met de rituals
> (zitten-rondlopen-een paar pasjes wijken vragen + belonen als ze me
> begroet met haar neus) en merk dat ze het wegsturen van een paar pasjes al
> minder gemakkelijk ging doen. De zweep gebruik ik hierbij niet, wel iets
> steviger lichaamstaal als ze die paar pasjes niet wou wijken. CR (Carolyn
> Resnick) zou denk ik wel de zweep gebruiken (als blinde stok) en daarmee
> verder gaan. En de paar pasjes uitbreiden naar leading from behind. Ik
> voorzie een erg boze Luna als ik dit zou gaan toepassen. Hoe doe jij dat
> Sandra heb je tips?
>
> Groet, Michiel

Eerlijk gezegd heb ik daarbij wellicht een voorsprong?
Naast het feit dat ik altijd al veel in de wei rondhang, ben ik al veel met de paarden bezig geweest. Omdat vooral silja geen makkelijke dame is en niet zomaar iets voor je doet (waarom zou ik?) en daarnaast zeer snel vindt dat ze onterecht wordt behandeld en een gruwelijke hekel heeft aan onbeleefdheid en machogedrag (jajaja... echte vrouw dus :-M )
heb ik het traject met haar langzaam opgebouwd, vanuit achtergrondkennis die ik al had. Wat daarbij ook een rol speelde was dat ze, ondanks dat ze 13 is, niet echt is ingereden. Vorige eigenaar had er een paar keer opgezeten met barebackpad en thats it. Toen Frans er in het begin op ging zitten, had ze de neiging om zich zonder pardon om te laten vallen.
De opleiding moest dus opnieuw, maar dat kwam er door omstandigheden niet van. Echtgenoot heeft weinig ervaring, nog minder tijd en had twee jaar geleden een autoongeluk met verstrekkende gevolgen, maar wilde het eigenlijk toch zelf doen met zijn merrie.
Gezien nu, twee jaar later, nog niets was gebeurd en hebben we afgesproken dat ik haar rijklaar zou maken, zodat we, als ik een paard heb gevonden, eindelijk samen de bossen in kunnen.
Ik heb veel leidoefeningen met haar gedaan, leiden vanuit elke positie geoefend (zowel ervoor, als naast de hals, als naast de rug, als vanuit de achterhand)om het 'stuur' erop te zetten, lange teugelen door de wei (ook weer inz stuur en gas en rem) rustige oefeningen op de cirkel gedaan om ' rem en gas' te installeren (we zijn er nog niet hoor.. aanzet tot draf is nog bokken en gillen, maar dat komt wel), wat gymoefeningen, schriktraining, zadel op en af, stoeltraining (naast stoel staan zodat je makkelijk over zadel kan hangen, klooien op de rug etc) ed. Al heel wat voorwerk dus, met gebruik van clicker.
Dat werkt voor haar nl erg motiverend.
Vandaaruit was het een makkie om zonder iets van achteren te leiden. Ze kende het nl al van het lange teugelen. Alleen was er nu geen teugel. Maar ze kende de commando's stap en ho . Was dus een kwestie van haar gewoon vragen en kleine aanwijzingen geven. Wegsturen ging tweede keer niet helemaal goed, maar was mijn eigen fout. Ik zag niet dat ze welliswaar bokkend wegsprong maar aanbood om in een drafje terug te komen en was te veel bezig met hoe de oefening moest zijn. Gevolg daarvan was dus een zwaar beledigde Sil. Maar dat is allang weer goed. Los leiden(synchroon bewegen) heeft ze als leidoefening al vaak gedaan en vindt ze leuk. Vandaaruit dezelfde oef los stelt ook niet voor.
Overigens heb ik er vandaag voor het eerst op gereden. En na wat bedenkelijkheid van haar kant, ging ook dat met hulp van click super.
(met dank aan Piet)
Om
Volg datum > Datum: dinsdag 30 maart 2010, 11:4830-3-10 11:48 Nr:197665
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:197664
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: (eigen) filmpje: Joris en de etensbak Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

ff aanvullen..... zoals je dus ziet, werk ik niet volgens 'regels' maar pas ik ideeen aan eigen paarden en manier van werken aan. Werkt vlgs mij beter dan iets doen omdat het vlgs een trainer zo moet.
Je leest nu alle berichten van "Sandra van Bommel"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2237 berichten
Pagina 21½ van 150
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact