joop schreef op donderdag 29 november 2007, 15:44:
>>
>> Ik vind het daarnaast ook vooral jammer dat bij dit soort
>> onderzoeken niet gekeken /gemeld wordt wat er in de rest van

> speelt het een rol bij de produktie van insuline. Dan denk je
> meteen aan
insulineresistentie- laminitis-hoefproblemen.
> Vermoedelijk kan toedienen van biotine helpen om de
> bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Avidine komt volgens wikipedia voor in eiwit..... er staat daar niet specifiek alleen in rouwe eieren.
Eiwitten zitten overal in, dus ook in gras toch ?
Slechts waneer er (te) veel eiwitten gegeten wordt heb je een probleem....omdat die (toegevoegde) biotine zich er aan bind.(bind aan de avidine die in eiwit zit)
Zo is althans hoe IK het lees en begrijp op wiki.
http://nl.wikipedia.org/wiki/BiotineCitaat:
Gevolgen van een tekort
Biotinetekort treedt maar zelden op, het kan echter optreden bij het eten van grote hoeveelheden rauw ei, omdat eiwit avidine bevat, dat aan biotine bindt en de opname daarvan in de darm blokkeert.
Een biotinetekort uit zich in huidverstoringen, haaruitval, zwakke nagels, bloedarmoede, depressies, vermoeidheid, spierpijn, verhoogde cholesterol, ontsteking van de tong, etcetera.
einde citaat
Nu neem ik aan (door de inhoud van de tekst) dat dit weer een verhaaltje is dat over mensen gaat...niet over paarden in welke vorm dan ook gehouden.
Jaren hebben we gedacht dat een teveel aan eiwitten hoefprobemen veroorzaakte....tewijl een paard toch echt geen rauwe eiren eet.
Ergens krijgt dat paard dus al (te) veel eiwitten binnen....want hoe komt men hier anders op , waarop is anders eerst die veronderstelling gedaan dat dat de schuldige factor was ?
Ondanks dat die theorie hier onderuitgehaald is en dat hoefproblemen door fructaan zou komen , zijn die (te veel) eiwitten nog steeds aanwezig.(zeker bij paarden die op
biks leven)
Bij een teveel aan biotine (door extra toevoeging) zouden er dan dus darmproblemen optreden omdat het zich dan weer bint aan die stof in die eiwitten die al ruimschoots voorhanden zijn.
Of denk ik nu krom ?
Ik zou dan wel eens willen weten of die b7/b8/h vitamine ofwel biotine nu wel of niet al van nature aanwezig is in een paard en of dit dan een vitamine is die door het paard dus niet zelf bij gemaakt wordt als dit niet of te weinig in zijn voeding zit , net zoals al die andere vitamine's wat men hier steeds vermeld.