Anja Seijn schreef op dinsdag 10 november 2009, 23:58:
> Nils Vellinga schreef op dinsdag 10 november 2009, 22:46:
>
>> IK zou het niet weten, helaas. (mijn paarden krijgen ook

>> Nils en Olly
>
> Heeft het niet te maken met het fermentatieproces in kuil
> waardoor de zuurtegraad veranderd?
Zou heel goed kunnen, maar 30% voordroog fermenteerd niet meer zo heel erg. Meer vocht in de voordroog wel natuurlijk en echt hooi dat gewikkeld is helemaal niet.
Het "probleem" zit hem voornamelijk (heb ik begrepen) in
te weinig stengel (structuur) voor paarden, in gras dat 3 á 4 keer per jaar gemaaid word.(voor koeien!)
Bedenk ik me net; dat het voor koeien misschien OOK wel beter kan zijn?
> Granen? Had Jackson het over spelt? Begreep dat dat één van de
> weinige (oer)granen zijn die daadwerkelijk iets toevoegd.
Nee, dat heeft hij niet gezegt. Ik denk niet dat spelt in "de natuurlijke habitad" meer voor komt als andere granen.
Het ging om variatie, met handjes, niet met bakken vol.
Nils en Olly