vagebond schreef op zondag 1 december 2013, 9:52:
>
> Nee, ik heb geen recente rontgenfoto's.
> In zijn kreupele tijd, zijn er wel echo's en foto's gemaakt. Dat heeft wel

> Aan de bokvoet heeft ie ook
hko.htm">hoefkatrol (op een van de laatste rontgenfoto
> zichtbaar). Eerlijk gezegd maak ik me daar nog het minst zorgen over, dat
> heb ik samen met een instructrice van Antoine de Bodt opgelost.
> Gr. Ingrid
En tóch.... Ik denk dat ik en ieder logisch denkend mens het eens is met de manier waarop we mensen hier kunnen aanleren hoe je de hoeven van je paard zo gezond mogelijk houdt. Ik vind dan ook dat (in een ideale wereld) er professionele bekappers zouden moeten zijn die mensen die bezig zijn met gezonde hoeven, zouden moeten assisteren zodra die hoeven niet langer - of nog lang niet- gezond zijn. Gewoon omdat ze geacht worden meer te weten dan de perfect, maar eenvoudig werkende, particulier.
Ik vergelijk het wel eens met je tanden. Het dagelijks onderhoud doe je zelf, maar bij een probleem ga je naar de specialist, de tandarts.
Jouw paard is daar een voorbeeld van.
'
hko.htm">Hoefkatrol' aan een hoge voet heeft een oorzaak. Nu kun je daar met de ,overigens uitstekende, methode Antoine de Bodt, wel omheen werken, maar het feit blijft dat in dit geval het probleem IN de hoge voet zit. Zelfs als er nog helemaal niet het zogenaamde
hko.htm">hoefkatrol is geconstateerd. (Röntgenfoto's laten pas een probleem zien als er 40% botverlies is opgetreden) Antoine let daar niet op. Het maakt hem - zijn eigen woorden- niet uit.
Ik ben er van overtuigd dat zijn methode nóg veel beter zou werken en de kans op recidive bijna nul zou zijn, als hij tezamen met zijn training ook zulke voeten zou laten aanpakken.
Als ik jou was zou ik me juist de mééste zorgen maken om de hoge voet. Een bokhoef heeft of krijgt op den duur altijd! problemen met de hoge hielen, met de min of meer afsluiting van de bloedsomloop in de kroonrand door de hoefwand, de verkeerde stand van het hoefbeen en de in het straalkussen omhoog geperste steunsels, die zorgen voor een geleidelijke degeneratie. Dit alles heeft helaas niet zoveel te maken met hoe je het paard daarboven laat bewegen.
Piet
Elke dag één keer de rasp heen en weer halen
is óók bekappen