InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 5033 van 18371
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:1028-1-07 11:10 Nr:75481
Volg auteur > Van: Geertje Opwaarderen Re:75480
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: kluisters 2 Structuur

Geertje
Den Haag
Nederland

Jarig op 17-3

1315 berichten
sinds 17-12-2005
eddy DRUPPEL schreef op zondag 28 januari 2007, 11:01:

> van lennep schreef op zondag 28 januari 2007, 10:47:
>
>> Geertje schreef op zondag 28 januari 2007, 10:37:

> Ik gebruik een kluister enkel voor een overnachting in open
> veld of bos , nooit voor een pauze of rust van enkele minuten
> of een half uurtje of zo , mijn lead rope is 4M en ik ga gewoon
> naast Ilias zitten of liggen in het gras terwijl hij graast .

een leadrope of flexlijn vind ik ook niks als ik ernaast zou zitten. Dat hangt dan op de grond bij zijn benen in de buurt. Dan kannie erop gaan staan, erover struikelen, in verstrikt raken... Volgens mij zou ik hem nog eerder gewoon los laten staan, maja als ie dan schrikt is ook niet ideaal... Naja ik pauzeer niet zo vaak en als, dan blijf ik ernaast staan of erop :-P.
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:1228-1-07 11:12 Nr:75482
Volg auteur > Van: Geertje Opwaarderen Re:75478
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Artrose bij een jong paard Structuur

Geertje
Den Haag
Nederland

Jarig op 17-3

1315 berichten
sinds 17-12-2005
Esther schreef op zondag 28 januari 2007, 10:50:

> Geertje schreef op zondag 28 januari 2007, 10:35:
>
>> Esther schreef op zondag 28 januari 2007, 9:53:


Misschien was ze dan illegaal bezig :), maar wij hebben het toch echt gekocht bij het reform huis, in druppeltjes vorm... En ze snapte zelf eigenlijk totaal niet waarom het niet meer als kruid verkocht werd, dat vond ze maar onzin... En ik dacht alleen maar dat ik mijn mond maar moest houden :-P.
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:2028-1-07 11:20 Nr:75483
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:75482
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Artrose bij een jong paard Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Geertje schreef op zondag 28 januari 2007, 11:12:

> Esther schreef op zondag 28 januari 2007, 10:50:
>
>> Geertje schreef op zondag 28 januari 2007, 10:35:

> toch echt gekocht bij het reform huis, in druppeltjes vorm...
> En ze snapte zelf eigenlijk totaal niet waarom het niet meer
> als kruid verkocht werd, dat vond ze maar onzin... En ik dacht
> alleen maar dat ik mijn mond maar moest houden :-P.

Of je hebt heel erg duur water gekocht daar ;-)
Er mag wel iets in zitten, maar das zo miniem
Kruiden die toxische pyrrolizidine-alkaloïden bevatten mogen alleen gebruikt worden als de hoeveelheid aan toxische pyrrolizidine-alkaloïden in het kruidenpreparaat niet hoger is dan 1 microgram per kg of liter.
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:2128-1-07 11:21 Nr:75484
Volg auteur > Van: Sieta Opwaarderen Re:75399
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: problemen met aanbrengen hoofdstel Structuur

Sieta
Nederland

Jarig op 7-3

861 berichten
sinds 8-6-2005
Frans Veldman schreef op zaterdag 27 januari 2007, 23:05:

> eddy DRUPPEL schreef op zaterdag 27 januari 2007, 22:57:
>
>> BOING ? zonder klinker te kopen, effe antwoorden de

> verwijzen.
>
> Groeten,
> Frans

Mijn pony is 11 jaar met bit gereden, en toen ik net begon met bitloos bleef ze de eerste periode ook schuimen. Het werd steeds minder maar inderdaad, als ze zich ergens druk over maakt schuimt ze soms nog (tijdens het buitenrijden of aan de longe). Moet ik zeggen dat wanneer ik grondwerk met haar doe, ze heel overdreven staat te likken en kauwen, en dat ze daar soms ook wat speeksel van aan de lippen krijgt (net als iemand hier al zei, soort lippenstift randje) maar dat is zo weer weg en echt niet te vergelijken met het enorme schuimen wat ze vroeger met bit deed, haar hele borst was er wit van.
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:2528-1-07 11:25 Nr:75485
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75446
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Michiel en Jurrien Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Tanya schreef op zondag 28 januari 2007, 0:14:

> @ de rest,,, ik heb verder nog geen reactie van michiel gehad,
> hij moet het misschien eerst weer overleggen met josien?? :-S

Josien heeft gereageerd op je forumbrief Marleen. Ik plak het hier onder. Voor de duidelijkheid zet ik jullie namen er telkens bij.
Groetjes, Michiel

---------------

Josien: Op het moment dat je een paard los gaat werken kom je veel andere dingen tegen. Als je niet door alle problemen door kan zien dat het steeds beter met het paard gaat heeft het weinig zin om dit uit te gaan leggen.

Marleen: OK ik zal even proberen uit te leggen wat ik gister zag
Schouderbinnenwaarts : superoefening! jurrien doet het makkelijk en ziet er goed uit, ga zo door!

Josien: Fijn om te lezen. Ze was behoorlijk kritisch en dat mag zeker.

Marleen: een wat mindere oefening vondt ik het kort omdraaien.
volgens josien is dit om jurr zn binnenbeen onder zn lichaam te laten zetten en zo die spieren te trainen., wat ik zie is dat 9,5 van de 10 keer hij wegdraait OP z'n been. snap je wat ik bedoel? anders kan ik het op stal wel eens laten zien..
dit wegdraaien op zn been is heel slecht voor zn gewrichten en kniebanden etc. mij is altijd geleerd een paard/pony niet op zn benen weg te draaien, omdat je hiermee snellere slijtage en verdraaiingen krijgt.. stel dat ik constant op mn benen zou draaien heb ik aan het eind van de dag geen knieen meer over en zou mijn kraakbeen gauw versleten zijn,, zou ik dat met mn slechte knie doen schiet ie eruit.

Josien: Dit begrijp ik. De reden van dit draaien is om jur goed op zijn benen te houden. Dus als hij van je weg naar buiten valt zet je een draai van 90graden in om het gewicht weer over twee benen te verdelen. Dat hij dit in nu eerst oplost door zijn achterhand opzij weg te zetten heeft te maken met zijn niet dragend been en zijn nog niet los zijnde rug. Hij zou dit vanzelf goed gaan doen als hij weet hoe hij het moet doen. Er ontstaat meer slijtage door scheve belasting dan door kortstondig opzij zetten van de achterhand. Ja als je dit langere tijd blijft doen dan ontstaat er inderdaad slijtage, maar dat is met alles wat je te doet.

Marleen: wat we allemaal zien is dat jurrien verschrikkelijk gevoelig loopt op het harde, dat is een feit. wat ik daarmee zou doen is gewoon niet aan de hoeven zitten, niks bekappen of vijlen maar geen die voeten een kans om weer wat bij te groeien. met zijn achterbenen loopt hij ongelijk (zowel op het harde als in het gras), vooral met zn 'witte' voetje. dit komt als je het mij vraagt uit zn knie of heup. zodra jurrien stil staat zet hij dit been ook direct op rust. en dat is geen goed teken, vooral paarden met artrose doen dit gauw.

Josien: Dat hij nu ongelijk loopt komt omdat we na dat hij losser word in zijn bewegingen gaat maken die hij toen hij vast zat in zijn rug niet kon maken. Kortom we gaan van het ene doosje naar het andere doosje waar in elk doosje een probleem ligt die opgelost moet worden. Door hem bewust in te laten buigen en het binnenachterbeen onder de massa vragen zou dit probleem vanzelf verdwijnen.

Marleen: als je het gevoelige gedeelte weglaat, loopt hij gewoon kreupel achter, sorry dat ik het zeg maar het is zo, dit is niet een kwestie van spieren ed, maar puur gewricht.

Josien: Spieren die op slot zitten geven het zelfde effect en net als spieren moeten gewrichten gegymnatiseerd worden. Bij hem heeft het SI gewricht langere tijd op slot gestaan. Door het los laten van de spieren word het gewricht weer gevraagd de beweging naar voren en omhoog te gaan maken. Ja en dat gaat niet zomaar even.

Marleen: wat ik hiermee zou doen is misschien een keer een buigproef doen, hieruit kan misschien leiden dat ie wel gewrichtsslijtage heeft.

Josien: Een buigproef laat enkel zien of het paard ergens last van heeft. Daarbij kan je in een buigproef een goed paard ook kreupel krijgen. De enige manier om te kijken of er slijtage is, is door foto’s te laten maken. Zoals ik al zij gaat hij nu bewegingen maken die hij lange tijd niet heeft kunnen maken. Als jij langere tijd een been niet belast hebt of enkel op een bepaalde manier dan loop je ook niet zomaar weer normaal als je je been weer normaal gaat gebruiken. Bij een paard is dit nog een stuk ingewikkelder als bij de mens.

Marleen: verder moet ik zeggen dat ik het super vondt dat jurr ging bokken ! haha serieus, die jurr had ik idd nog niet gezien. hij is verder heel levendig, maar hou aub dan been goed in de gaten en vraag of er misschien een andere oefening is ipv van dat korte draaien.

Josien: Hij is levendig geworden. Hij voelt dat zijn lichaam weer gaat werken zoals het moet en is daar blij mee. Toen we begonnen was jur moeilijk voorwaarts, probeerde op alle mogelijke manieren om onder de gymnatiserende oefeningen uit te komen. Na ongeveer 3a4 lessen werd hij veel voorwaartser zowel tijdens de oefeningen als gewoon buiten.
Dat draaien heb ik uitgelegt waarom. Wat je gezien heb was dus niet helemaal de bedoeling, maar hij kan niet alles in een keer goed doen. Volgende keer in de les zou hij dit waarschijnlijk wel goed doen.

Michiel: Fijn dat jullie geweest zijn, ik zal je brief aan Josien laten lezen. In overleg met haar kunnen we zien wat er nodig is. Die snelle wending was de eerste keer dat we dit zo deden. Eerst recht uit gebogen, dan een plotselinge wending 180 graden en dan weer rechtuit gebogen. Het doel was volgens mij dat hij zijn buiging leert behouden en inderdaad dieper onder
treed.

Josien: Het is 90graden. Door de gras streep moets je wel doordraaien, maar de wending is maximaal ineens 90graden.
Het doel is om hem recht op zijn benen te houden en zo zijn binnenachterbeen juist te belasten. Dus je vraagt buiging naar links en je voelt hem van je weg lopen. Hij loopt over zijn buitenvoorbeen weg of eigenlijk hij valt over zijn buitenvoorbeen. Dit komt omdat hij zijn binnenachterbeen niet belast, maar enkel laat stuwen. Door hem ineens kort te draaien brengt het gewicht weer over twee voorbenen omdat hij anders geen wending kan maken en direct daarop ga je door in de buiging. Uiteindelijk zou hij niet meer van je weg vallen en netjes izjn binnenachterbeen gaan belasten.

Groetjes josien
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:2728-1-07 11:27 Nr:75486
Volg auteur > Van: clarissa ruijgrok Opwaarderen Re:75466
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Artrose bij een jong paard Structuur

clarissa ruijgrok
Homepage
amsterdam
Nederland

Jarig op 28-9

1747 berichten
sinds 1-9-2005
Geertje schreef op zondag 28 januari 2007, 7:56:

> clarissa ruijgrok schreef op zaterdag 27 januari 2007, 20:33:
>
>>

>> Ja, ik dacht dat ik er wel eens van gehoord had, bij paarden.
>
> Het was smeerwortel :)!!! Dat schijnt dus ook goed te zijn,
> maar niet meer in kruidvorm te verkrijgen...

Ja, inderdaad, dat heb ik ook vernomen, dat dat niet zo goed is, mag alleen uitwendig nog geloof ik, maar je ziet het nergens meer. Alleen als plantje, in de berm.
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:3028-1-07 11:30 Nr:75487
Volg auteur > Van: Margot van Lare Opwaarderen Re:75464
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk ouderschap Structuur

Margot van Lare
tilburg
Nederland


339 berichten
sinds 30-7-2005
Karin schreef op zondag 28 januari 2007, 6:08:

> Frans Veldman schreef op zaterdag 27 januari 2007, 22:14:
>
>> Michiel schreef op zaterdag 27 januari 2007, 22:08:

> je dan een beetje beter kan beoordelen hoeveel zogenaamde
> vrijheid en keuze ik had.
>
> Karin

Je moet vrijheid ook niet zien als een absoluut begrip. Vrijheid is relatief. Vrijheid is een waarde en geen norm. Het is volkomen afhankelijk van de situatie waarin je op dit moment in verkeerd hoe groot je mate van vrijheid is.

Je had ik zekere zin wel een mate van vrijheid. Je had namelijk de keuze tussen of heel veel schulden, of toegeven aan je baas.

Als je een onderscheid maakt tussen vrijheid in natuurtoestand of vrijheid in de maatschappij waarin je nu leeft, zal het er op uitdraaien dat je nu minder vrijheid hebt. Vrijheid moet vaak opgegeven worden voor luxe.

Maarja, wees in ieder geval blij dat je geen dier bent, want als je dan in het bezit bent van een mens, heb je al helemaal geen vrijheid. Een dier kan alleen het geluk hebben dat hij een goeddenkend mens heeft getroffen, echter is dit dan nog geen vrijheid, maar een gedeelde mening.

Zo slecht hebben we het dus allemaal nog niet als mensen!

Margot
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:3528-1-07 11:35 Nr:75488
Volg auteur > Van: clarissa ruijgrok Opwaarderen Re:75307
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: msm zwavel Structuur

clarissa ruijgrok
Homepage
amsterdam
Nederland

Jarig op 28-9

1747 berichten
sinds 1-9-2005
ingrid van der post schreef op zaterdag 27 januari 2007, 9:52:

> J. Pelgrim schreef op vrijdag 26 januari 2007, 22:41:
>
>> ingrid van der post schreef op woensdag 10 mei 2006, 14:06:
>>
>> . wie heeft er wel eens van
>>> zwavelvergiftiging gehoord?
>>
>> Ja ook hallo, dit was je vraag!!! Had dan specifiek erbij gezet
>> wat je zocht.
>
> de topic heet MSM ZWAVEL

MSM zwavel is biozwavel, ik ken de goede verhalen wel, als geneesmiddel. Het zit ook in ui en ander voedsel, maar vervliegt heel snel. Of je het in natuurlijke vorm kunt overdoseren weet ik niet. De eerste link gaat wel over zwavel en uitstoot, maar dat is geen biozwavel. Ik vind het moeilijk om wervingsverhalen te onderscheiden van de waarheid, maar dat kwamen we bij het himalayazout ook tegen. Wat is nou waar, hè. Je hebt toch ook kuuroorden met stinkend zwavelwater? Heel heilzaam, zeggen ze.
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:3928-1-07 11:39 Nr:75489
Volg auteur > Van: Karin Opwaarderen Re:75474
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk ouderschap Structuur

Karin
Homepage
Nederland

Jarig op 20-9

1029 berichten
sinds 18-9-2004
> Geen ruzie over maken :-) ;-) de CAO in verpleging en in de
> dienstensector zoals politie enz.....zijn aan andere regels en
> wetten gebonden dan "gewone" werknemers ..Ook is het
> afhankelijk van de plaatselijke ,interne keuken en
> verstandhouding . Wel is het zo ,Karin dat het afdreigen vanuit
> een werkgeverpositie wel heel kortzichtig is ! Als hij nu eens
> op jouw goodwill beroep wil doen zal hij waarschijnlijk ook wel
> bot vangen niet ?

Waarschijnlijk wel ja, al moet ik oppassen, want mijn moeder werkt nog voor hem en ik wil geen negatieve dingen voor haar veroorzaken.
Punt is gewoon dat werd gedaan alsof ik voor een paar rotcenten (en god wat wordt je slecht betaald bij zulk werk!) ben gebleven en als naief kindje nu aan het klagen ben. En zo is het niet.
Maar goed, laten we erover ophouden, het is totaal OT en ik ben gelukkig van die zak af en op een veel leuker punt in mijn leven aangekomen. Volgende week weer sollicitatiegesprek en nu weet ik in ieder geval een belangrijk punt in het contract ;-)

Groetjes Karin
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 12:1228-1-07 12:12 Nr:75490
Volg auteur > Van: Tanya Opwaarderen Re:75461
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Michiel en Jurrien Structuur
Tanya
Nederland


37 berichten
sinds 17-1-2007
> Nee....ze zijn gek.. natuurlijk mag dat niet.
> Dan zouden de slechts enkele echte goede ruiters de vele
> zogenaamde "goede" ruiters voor een groot probleem zetten.

> Nu toch echt graag naar het andere forum voor je de volgende
> vragen gaat stellen !
>
> Nick

het is gewoon zo dat je daar niet te tijd voor hebt.. je bent daar jaren meebezig voordat je een paard zover hebt het door jouw gekozen parcour te springen.

de paarden die ik rij zijn 3,5 en een enkeling is 6 en zijn net zadel mak,..
in een half jaar tot een jaar moet zo'n paard mee kunnen op concour.
en deze paarden worden getraind op hoogte, wendbaarheid en soms snelheid, geen tijd om te blijven klooien zonder teugels..
de meeste paarden zijn daar ook veel te fel voor. tja dat zijn springpaarden
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 12:3428-1-07 12:34 Nr:75491
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:75490
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Michiel en Jurrien Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Tanya schreef op zondag 28 januari 2007, 12:12:

>> Nee....ze zijn gek.. natuurlijk mag dat niet.
>> Dan zouden de slechts enkele echte goede ruiters de vele
>> zogenaamde "goede" ruiters voor een groot probleem zetten.

> en deze paarden worden getraind op hoogte, wendbaarheid en soms
> snelheid, geen tijd om te blijven klooien zonder teugels..
> de meeste paarden zijn daar ook veel te fel voor. tja dat zijn
> springpaarden

Je moet niets...het is jouw keuze , en de paarden dienen daar in mee te gaan....En dat vind ik jammer , en sneu voor het paard.

Gr Esther
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 13:3828-1-07 13:38 Nr:75492
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:75379
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: clicertrained horses de geleidepaardjes Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
Esther schreef op zaterdag 27 januari 2007, 22:36:


Gaaf! Staat bij de spotted mule nog een website: ww.clickertraining.com

Ook wel leuk om uit te spitten ;-)

Wil.
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 13:5428-1-07 13:54 Nr:75493
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:75397
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: problemen met aanbrengen hoofdstel Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
eddy DRUPPEL schreef op zaterdag 27 januari 2007, 23:04:

> Sky schreef op zaterdag 27 januari 2007, 22:56:
>
>> eddy DRUPPEL schreef op zaterdag 27 januari 2007, 20:42:

> klikken , hupakee en schuim staat er . Oooooh kijk eens ook
> zonder bit schuim , dus het bit zal er wel niks mee te maken
> hebben want hij doet het ook zonder . Pavlov heeft voor niks
> gewerkt dus !!

En hier denk ik dus dat jij gelijk hebt Eddy. Afgelopen zomer waren we bij de fokker van Catcher. Die, om hem al 'iets' te leren, een zadel + een hoofdstel met bit in gedaan had.
En een rondje reed.... nog geen 5 min. maar toch... wat mij opviel was dat Catcher zich volgens mij al aan het verzetten was tegen het bit. Hij liep nl. heel vaak met zijn bovenlip te 'flapperen' en te headshaken. Zijn aandacht was niet echt bij de 'ruiter' maar bij dat ding in z'n mond. Schuim heb ik ook gezien.
Het zou best kunnen dat met die paar (helaas!!) rijsessies de link al gelegd is naar: uit stal, zadel op (waarbij hij echt ook niet stilstond), bit in. We beginnen alvast met lip flapperen, hoofdschudden etc.etc. En pardoes een ruiter er bovenop....

Ik vond het een rotgezicht. Buiten dat paste niets goed. Zadel veels te groot, engels hoofdstel wat te krap was...
En zo gaat het heel vaak. Een jong dier wordt gewoon overdonderd. Een basisopvoeding hebben ze niet eens gehad, ze weten helemaal niets, zijn ook nog veels te jong en dan moeten ook nog meteen aan de teugel. Wat issie braaf he??
Ik was er NIET blij mee...

Wil.
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 14:0928-1-07 14:09 Nr:75494
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:75440
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: problemen met aanbrengen hoofdstel Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
eddy DRUPPEL schreef op zaterdag 27 januari 2007, 23:53:

> Sky schreef op zaterdag 27 januari 2007, 23:31:
>
>> Esther schreef op zaterdag 27 januari 2007, 23:19:

> keel , nek en aangezichtspieren te veroorzaken hevig genoeg om
> het bewustzijn te verliezen. Het is een verslaving inderdaad
> maar een verslaving aan endorfines wat dus altijd wil zeggen
> .......EEN WAPEN TEGEN PIJN .

Precies, paarden die weven of luchtzuigen zijn niet verslaafd aan die daad op zich, maar verslaafd aan de 'roes' die ze zichzelf kunnen toedienen, de zelf aangemaakte Endorfines. Precies dezelfde reden ook waarom een SeMe paard zichzelf tot bloedens toe kapot schuurt.... Je kunt zeggen: alles is beter als jeuk, zelfs pijn..
Wat ie in feite doet is zichzelf nog meer pijn bezorgen, zodat de Endorfines richting de pijnlijke plek stormen om het pijngevoel, en dus de jeuk, stillen....

Idem werkt Triggerpointmassage. Zoek een pijnlijke plek, een spierknoop bij jezelf en druk daar hard op met je duim. Zeg schaal 1-10.... kracht 7. Druk 5 seconden en laat los.. blijf dit herhalen. Je zult voelen dat je Endorfines komen om de pijn te stillen...
Druk dan weer.... je kunt méér druk gebruiken maar je hebt minder pijn.
Net zolang doorgaan totdat de plek onder kracht 3 zit..... Even het plekje doormasseren.... en uiteindelijk zal dit triggerpoint verdwijnen....

Wil
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 14:1528-1-07 14:15 Nr:75495
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:75472
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Artrose bij een jong paard Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
Esther schreef op zondag 28 januari 2007, 9:53:

> Geertje schreef op zondag 28 januari 2007, 7:56:
>
>> clarissa ruijgrok schreef op zaterdag 27 januari 2007, 20:33:

>> maar niet meer in kruidvorm te verkrijgen...
>
> Smeerwortel bevat ook PA's net zoals JKK. Daarom mag het niet
> meer als kruidengeneesmiddel worden verkocht.

Dat dácht ik dus al... dat heb ik dan ergens op jouw website gelezen.
Punt is dat ik een (overgewaaide??) smeerwortel in de voortuin heb... Echt grote plant, 's zomers met paars/blauwe bloempjes. Nu hoef ik die niet uit te roeien, want de paarden komen daar nooit bij. Maar als ik hem in het najaar afknip heb ik altijd handschoenen aan.

Wil
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 5033 van 18371
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact