InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 17828½ van 18371
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: zaterdag 12 juli 2014, 14:4012-7-14 14:40 Nr:267409
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:267405
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rijden met hoefkatrol? Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
joop schreef op zaterdag 12 juli 2014, 10:27:

> Graag foto's.

van de hoeven.
Volg datum > Datum: zaterdag 12 juli 2014, 19:3312-7-14 19:33 Nr:267410
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:267408
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ons paard valt ineens paard aan, waar hij al 2 jaar bij staat... Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Gaat de slofteugel nu ook verdwijnen?
Volg datum > Datum: zaterdag 12 juli 2014, 22:5612-7-14 22:56 Nr:267411
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: si/heupgewricht klachten "ervaringen Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010
Bizar verhaal!! ..... Ik hoop dat iemand zijn ervaringen (soortgelijk) met mij wil delen

Juli 2012 kocht ik mijn prachtige merrie (welthitt II x Goodtimes). On beleerd op 6 jarige leeftijd, ze heeft dus lekker uit kunnen groeien. Ze ging lekker en leerde alles heel snel (rustig opgebouwd). Ze was wat scheef aan het begin (zoals bijna aale paarden) maar dit heb ik in de training goed kunnen oplossen. Fijn paard met grote beweging en een goede takt.

Begin augustus 2013 ging het niet helemaal lekker. Niet kreupel maar ik voelde iets wat niet helemaal klopte. Besloten de fisio/chiropractor maar eens te laten komen. Ze vond wel het een en ander maar geen afwijkende dingen. 3 maanden 3x behandeld en het leek beter te gaan. De training weer opgepakt, het ging een tijdje goed. Alle andere mogelijke oorzaken inmiddels ook meegepakt (tanden, zadel, bit fit)...

Februari 2014 vond ik haar weer niet lekker aanvoelen. Ik had les van een goede/bekende instructrice die aangaf dat dit wat ik voelde een balans probleem was. Ik vond haar onregelmatig in het verruimen maar ik bleek de enige te zijn die het zag en voelde. Door trainen was de opdracht, gezien het niveau en kennis van mijn instructrice heb ik dat aangenomen.

Maart 2014 was mij merrie van de een op de andere dag zichtbaar kreupel. IK WIST HET !! had ik bij de eerste twijfel nu maar meteen naar de Kliniek gegaan dacht ik nog....
Daarna was het 4 maanden een hel....

-5x bezoek van paardenarts aan huis (met apparatuur)
-röntgen onderzoek
-div scan`s
-cortisone behandelingen

Mijn paard bleek artritis te hebben in de hals, kreupel op rechts voor (ontsteking hoefbeen)
Na enkele dagen knapte ze op. Toen ik er weer op mocht alles rustig opgebouwd maar ze zat erg vast in haar lijf, ik was nog niet gerust.Na 6 weken besloot ik toch naar de kliniek te gaan. Opnieuw foto`s gemaakt en scan. De arts zag meteen dat het probleem de hals was. Nog 2 ontstoken halswervels maar dit keer aan de rechterkant (die had de vorige arts over het hoofd gezien).
Op nieuw inspuiten en meso therapie (heel de hals aan beide kanten) opnieuw revalideren. Nu moest de chiropractor elke week (4 weken lang) de halswervels los komen maken.
Als snel knapte ze op.... kon haar hals weer goed gebruiken en liep loep zuiver. Na rustig opbouwen en longewerk ben ik weer gaan rijden. Even leek dat goed te gaan en deed niets bijzonders (rechtuit, geen korte voltes). Maar er zat geen schot in.....
Ik kan het omschrijven als... stuwen, bit pakken/leunen, moeite met lichte buiging rechts. Alsof ze een bezem ingeslikt had....

Op een gegeven moment dacht ik... Ja! wat nu?
Via via ben ik in contact gekomen met een paarden magnetiseur/paragnost. Ik had er niet alle vertrouwen in maar dacht baat het niet dan schaadt het niet....
Ik mocht vooraf niets vertellen, ze wilde er blanco in en het paard laten vertellen wat er loos is met haar. Ik was echt perplex!! ze wist me te vertellen dat ze last heeft gehad van het rechter voorbeen en dat dit probleem 90% opgelost is. Even als de hals, daar had ze geen last meer van. Ze voelde een blokkade in de kaak/nek/mond en wist dat ik problemen had met de aanleuning. Toen ze eenmaal bij de onderrug kwam kon ze wel huilen.... DAAR ZIT HET PROBLEEM zei ze. Je paard heeft enorm last van haar onderrug/si/heupen en daar zijn alle andere problemen door ontstaan. Ze zei dat er iemand steeds aan heeft gezeten en dat doet haar pijn... daar moet je direct mee stoppen!!... nou dat kan wel kloppen ja. De chiropractor was vanaf augustus 2013 al bezig met manipuleren van dit gebied (11x behandeld in totaal). Ook moest ik zelf elke dag oefeningen doen om dit gebied los te houden.
Ze heeft iets gedaan met haar energiebanen (bloed doorstroming) en adviseerde homeopathische druppels. Ze is inmiddels 2x geweest om haar te helpen. Het gaat de goede kant op. Mijn paard oogt weer blij en gaat nu ook onder het zadel redelijk goed. We zijn er nog niet....

Het onderrug probleem is niet opgevallen bij mijn paardenarts en ook niet op de kliniek. Ze zijn alleen bezig geweest met de hals en het rechter voetje. Mijn paard trekt wat scheef onder het zadel, wil nog steeds niet echt onder treden met de achterhand (blijft wat stuwen).
Ik doe nog steeds rustig aan en forceer niets. Toch zal ze moeten gaan dragen anders word ze ook niet sterker in de spieren.

Nooit gedacht aan onderrug problemen!! ik overweeg nu toch foto`s/echo/scan of thermografie. Ik ben toch erg bang dat als hier het grote probleem zit en ik blijf haar belasten (al is dit geen optimale training) dat alle problemen weer terug komen die we voorheen hebben gehad.

Zijn er mensen die soortgelijke ervaringen hebben?. Wat hebben jullie ondernomen, welke behandeling/revalidatie
-ervaring met thermografie?
-artritis si/heup (onderrug)

Ik hoop hier wat wijzer van te worden. Alvast bedankt
Volg datum > Datum: zaterdag 12 juli 2014, 23:1912-7-14 23:19 Nr:267412
Volg auteur > Van: Daps Opwaarderen Re:267399
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rijden met hoefkatrol? Structuur
Daps
Zuid Holland
Nederland


10 berichten
sinds 12-8-2010
Ik heb een paard gehad in 1998 met ernstige hko (toen fase 5). De gebroeders van Nassau (zeer goede smeden met ervaring op dit gebied) hebben goed werk gedaan. Ik ben 1x per maand met het paard naar antoine de both gegaan in België om mijn paard goed recht te richten. Helaas was de pijn bij mijn paard (13 jaar) te ernstig. Op ten duur werd hij mager en heb ik de beslissing gemaakt dat het zo niet langer kan.
Paarden met hko die kreupelen hebben pijn. Zenuwsnede is volgens mij de enige oplossing om de pijn weg te nemen, pijstillers kun je niet blijven geven maar als het paard al 24 is kun je dit overleggen met de paardenarts. Goed rechtrichten volgens de adb of marijke de jong methode zou ook een optie zijn maar de meeste ruiters kunnen dit niet correct uitvoeren (dit is ook een kunst op zich).
Ik hoop dat je een goede weg vind (laat je goed adviseren). Hopelijk kan je paardje nog een poos pijnvrij mee. Sterkte
Naschrift (zaterdag 12 juli 2014, 23:21):
Wacht ook niet te lang met beslissen. Pijn is niet fijn!
Volg datum > Datum: zondag 13 juli 2014, 9:5613-7-14 09:56 Nr:267413
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:267411
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: si/heupgewricht klachten Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Heel typerend voor veeartsen, ze vinden een plaats met symptomen en staren zich daar vervolgens blind op en kijken niet verder. Dierencommunicators kunnen heel goed werk verrichten, veel mensen vinden het onzin, maar ik ken heel wat mensen die daar wel hun oplossing in hebben gevonden. Helaas praten veel mensen er niet over, omdat het gros van de mensen (die er overigens geen ervaring mee hebben) het niet gelooft en je zomaar belachelijk kunnen maken of uitschelden voor heks.
Vaak komt de dierencommunicator pas als laatste, wanneer niets anders geholpen heeft, dan proberen mensen zoiets. Het zou een hoop ellende kunnen schelen als je deze als eerste laat komen, het kan een hoop onnodige behandelingen schelen, doordat je gelijk op het juiste spoor beland en die richting kunt aangeven aan je eigen veearts.
Ik laat het liefst een holistisch veearts komen, deze bekijkt en onderzoekt het gehele paard en loopt niet vast op de symptomen, want deze kunnen een oorzaak hebben in een ander deel. Zoals bij jouw paard het geval is.
Ik heb geen ervaring met dat heupgewricht, ik wilde alleen even een goed woordje doen voor de dierencommunicators :-D
Ik hoop dat je paard weer wat opknapt, sterkte ermee!
Volg datum > Datum: zondag 13 juli 2014, 10:2113-7-14 10:21 Nr:267414
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267412
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rijden met hoefkatrol? Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Daps schreef op zaterdag 12 juli 2014, 23:19:

> Ik heb een paard gehad in 1998 met ernstige hko (toen fase 5). De
> gebroeders van Nassau (zeer goede smeden met ervaring op dit gebied)
> hebben goed werk gedaan. Ik ben 1x per maand met het paard naar antoine de
> both gegaan in België om mijn paard goed recht te richten. Helaas was de
> pijn bij mijn paard (13 jaar) te ernstig. Op ten duur werd hij mager en
> heb ik de beslissing gemaakt dat het zo niet langer kan.

zo gaat het helaas maar al te vaak. Ik neem aan dat de gebr van N je paarde hebben beslagen, misschien wel met zooltjes en verhoogde hielen. Je bent nw hier en weet het misschien nog niet maar PN gaat er vanuit dat je paarden nooit moet beslaan. IJzers zorgen dat een paard niet goed kan lopen en dat leidt tot klachten die vaak met HK worden bestempeld. Zonder ijzers en met modern bekapte hoeven, en normale leefomstandigheden (geen box en normaal voedsel) blijken afgeschreven HK het vaak heel goed te kunnen doen, sterker nog hun problemen kunnen helemaal verdwijnen. Voor jouw paard is het te laat maar het is goed te weten dat er betere methodes zijn dan ijzers, zenuwsnedes ed.
Volg datum > Datum: zondag 13 juli 2014, 10:3013-7-14 10:30 Nr:267415
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267411
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: si/heupgewricht klachten Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Daps schreef op zaterdag 12 juli 2014, 22:56:

> Bizar verhaal!! ..... Ik hoop dat iemand zijn ervaringen (soortgelijk) met
> mij wil delen

-knip-

> Ik hoop hier wat wijzer van te worden. Alvast bedankt

In dit verhaal staat dat je met bit rijdt en in een ander verhaal schrijf je over een HKO slachtoffer. Is dit paard beslagen? staat je paard 24/7 buiten in de kudde? Als paarden helemaal vast zitten zoals jouw paard kan het heel veel helpen haar 6 mnd vakantie te geven ergens waar ze gewoon kan lopen en zelf genezen. Genezen kost tijd. Die moet je wel krijgen. Trainen kan pas weer als je paard helemaal in orde is. Gooi het bit op de oudijzerhoop en probeer welke bitloze optoming bij je past. Misschien kan je zelf leren bekappen, daar leer je heel veel van. Misschien moet je je hele rijstijl herzien.
Naschrift (zondag 13 juli 2014, 17:21):
net bij een nwe op het forum komen de antwoorden niet op de normale wijze onder het 1e bericht, omdat er aanhalingstekens in de titel staan lijkt het?
Volg datum > Datum: zondag 13 juli 2014, 13:1313-7-14 13:13 Nr:267416
Volg auteur > Van: kingkong Opwaarderen Re:267411
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: si/heupgewricht klachten Structuur
kingkong
Nederland


32 berichten
sinds 14-3-2014

Vervelend dat je paard zoveel klachten heeft. Zonder mij uit te spreken over je reguliere arts danwel de fluisteraar, denk ik dat het goed trainen van je paard hem een heel stuk zou kunnen helpen.

Je schrijft dat je bekend bent met Antoine de Bodt. Volgens mij is hij de aangewezen man voor jouw paard met rugproblemen. Of één van zijn leerlingen (Karmie Stroeve of Mireille den Hoed).

Hoeveel ervaring heb je opgedaan bij Antoine? M.a.w. hoeveel lessen heb je bij hem gevolgd? En hoelang heb je bij hem getraind?
Naschrift (zondag 13 juli 2014, 13:14):
Oh en vooraf zou ik hem zoals Joop adviseert gewoon even lekker een half jaar "paard" laten zijn......
Volg datum > Datum: zondag 13 juli 2014, 14:4113-7-14 14:41 Nr:267417
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:267373
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat DOET u met uw paard ? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
>Tja, bij Jack lijkt alles maar half te gelden.
Ja misschien heeft hij dan wel heel iets anders…

>Zou Tytse zich bezeerd hebben bij het opstaan na de narcose?
Dat zou natuurlijk zomaar kunnen. Ze hebben een “rubberen” kamer daarvoor en ze hebben mij verteld dat alles goed is gegaan, maar zullen ze het vertellen als hij hard is gevallen en het daarna leek toe doen ???

>Jack heeft zelf een soort voorpootje-over-techniek ontwikkeld bij het maken van een hele >korte wending (op het erf of zo, waar het smal is). Vond dat ook altijd al een afwijkend iets.
Dat doet Tytse ook nu… hij kan het geloof ik niet meer op de “normale” manier.

Jij zegt dat Jack het voornamelijk met stress doet en dat hij dan verkrampt. Dat doet Tytse helemaal niet. Hij doet het ook in totale rust. Als hij lekker aan het grazen is loopt hij soms “totaal dronken” en vaak in een bocht weer een endje verder. Hij valt de laatste dagen niet zo vaak meer (ik zie soms nog wel vieze moddersporen in het weiland hoor en uit voorzorg mag hij zijn verharde pad nu niet op), da’s fijn. Wat ik wel merkte in het begin is dat hij er triest van werd. Als hij dan gevallen was ging hij naar zijn hok om in een hoekje met zijn kop naar beneden te gaan staan…

>Ga je het laten doen, dat diagnosticeren? Het lijkt me doodeng. En wat eraan te doen áls het >al wobbler is... Ik heb er nooit echt iets aan laten onderzoeken, wel es met wat DA's over >gehad. Maar ja, Jack is verder gezond en een erg happy, altijd speels paard.
Ja ik ben wel doorgegaan tot de diangostiek. Ik heb getwijfeld wbt die afname van ruggemerg-vloeistof maar het ging best slecht met ‘m en we wisten echt niet wat hij had dus we hebben alles laten doen. In het geval van Wobbler is er niet zoveel aan te doen (je kan een beetje “pootjes-begrip” trainen maar dat mogen wij nog niet zo “snel” na de 2e operatie). Maar ik was naar de kliniek gegaan omdat ik dacht dat hij misschien iets had waar ik wel wat aan kon doen ?? Alleen daarom durfde ik dat aan. Als ik, zoals jij, een paard had dat het best goed doet, steeds beter gaat, vrolijk en gelukkig is zou ik dat waarschijnlijk niet gedaan hebben.

Sommige dieren hebben gewoon (altijd al ?!) een lichaamlijk probleempje, als ze daar verder geen problemen mee hebben en het verder goed doen, dan zou ik daar niet zo mee zitten.

Succes.
Lenneke
Volg datum > Datum: zondag 13 juli 2014, 14:4313-7-14 14:43 Nr:267418
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:267412
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rijden met hoefkatrol? Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Daps schreef op zaterdag 12 juli 2014, 23:19:

> Ik heb een paard gehad in 1998 met ernstige hko (toen fase 5). De
> gebroeders van Nassau (zeer goede smeden met ervaring op dit gebied)
> hebben goed werk gedaan. Ik ben 1x per maand met het paard naar antoine de

> zou ook een optie zijn maar de meeste ruiters kunnen dit niet correct
> uitvoeren (dit is ook een kunst op zich).
> Ik hoop dat je een goede weg vind (laat je goed adviseren). Hopelijk kan
> je paardje nog een poos pijnvrij mee. Sterkte

Idioot! Hoe kun je hier adviezen geven en dan als voorbeeld een paard aandragen wat je af hebt moeten laten maken omdat "de pijn bij mijn paard (13 jaar) te ernstig werd" We hebben honderden paarden gered door juist deze weg van de gebroeders en andere Middeleeuwse denkers te negeren en onze kennis te gebruiken.... en jij komt hier zenuwsnedes voor hko.htm">hoefkatrol aanraden? Ga wat leren!
Piet

Elke dag één keer de rasp heen en weer halen

is óók bekappen
Volg datum > Datum: zondag 13 juli 2014, 17:0113-7-14 17:01 Nr:267419
Volg auteur > Van: Myriam Opwaarderen Re:267418
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rijden met hoefkatrol? Structuur

Myriam
Maastricht
Nederland


2237 berichten
sinds 8-11-2004
Piet schreef op zondag 13 juli 2014, 14:43:

> Daps schreef op zaterdag 12 juli 2014, 23:19:
>
>> Ik heb een paard gehad in 1998 met ernstige hko (toen fase 5). De

>
> Elke dag één keer de rasp heen en weer halen
>
> is óók bekappen

Daps , Piet is boos - op de hándeling- hij ként jou helemaal niet tenslotte.
Kun je begrijpen dat dát wat jij schrijft hier toch wel echt vloeken in de kerk is - deze hele site is erop gericht kennis op te doen om paarden écht te helpen- door de juiste bekapping, voeding, leefwijze.
Uit respect voor al de kennis en de moeite die mensen hier doen om bij het welzijn van paarden en hun hoeven te helpen zou het goed zijn om de kennis hier op de site even door te nemen.
Iemand vertelde mij : "ik heb nu gips rond mijn pols tegen de pijn..heerlijk! .."Ik vraag me af of oefening met die pols op de lange termijn niet beter zou zijn.. eigenlijk weet ik het wel zéker.. misschien zou zij beter piano kunnen spelen...helpt bij sommigen enorm! :)
De ijzers leken bij jouw paard te helpen...maar jouw paard is nu dood!
Myriam
Volg datum > Datum: zondag 13 juli 2014, 18:3713-7-14 18:37 Nr:267420
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:267412
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rijden met hoefkatrol? Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Daps schreef op zaterdag 12 juli 2014, 23:19:

> Ik heb een paard gehad in 1998 met ernstige hko (toen fase 5).

De fasering van hko gaat van 1 t/m 4. Fase 5 bestaat niet.

> De gebroeders van Nassau (zeer goede smeden met ervaring op dit gebied)
> hebben goed werk gedaan.

Blijkbaar toch niet, want je paard is uiteindelijk afgemaakt wegens teveel pijn.

> Ik ben 1x per maand met het paard naar antoine de
> both gegaan in België om mijn paard goed recht te richten.

Het is de Bodt met dt.

> Helaas was de
> pijn bij mijn paard (13 jaar) te ernstig. Op ten duur werd hij mager en
> heb ik de beslissing gemaakt dat het zo niet langer kan.
> Paarden met hko die kreupelen hebben pijn. Zenuwsnede is volgens mij de
> enige oplossing om de pijn weg te nemen, pijstillers kun je niet blijven
> geven maar als het paard al 24 is kun je dit overleggen met de
> paardenarts. Goed rechtrichten volgens de adb of marijke de jong methode
> zou ook een optie zijn maar de meeste ruiters kunnen dit niet correct
> uitvoeren (dit is ook een kunst op zich).

Nee hoor. Mijn paard loopt nu 9 jaar rad sinds de vermeende hko en ik ben bepaald geen getalenteerde ruiter maar heb het ook kunnen leren. Als je het banaanprincipe snapt, is het toe te passen. No big deal.
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 17828½ van 18371
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact