InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 17073½ van 18371
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: vrijdag 26 april 2013, 5:3626-4-13 05:36 Nr:256094
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:256091
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Theorie en praktijk Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
e m kraak schreef op donderdag 25 april 2013, 21:04:

> Martina schreef op donderdag 25 april 2013, 18:32:
>
>>>> Els.

>> ogen naar die lijven te kijken (zit het zadel recht, waar zit nog vuil,
>
> Niks ervan. Onze paarden weten prima het onderscheid te maken tussen 'waar
> zit nog een viesje?' en 'ik ga je pakken!'.
Ja, dat weet ik ook wel. Daarom vond ik juist het woord focus, dat Piet schreef zo mooi. Dat dekt de lading, het gaat inderdaad niet alleen om een blik (van een paar ogen die waar dan ook zitten) maar om de gehele lichaamstaal. Dat is toch ook wat focus betekent. Helaas was m'n priemende ogenvoorbeeld blijkbaar een beetje fout gekozen, zie ik nu. Die priemende blik lag voor mij voor de hand vanwege m'n recentelijke schapenervaring en de blik is een voor mensen toch vrij duidelijk onderdeel van lichaamstaal. Maar blijkbaar is het een voorbeeld waarmee je voorzichtig moet zijn, voor je het weet ben je een voorstander van een ogen van voren theorie Don't say negro Grinn!
> Op zich doet het niets dat onze ogen frontaal geplaatst zijn; er zijn
> zoveel beesten, vooral klimmende/springende dieren uiteraard, die frontale
> ogen hebben om beter afstanden te kunnen schatten. Wie is er nou bang voor
> een ringstaartmaki, om maar een dwarsstraat te noemen?
Geen idee wat er allemaal wel en niet van waar is. Ik heb het naar mijn idee nooit over ogen van voren gehad. Maar over een priemende blik van mensen = lichaamstaal. Is niet: betoog voor frontale ogen verhaal.
> Focus is dus niet alleen aankijken, het is een samenspel van alles in
> lichaamstaal. Je paard reageert ook op je focus als je erop zit.
Dat was naar mijn idee ook wat Piet ermee bedoelde en waarom ik het zo'n mooi woord vond. Ik wilde alleen maar aangeven dat er een hoop onbewuste lichaamstaal op paarden geprojecteerd kan worden omdat wij mensen ons vaak niet zo bewust zijn van onze non-verbale boodschap.
Volg datum > Datum: vrijdag 26 april 2013, 7:5226-4-13 07:52 Nr:256095
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:256071
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dominantie , was: Ruintje klimt op mijn jonge merrie van nog geen 2, slecht voor haar rug? Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009

Martina, ik zie het helemaal voor me :-M

Maar wat al wordt gezegd... hier is ook de dominante bitch tevens de grootste schijtlaars. :-P

Het is dus ook zoals egon noemt... het is een ingewikkelde structuur en het hele punt waar NH op borduurt over het laten zien wie de baas is , ervanuit gaand dat de baas ook de leider is, slaat dus nergens op.
Dat betekent dus dat het hele verhaal van de join up waarbij je voor eens en altijd leiderschap zou bepalen, ook de vuilnisbak in kan.

Wat ik dan altijd verwonderlijk vind, is het feit dat toch behoorlijk wat onderzoek inmiddels heeft uitgewezen dat er idd een verschil is tussen dominantie en leiderschap en dat de sociale struktuur in een kudde heel wat ingewikkelder en flexibeler is dan wordt voorgespiegeld.

Ook verwonderlijk vind ik altijd het idee dat de mens dan deel uit zou moeten maken van die kudde. Nog afgezien van het feit dat we met de beste wil van de wereld niet op een paard lijken en qua instincten, kracht, snelheid etc maar een stel sukkels zijn vergeleken met een paard, brengen we slechts zeer beperkt tijd door in de kudde. Hoe zou je daar dan in hemelsnaam deel van moeten uitmaken.

Met die hele stelling van het doen alsof je een paard bent (iemand heeft soms zelfs oren verzonnen, die je op je kop kon zetten en die bewogen :-P :-P ) vinden mensen ook dat ze best mogen slaan of schoppen, want dat doen paarden onderling ook.

Ik verbaas mij altijd hoe veel gebazel serieus wordt genomen door de meute, terwijl we toch onderhand beter zouden moeten weten. Aan bewijs geen gebrek,

Moet trouwens altijd erg lachen met die strips van egon. Zo herkenbaar met shetten... monstertjes. haha. Maar juist die instelling maakt het wel tot ideale paardjes voor een wagentje. Als je tot samenwerking kunt komen, zijn ze veelal onverschrokken.

Maar dan toch eens een andere vraag: agressie naar andere diersoorten. Heel bekend zijn de ezels die alles in hun wei vermorzelen (nou ja niet alle ezels, maar ezels staan hier toch een beetje om bekend) Of de pony die de hond de wei uitjaagt of of de kat ondersteboven schopt.
Waar komt die agressie vandaan?
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 17073½ van 18371
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact