Anja Seijn schreef op dinsdag 1 december 2009, 16:13:
> Unartica schreef op dinsdag 1 december 2009, 15:48:
>
>>>
> goede humeur ... waar komt het leer van onze prachtige
> zadeltjes vandaan? Kortom, consumentisme zou moeten veranderen
> naar minder voor meer, maar of de westerse maatschappij hiertoe
> bereid is ... ik zet daar serieuze vraagtekens bij!
Ik vind dat niet helemaal kloppen. Er zijn genoeg mensen die het niet breed hebben, en die al blij zijn als ze een stuk vlees kunnen betalen. Hierin speelt geld een grote rol. Als ik niet naar een prijskaartje zou hoeven te kijken dan kocht ik ook alleen maar het dure vlees om niet mee te hoeven doen aan die bioindustrie. Ik ben dol op biefstuk, maar ik heb het zelden op mijn bordje liggen
.
Ik vind het daarom ook niet hypocriet om je eigen paardjes (of andere dieren) dagelijks goed te verzorgen en vervolgens vlees te eten van een dier dat het minder heeft getroffen. Ik zie het als iets positiefs als je je dieren een goed leven kunt bieden. Dan worden zij in ieder geval niet in de bioindustrie gebruikt. Ik zou ook nooit mijn paarden naar de slager doen, ook niet als ze "op" zijn. En geen enkel dier van mij beland in de handel om vervolgens mogelijkerwijs als slachtdier te eindigen. Ik gebruik mijn dieren niet als "wegwerpartikelen" en probeer al met al zo een steentje bij te dragen aan de gruwelen van de bioindustrie. Helaas heb ik maar beperkt ruimte, anders zou ik elk dier wel uit de bioindustrie willen trekken. Ik begrijp dat er mensen zijn die hun dieren na een goed leven zelf slachten en opeten, maar dat zou ik zelf weer niet kunnen. Al zou ik hier wel achter staan en heb ik daar respect voor. Ik ben gewoon een zacht gekookt eitje wat dat betreft.
Het zou gewoon makkelijker/goedkoper gemaakt moeten worden om verantwoord vlees te kunnen kopen, en de bioindustrie moet door wetten en regels uitgebannen worden. En inderdaad, wat minder vlees, en meer graan of andere gewassen kan zeker geen kwaad.
Het blijft een lastig punt helaas.
Groetjes Jolanda