InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
713 berichten
Pagina 5½ van 48
Je leest nu alle berichten van "AMA"
Volg datum > Datum: maandag 24 november 2008, 23:3724-11-08 23:37 Nr:149570
Volg auteur > Van: AMA Opwaarderen Re:149422
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hooi voeren Structuur

AMA
Toano, RE
Italië

Jarig op 23-11

713 berichten
sinds 31-12-2007
Cindy Helms schreef op zondag 23 november 2008, 9:05:

>> Indien nodig wil ik je er wel bij helpen.
>> Enig probleem: ik zie ze nu niet meer in hun productcatalogus
>> staan, maar ben er toch vrij zeker van dat ze nog kunnen
>> leveren.
>> Denk ook dat ze niet héél ver van jou af zitten?
>
> Ze zitten hier om de hoek ;-) En die hooiruiven staan nog wel
> in de catalogus onder voederbakken.

Mooi dat je het toch nog gevonden hebt. Ik dacht inderdaad dat je er niet veraf woonde.
Laat maar weten op mijn emailadres indien je hulp zou nodig hebben om ze ineen te steken, dan probeer ik eens af te komen.

Succes!
Volg datum > Datum: dinsdag 25 november 2008, 0:2625-11-08 00:26 Nr:149577
Volg auteur > Van: AMA Opwaarderen Re:149416
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Flor heeft koorts :-( Structuur

AMA
Toano, RE
Italië

Jarig op 23-11

713 berichten
sinds 31-12-2007
Marleen den Arend schreef op zondag 23 november 2008, 8:44:

>>>>
>>>> DA zei na het temperaturen: geen koliek, ze heeft flink koorts
>>>> 40+. Infectie, virusje dacht hij.

>> (is echinacea misschien iets als oppepper? Dit schrijft de
>> Paardendrogist: Tijdens en na een ziekte
> Heeft er verder niemand iets zinnigs te delen hierover? Ik hoop
> nog steeds op wat bruikbare tips :-)

Echinacea is inderdaad goed om de weerstand op te krikken.

Verder zijn er een aantal homeopatische producten die je kinesiologisch zou kunnen testen, maar dan moet je wel weten hoe je dat doet natuurlijk. Is niet zo moeilijk maar ik ga nu toch niet proberen om je dit via een mail te leren... risico dat het niet goed begrepen wordt is te groot.

Van homeopatische middelen denk ik in dit geval in de eerste plaats aan Chamomille, helpt bij tandpijn en koorts daarvan. Wellicht een lage dosering 6K of 30K maar ook weer: best eerst testen.
Indien het een infectie zou zijn, dan zou Hepar Sulfur wellicht moeten sterk testen.

Heb je geen homeopatisch DA die je kan adviseren? De mijne geeft heel af en toe een cursus kinesiologisch testen. Stilaan leer je dan zelf welke middelen in je huisapotheek moeten. Werkt doorgaans ook heel snel dan, al haalt zij altijd nog wel sterkere middelen naar boven dan ik. Maar ze is dan ook afgestudeerd in de materie terwijl het bij mij enkel gegroeid is vanuit de ervaring en de interesse.
Volg datum > Datum: dinsdag 25 november 2008, 1:0925-11-08 01:09 Nr:149581
Volg auteur > Van: AMA Opwaarderen Re:149507
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: tips gevraagd voor mijn 'wilde' fjordje Structuur

AMA
Toano, RE
Italië

Jarig op 23-11

713 berichten
sinds 31-12-2007
Corinne oet Belsj schreef op maandag 24 november 2008, 19:39:

> Je hebt hier wel te maken met een paardje dat nooit
> gesocialiseerd is met mensen en dit paard is dan ook beschadigd
> voor het leven als je bekijkt wat mensen van een paard
> verlangen.

> Ik denk dat dit paard altijd op zijn hoede zal zijn en wellicht
> dat jij een band met hem kan opbouwen.
> Ik denk ook dat je dagelijks met het paardje bezig moet zijn,
> enkele minuten per dag maar wel frequent.
> Je zou inderdaad met clickeren een aanraking kunnen
> bewerkstellingen maar doe alles zonder enige dwang. Dit paard
> vetrouwd al niemand en jou aanpak moet hij leren vertrouwen.
> Wat betreft dat halster. Als het echt noodzakelijk is denk ik
> dat je met een DA moet bekijken hoe je hem met verdoving het
> halster kan uitdoen. Ik zou absoluut geen dwang toepassen.
> Iedere foute herinnering is er weer een erbij.

Begin dit jaar kwamen er op de boerderij twee jaarling-merrietjes aan. De ene noemde ik Griggia (ze was nogal grijs), de andere Gauda (een mooie gevlekte).
Vooral Gauda was echt vreselijk angstig; haar ogen hadden voor de helft een witte vlek, die echter bloeddoorlopen rood was. Ook Griggia was heel bang maar toch niet zo erg als Gauda.
Ze waren ook zo weggeplukt van hun kudde en dan met veel dwang 2(!) halsters aankregen, eentje dat veel te groot was en daar hadden ze dan maar een knoop in gelegd, en een tweede in nylon touw waar zo'n 1,5m aan bengelde. Daar waren ze aan voortgesleurd om op/af de camion te krijgen.

De twee werden in twee aanpalende stallen geduwd en zo achtergelaten.
Niemand kon erbij komen, laat staan eraan. Daarom hadden ze hun maar met dat touw langs de buitenkant vastgebonden aan de tralies.
Toen ik ze daar zo zag staan, draaide mijn maag!

Ik heb me in de maanden die erop volgden mee bezig gehouden omdat ik wist dat ik ze handmak kon maken. Niemand anders zou zich erom bekommeren en ik hoopte dit jaar te kunnen verhuizen naar mijn eigen weide en wilde hen dus toch wat vertrouwen in de mensen meegeven. 'Dankzij' mijn burnout had ik heel veel tijd en toch geen energie of kracht om veel te doen, ideaal dus voor een goede aanpak.

De eerste week bleef ik gewoon buiten de stal bij hen staan, een paar keer per dag een 10-15 minuutjes. Af en toe wat tegen praten maar weinig of geen bewegingen maken.
Stilaan de staldeur opengedaan en ik bleef daar dan staan (ze stonden nog steeds gebonden met dat bengelende touw). Niet veel meer gedaan, wel weer stil gepraat zodat ze mijn stem leerden vertrouwen. Buiten de stal leerde ik hen wennen aan mijn hand aan de tralies, liet (vooral Griggia, Gauda freakte snel out) aan mijn hand ruiken.
Na een dag of 10 kon ik van buiten de stal toch al het touw doorsnijden zodat ze tenminste in de stal wat kon rondlopen. Bij de ene ging het een paar dagen sneller dan bij de andere.

Dan, op gevaar van geschopt te worden, toch weer terug de stal in. Moest proberen om een goed evenwicht te vinden tussen open/gesloten deur zodat ik indien nodig, toch op tijd kon buiten geraken. Ook weer terug verschillende dagen zo gewoon bij hen gestaan en zachtjes gepraat. Hun bewegingen mee opgevolgd en na een tijdje kon ik in de stal al eens een andere plaats innemen.
Dan met het toverstokje begonnen, zo'n stickje à la Parelli carrot stick maar in het wit.
Gewoon vastgehouden en met het eind op de grond laten rusten. Stilaan was hun nieuwsgierigheid toch te groot en gingen ze dat eindje verkennen. Na een tijdje hun daar zachtjes mee aaien, eerst onder de kin (gewenning dat er iets bewoog), later ook het hoofd, de voeten, de voorbenen, verder omhoog, dan de flank, de rug, wat krabben op het kontje. Alles heel rustig opgebouwd over een aantal weken.
Stilaan kon ik ze overal aaien met het stokje en dan ben ik begonnen met het stokje hoger vast te nemen, telkens hoger en hoger tot ik samen met het stokje en mijn hand kon aaien. Uiteindelijk kon ik enkel met de hand hun rug, hoofdje, benen, buik strelen.

Intussen had ik de halsters allebei kunnen uitdoen (was niet evident met die knoop in dat halster) en begon ik te aaien met een touwhalster in de hand. Net zolang tot die over hun hals mocht hangen en ik hen uiteindelijk met een snoepje in de hand ook die neus door dat halster kreeg. Dat gaf echt wel een kick. Zachtjes terug uit en later nog eens opnieuw om dan stilaan het halster dicht te knopen.

Zo heel zachtjes verder gewerkt om hen aan een touwtje te laten lopen, eerst in de stal, dan in de schuur. Op een goeie dag ben ik dan zo met hen wat gaan wandelen tot aan de straat, stilaan tot aan de piste en terug. Tot ik ze veilig en wel op de piste kon zetten en ze daar eindelijk eens konden lopen, springen, bokken enz. Bleef ik uren bij hen op een stoeltje zitten, wachten tot ze naar me toe kwamen, even een aaitje en terug laten gaan. Uiteindelijk kon ik ze dan ook gemakkelijk terug aanlijnen om ze mee terug naar de stal te nemen.
Al snel voelde ik dat het makkelijker was om met de 2 samen te wandelen dan elk apart omdat ze zich veiliger voelden met 2. Ik had veel bekijks dat ik die 'wilde' veulens samen over de straat naar de piste kon brengen en ze dan nog terug kon pakken om ze weer binnen te halen.

Zo zachtjesaan verder gewerkt tot ik ze ook op de weide kon zetten en van daar terug afhalen. Daarna ook de boerin geleerd hoe zij dat ook kon doen. Zij leerde hen ook te borstelen toen ze begonnen te verharen. Gauda bleef haar kont naar me draaien, stilaan begreep ik dat het was omdat ze daar wilde geborsteld worden en helemaal niet omdat ze wilde stampen!
Het was een lange, langzame weg maar het was de moeite waard.

Mijn paarden zijn inmiddels als 3 maanden verhuisd, maar ik ga toch nog regelmatig een kijkje nemen bij 'mijn' merrietjes. Het rare oog van Gauda is inmiddels bijna normaal geworden, al blijft ze nog altijd meer gereserveerd tov mensen dan Griggia. Er wordt wel weer niets meer met hen gedaan nu.

Ik ben wel weer wat bang geworden: vorige week zei de boer dat 'die gevlekte' maar weg moest want hij vindt dat toch niet schoon... ik hou mijn hart al vast wat er haar misschien toch weer te wachten staat!
Had ik nu toch maar meer centen en een grotere weide, dan kocht ik ze allebei - maar mijn man zegt dat ik moet stoppen met paardjes te redden, dat 3 al heel mooi is om goed te houden.

If I were a rich woman...
Volg datum > Datum: dinsdag 25 november 2008, 10:2825-11-08 10:28 Nr:149599
Volg auteur > Van: AMA Opwaarderen Re:149583
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: tips gevraagd voor mijn 'wilde' fjordje Structuur

AMA
Toano, RE
Italië

Jarig op 23-11

713 berichten
sinds 31-12-2007
Piet schreef op dinsdag 25 november 2008, 8:34:

>
> http://www.denstarfarm.us/Denstar%20Web/Trash/Horse/Mustang_Poke
> r.html
> Piet
> Natuurlijk Bekappen - Outcome Based!

Dat was het zo ongeveer hoe ik het deed, behalve dan dat ik alleen was en geen bier of pokergame bij me had.
Het is een ongelooflijk mooie ervaring wanneer je ziet hoe de angst verandert in nieuwsgierigheid en tenslotte in vertrouwen. Ik ben heel blij dat ik dit heb kunnen meemaken!
Volg datum > Datum: dinsdag 25 november 2008, 10:4125-11-08 10:41 Nr:149603
Volg auteur > Van: AMA Opwaarderen Re:149594
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Filas Structuur

AMA
Toano, RE
Italië

Jarig op 23-11

713 berichten
sinds 31-12-2007
joop schreef op dinsdag 25 november 2008, 10:01:

>> eddy DRUPPEL schreef:
>>> Mensen , helaas héél slecht nieuws, Filas moet op de
>>> operatietafel ingeslapen worden .Katja is daar nu nog en mag er
>>> straks bij om afscheid te nemen .Ze is er gewoon kapot van , we
>>> hadden net een zadeltje op hem en de planning was om volgende
>>> weken met hem buiten kleine stukjes te gaan rijden/wandelen .
>>> Gotverdomme toch hé,godverdomme
>>> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>>

Katja, ik leef ook erg met je mee.
Ik heb zoiets (gelukkig) nog nooit moeten meemaken met mijn eigen paarden en hoop dat het ook zo blijft. Maar ik kan me wel inbeelden dat je er helemaal kapot van bent.
In het Engels zeggen ze dan dat het paard over de regenboog is gestapt. Dat vind ik wel een mooie gedachte die toch een beetje het leed kan verzachten.

Krop je verdriet zeker niet op, durf te herinneren hoe mooi het samen was. Je zal merken dat de pijn stilletjesaan zal overgaan in een zacht gevoel van dankbaarheid dat je Filas gekend hebt, zelfs al was het voor een veel te korte tijd.

Veel sterkte.

Anne Marie
Volg datum > Datum: dinsdag 25 november 2008, 10:5125-11-08 10:51 Nr:149607
Volg auteur > Van: AMA Opwaarderen Re:149423
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Enstige hoefbevangenheid van mijn shetlander Structuur

AMA
Toano, RE
Italië

Jarig op 23-11

713 berichten
sinds 31-12-2007
4bozzza schreef op zondag 23 november 2008, 9:20:

>
>> Dat gepraat van veterinairen over als het hoefbeen 'kantelt'
>> betekend dat de dood, hoor je nog vaak helaas. Ik zag laatst
>> nog bij een grote tuin/dier winkelketen een boek staan waar het
>> nog in wordt vertelt en speciaal beslag nodig is, etc. etc.
>> Werkelijke hoefrehabilitatie is nog niet overal doorgedrongen.
>
> zo ook in het veelgelezen blad 'Landleven' waar veel mensen in
> lezen die nu juist een shetje nemen om het plaatje compleet te
> krijgen en verder geen furk van peerties weten

furk van peerties????
Kan je dat eens vertalen, liefst naar het 'schoon vlaams'?
Volg datum > Datum: dinsdag 25 november 2008, 11:3825-11-08 11:38 Nr:149613
Volg auteur > Van: AMA Opwaarderen Re:149612
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Enstige hoefbevangenheid van mijn shetlander Structuur

AMA
Toano, RE
Italië

Jarig op 23-11

713 berichten
sinds 31-12-2007
marjolijn schreef op dinsdag 25 november 2008, 11:33:

>>> zo ook in het veelgelezen blad 'Landleven' waar veel mensen in
>>> lezen die nu juist een shetje nemen om het plaatje compleet te
>>> krijgen en verder geen furk van peerties weten
>>
>> furk van peerties????
>> Kan je dat eens vertalen, liefst naar het 'schoon vlaams'?
>
> Nou, zelfs als hollandse kan ik dat nog wel vertalen!
> Maak van die r maar een c. En peerties zijn vast shetjes :-D.

Ja zeg, dat was een doordenkertje zo vroeg in de ochtend...
Dank je Marjolijn.
Je leest nu alle berichten van "AMA"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
713 berichten
Pagina 5½ van 48
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact