InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5061 berichten
Pagina 234½ van 338
Je leest nu alle berichten van "Frans Veldman"
Volg datum > Datum: maandag 14 december 2009, 13:0914-12-09 13:09 Nr:182453
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:182425
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: IR en kool? Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Jacqueline v d Berg schreef op maandag 14 december 2009, 11:47:

> Heb er hier al wat over gelezen maar vraag me af of iemand hier
> meer informatie over heeft?
> Op het internet vind ik niet echt iets .

Ik heb er ook nog nooit ergens iets over kunnen vinden. Ook is er geen enkele aanwijzing te vinden dat kool bij mensen met IR enig effect heeft (in tegenstelling tot magnesium).

Frans

"If your only tool is a hammer, you tend to see every problem as a nail."
Volg datum > Datum: maandag 14 december 2009, 14:3314-12-09 14:33 Nr:182488
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:182457
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: IR en kool? Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Spirithorses schreef op maandag 14 december 2009, 13:17:

> Gerrit Smit die ik zeer hoog acht zegt van wel, uiteraard niet
> zozeer om IR op te lossen (want dat lijkt mij ook niet en dat
> beweert hij ook niet) maar wel als je ervan uitgaat dat
> hoefproblemen in het algemeen (net als bij eczeem) een gevolg
> zijn van verzuring en overbelasting van het organisme:
> http://www.paardenschoenen.nl/htm/eczeem.htm

Ik acht Gerrit Smit ook hoog, maar in dit artikel draaft hij nogal door op een brij van aannames en veronderstellingen die zeer discutabel zijn.

Verzuring van de grond zou verantwoordelijk zijn voor zomereczeem? Is er enige data waaruit blijkt dat zomereczeem vaker voorkomt op zure veengrond dan op klei- of zandgrond? Ik heb daar nooit een verband tussen gezien.
Als dat waar is, dan zou een bemesting met kalk (Ph-verlagend) zomereczeem moeten verminderen. Ook hier weer: heeft er ooit iemand de symptomen van zomereczeem zien verminderen na een bemesting met kalk?
Electrosmog. Zeer speculatief, en ondanks zeer uitgebreide proefnemingen is er nooit enig effect aangetoond van "electrosmog" op organismen.
Suikers en melasse zouden de zuurgraad nog verder verlagen? Ik schrijf ook een hoop kwalen toe aan suikers en melasse, maar dat het, zelf pH-neutraal zijnde, de zuurgraad zou verlagen is nieuw voor me.

Dan het voorgestelde dieet. Spelt zou selenium bevatten? Hangt dat niet gewoon van de bodem af waarop het goedje groeit? Als het niet in de grond zit kan het ook niet in de spelt zitten. En is selenium per definitie goed? Voor zover ik weet is de marge tussen "te weinig" en "te veel" erg smal, en moet je bij het toedienen van selenium altijd eerst onderzoeken of je niet al aan de bovengrens zit.
Spelt is een graansoort, en bevat veel zetmeel. Gedorst of niet, oud of jong, dat maakt niet uit, zetmeel is zetmeel, en suiker is suiker. Je kan ook ongeraffineerde rietsuiker eten dat geoogst is bij volle maan, maar suiker is suiker en je suikerspiegel gaat ervan omhoog en het maakt je dik.
Het advies om ook nog eens mais te voeren vind ik zelfs ronduit gevaarlijk: er zit in mais niets anders dan zetmeel, niets wat het paard nodig heeft.

Paard Natuurlijk is opgericht met het idee dat als je een dier wilt voeden je moet kijken naar wat dat dier van nature eet. Daar zit de oplossing voor de problemen. Een paard dat leeft op de steppe eet geen brandnetels, noch bloemkool, noch spelt.

Nou ben ik niet wars van "tegendraadse" ideeen, maar het moet wel ergens op gebaseerd zijn. Op internet is doorgaans veel informatie te vergaren uit een verscheidenheid aan onafhankelijke bronnen, en kan je informatie crosslinken aan beschikbare onderzoeken.

Als ik een pagina schrijf waarin ik beweer dat graanproducten niet goed zijn bij hoefbevangenheid dan is dit niet aan mijn eigen brein ontsproten, maar is dit het gevolg van het zoeken en crosslinken van veel informatie. Een onderzoek van Pollitt dat hoefbevangenheid ontstaat door een teveel aan insuline. De wetenschap dat insuline nodig is bij de verwerking van suiker en zetmeel. De wetenschap dat paarden van nature geen muesli's eten. De boerenwijsheid dat graanproducten hoefbevangenheid veroorzaken. Enzovoorts, enzovoorts. Allerlei informatie die in dezelfde richting wijst: er is "iets" met graanproducten en hoefbevangenheid.

Over het verhaal over kool en dergelijke is echter totaal niets op internet te vinden. Er is geen crosslink met bestaande data, en/of onderzoeken. Niet eens EEN. Het kan net zo goed volledig aan de fantasie van EEN persoon zijn ontsproten.
Nou is zelfs dat weer niet per definitie verkeerd, een enkele persoon kan immers een geniale vondst doen. Maar dat is waarschijnlijker als de betreffende persoon een gerespecteerd biochemicus is met een compleet laboratorium achter de hand en een universiteitsafdeling die de theorieen toetst op waarheid, maar daarvan is in dit geval geen sprake.
Een idee is helaas niets waard zolang het niet onderzocht is. Einsteins ideeen waren opmerkelijk, maar we zouden nooit van de man hebben gehoord als niet uit uitgebreide proefnemingen was gebleken dat de snodaard het bij het rechte eind had.

Nu kan ik ook gemakkelijk een pagina schrijven waarin ik beweer dat zomereczeem wordt veroorzaakt door de mobiele telefoon van de eigenaars, en dat autodrop hier goed tegen helpt, maar zou je het dan niet fijn vinden als er op internet meer bronnen zijn te vinden die in deze richting wijzen, er plausibele en algemeen aanvaarde theorieen bestaan die het aannemelijk maken, en ik enige onderzoeken kan aanhalen waaruit blijkt dat mijn idee niet volledig uit mijn eigen brein is ontsproten? Je kan het natuurlijk uitproberen, en als je paard uiteindelijk genezen is van de hoefbevangenheid dan kun je dat toeschrijven aan het feit dat je je mobieltje hebt uitgezet en iedere dag een dropje hebt gevoerd, maar of dit een realistisch bewijs is dat de theorie klopt is wat anders...

Frans

"If your only tool is a hammer, you tend to see every problem as a nail."
Je leest nu alle berichten van "Frans Veldman"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5061 berichten
Pagina 234½ van 338
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact