joop schreef op vrijdag 5 december 2008, 11:54:
> eddy DRUPPEL schreef op donderdag 4 december 2008, 23:44:
>
>>

> kan NIET plaatsvinden in aanwezigheid van zuurstof. Daarom
> fermenteerd je groene kool niet in de supermarkt. Rotten kan
> hij echter wel. Daar wordt wel zuurstof bij gebruikt door de
> bacterien en schimmels.
Inderdaad.
De reden dat droog hooi in plastic verpakt gewoon hooi blijft is dat het niet nat is want er is nou eenmaal echt vocht nodig om het te laten omzetten in kuil.
Het is ook wel grappig om te zien dat als er een gaatje is waar water is ingelopen, dat
dat stukje
wel naar kuil gaat ruiken.
Het kan wel gaan schimmelen en rotten, maar niet fermenteren als het droog is. Hoe droger, hoe minder fermentatie. Kuil heeft een drogestofgehalte van 30-50%. Paardenkuil gaat van ca 55 tot ca 65%. Ons hooi heeft een droge stofgehalte van 80% en is ECHT
hooi en geen voordroog of kuil, ook al zit het in plastic verpakt. De enige reden van dat plastic is het drooghouden, wij hebben nl. niet voldoende opslagcapaciteit . Vind het wel erg jammer van al het weg te gooien plastic!