Coralie schreef op Mon, 6 Dec 2004 21:01:25:
> Hallo Marianne,
> Voel me eerlijk gezegd nogal aangevallen door jouw reactie.
> Het lijkt wel of je al bij voorbaat in de startblokken staat
> voor de
> tegenaanval, zonder echt stil te staan bij wat ik schrijf.
> Je had me bijvoorbeeld kunnen vragen hoe dat dan zat met die
> dode vliegen.
> Vond dat zelf indertijd namelijk best wel heel bijzonder.
Waarom voel je je in hemelsnaam aangevallen? Omdat ik niet kritiekloos aanneem wat je zegt? Ik heb niks tegen jou persoonlijk ( hoe zou het ook kunnen) maar ik vind de beweringen die je doet niet in de haak en daar stel ik vragen over. Is dat een aanval? Welnee - en bovendien vind ik het een zwaktebod als iemand in een dergelijke discussie opeens 'persoonlijk' wordt. Dat doe ik in ieder geval niet.
Als jij als bewijs van je stelling aandraagt dat zelfs vliegen er dood aan gaan, dan vraag ik: weet je dat wel zeker dat dat van jouw middeltje komt?
Als jij, zoals je zegt, afgestudeerd bioloog bent, dan zou je toch de grondprincipes van wetenschappelijk onderzoek moeten kunnen aanvaarden: vragen, vragen, vragen..
> Wat jouw opmerking betreft over de eventuele schade voor mijn
> paard:
> hierover schreef ik in een antwoord aan Nick.

> controle op
> het resultaat."
>
> Ook dit antwoord zal je wel niet bevredigen. Het zij zo.
Nee, dit antwoord kan mij niet bevredigen zolang er geen steekhoudend argument gevonden is of wordt over dat potentieren. Je stuurt notabene zelf een schrijfsel door waarin dit principe van de klassieke homeopathie onder vraagstelling genomen wordt. Ik verwijs naar de laatste zin:" ...zolang dit niet aangetoond is, mag het kwakzalverij genoemd worden (sic!). "
In je argumentatie aan Nick staan nog steeds een aantal zaken die mij opvallen:
- jonge paarden zijn gevoeliger voor wormen dan oudere dieren.... hoe kom je daarbij?? Oud of jong, ieder levend organisme is even gevoelig voor wormbesmetting etc. Daar heeft leeftijd niks mee te maken.
- 'gevoelsmatig' ga je voor een lagere verdunning.. gevoelsmatig????
- controle op het resultaat: die dode wormen? Als een paard met de juiste regelmaat
ontwormd wordt ( dus in de normale voorgeschreven dosis), dan behoor je helemaal niet zo veel wormen te vinden. Het feit dat jij ze wel vindt, bewijst wmb de onwerkzaamheid van je methode.
Kern van de zaak blijft voor mij dat je door onderdosering ( want dat is tenslotte het verdunnen van Ivermectine) meewerkt aan het resistent worden van de wormen tegen deze stof. Zelfs als je aanhanger bent van de
klinische homeopathie en het simila-principe is die gedachte de overweging waard. Ik blijf je 'experiment' bedenkelijk vinden - nog niets van je tegenargumenten heeft mij van de juistheid van je stelling kunnen overtuigen.
Sorry....
Marianne