Ingrid den Ouden schreef op vrijdag, 19 november 2004, 10:10:
> Hoi,
>
> Ben nog altijd op zoek naar goed hooi. >
> Wat zou dit kunnen zijn? Stof (zand) in het hooi??
> (zou raar zijn want ze eet nu toch ook zand met het hooi mee
> naar binnen vanaf de grond?). Iemand enig idee of er inderdaad
> verschil zit tussen smaak, kwaliteit, soort gras van zand- of
> kleigrond?
>
> Groeten,
> Ingrid
Nou 'weten' doe ik het niet want hooi staat niet op mijn menu.. maar ik zou me wel kunnen voorstellen dat verschillende grondsoorten, door de samenstelling (mineralen, etc.) een andere smaak oplevert. Denk maar aan aardappelen van zand- of kleigrond.
Ja.. en verder zijn er diverse andere factoren die 'smaakbepalend' kunnen zijn: de grassoort, de aanwezigheid van kruiden of onkruiden..
Ingrid, volgens mij zit er niets anders op dan dat je zelf 's aan het hooi gaat en een 'preuverij' organiseert!

Marianne