Piet schreef op donderdag 26 januari 2012, 7:20:
> Monique Meijer schreef op woensdag 25 januari 2012, 16:49:
>> Mijn idee is dat de praam met pijn afleidt van de andere pijn of handeling
>> die doorgevoerd moet worden. Maar dat is mijn idee. Ik probeer met Liltje

> Ik moest mijn vingers tussen de deur steken en de assistente hield hem
> dicht....
> Geweldig!
> Ik voelde bijna niks van die kies.
Ouderwets hoor. Daar heb ik iets veel handigers voor, de oorleltang. Wedden dat je je héél stil houdt zonder dat ik je er echt veel pijn mee moet doen?
Met respect voor alle deelnemers aan deze draad, zou ik hier wel eens echt deskundigen over willen horen, met onderbouwde theoriën en argumenten.
Praam en oorleltang zijn natuurlijk niet direct "patientvriendelijk" te noemen, maar "verdoving", variërend van roesje tot coma is dat in de meeste gevallen ook niet alleen al vanwege de nawerkingen. En als ik mag kiezen voor "plaatselijke verdoving" laat ik zelfs dat eigenlijk liever achterwege als er aan kiezen geprutst moet worden maar vroeger dacht ik daar anders over en dat komt weer omdat de tandarts in de loop der jaren veel beter instrumentarium gekocht heeft met o.a. koudwaterkoeling als plaatselijke verdoving! Dat vind ik pas een goed idee geweest!
Het hangt er dus nogal vanaf, denk ik. Van de vereiste behandeling, van de patient, van de omstandigheden én de praam- of oorleltang bedienaar want dat kun je beide denk ik pijnloos doen (de patient wordt vanwege de DREIGING van pijn door eigen beweging geïmmobiliseerd/gefixeerd). Deze vergelijking van praam met zojuist door mij uitgevonden oorleltang zit uiteraard ook maar tussen mijn oren en ik weet niet of het helemaal juist is, maar mijn gevoel zegt van wel.
Over deskundigen gesproken, Cedric is toch tandarts? En we hebben (hadden) toch ook minstens 1 pnforum-DA?