Frans Veldman schreef op zaterdag, 14 februari 2004, 18:53:
When horses in a pasture dotted with wild
> onions came down with anemia (low red-blood-cell count),
> jaundice (increased bile pigments in the blood, causing
> yellowish discoloration of the gums and whites of the eyes), and

> 9 and 10; by Day 11, his PCV had dropped to a life-threatening
> 13--he'd lost almost 60 percent of his red blood cells in 11
> days!
>
Hoi,
Zoals eerder al gemeld is mij ook bekend dat de groene bovengrondse delen giftig zijn. In deze tekst lijkt het ook hier om te gaan:
1e alinea: de paarden waren ziek van wilde uien: dan eten ze de bovengrondse delen
2e alinea: bij de test voeren ze uien toppen: dus de groene bovengrondse delen.
Dit onderzoek heeft voor zover deze tekst aangeeft geen onderzoek gedaan naar de ondergrondse ui of knoflook.
Als je zegt dat tomaat giftig is heb je gelijk en ongelijk. Wij mensen kunnen goed de rode tomaat eten maar moeten geen blad proeven.
Zoook aardappel.
groet Elsbeth