>>>
>>> Denk je nou echt dat ik de problematiek niet ken van
>>>
hoefbevangenheid. Ik heb een cursus heelkunde doorzwommen van

> elasticiteit of zelfs plasticiteit kan een pees hebben alvorens
> ze ontsteekt?? Zou ook wel eens een zeer relevante vraag kunnen
> zijn.
> Soit je doet dus maar ...
Leuke discussie dit. Denk dat er geen 'zwart-wit' antwoord mogelijk is, helaas. Als dat mogelijk zou zijn was dat allang bedacht.
Iris is woensdagavond ligt
hoefbevangen geraakt, ze liep maar we konden wel al beetje zien dat het niet 'zuiver' was. Toen nog rustig gestapt. Donderdag veearts, die twijfelde maargoed toch prednison gekregen, gevolg: vrijdagochtend zwaar zwaar
hoefbevangen.
Ons klonk het logisch om eerst rust te geven. Dus precies gedaan wat veearts zegt: lekker dik pak stro in de stal, uitloopje (wat van asfalt is) regelmatig nat maken, en hoeven om het uur een kwartier lang koelen onder koud stromend water. Sinds zondagavond zijn de hoeven niet meer op gloeiende temperatuur. Wel door gezet. Hoeven zijn nu helemaal niet meer warm. Maar omdat ze op de randje hoefwand is komen te staan en hoeven bol zijn loopt ze erg 'gevoelig'. Vanmiddag komt Hans Arendse dit eraf halen (denk ik). En dan gaan we vanaf vandaag weer langzaamaan aan weer bewegen.
Vorige keren hebben we haar in een paddock gezet en gedwongen haar te bewegen. Het herstel duurde toen langer. Ik merk aan Iris dat ze het ook wel heel prettig vind zo. Ze heeft maandag pijnstillers gehad, maar gister heb ik ze niet meer gegeven, want het is niet meer nodig de erge pijn en 'kort ademigheid' is weg. De pijn is dus toch weggegaan. Denk dat die beestjes het zelf ook wel weten wat goed voor ze is. En (ik heb dan wel geen medische achtergrond) voor mijn gevoel vind ik het zo logischer dan ze dwingen 'door de pijn heen te lopen'. Het lichaam geeft niet voor niks een 'pijnsignaal' af. Ik voel me nu ook wat rustiger nu ik naar haar kijk. Ze voelt zich nog niet super maar het gaat naar mijn idee wel de goede kant op. Ik denk dat ik het zo goed gedaan heb door eerst toch naar het standpunt naar de veearts te kijken en deze 'eerst even' op te volgen tot het moment dat zij zegt dat er een ijzer onder moet en vanaf het moment dat zij zegt dat ze het niet meer weet omdat er geen 'wetenschappelijke bewijzen' zijn en tot het moment dat ik zie dat mijn Irisje die ik al 18 jaar door en door ken geen erge pijn meer heeft en weer kwiek uit d'r oogjes kijkt. Vanaf dan moet je je eigen gezonde en logische verstand gebruiken (vind ik) en die is voor mij HN.