nescio schreef op woensdag 26 oktober 2011, 20:46:
> En zo ook de mensen hier op het forum met al hun kennis die voor 90% uit
> ervaringen bestaat.
Dat denk ik niet. Ik denk dat de meeste mensen op dit forum vooral ervaring hadden met hoefijzers, 's nachts opstallen, met een bit rijden, enzovoorts. Afgezien gaat het daar niet over, maar of "persoonlijke ervaringen" een bewijs kunnen vormen dat een substantie een heilzaam effect heeft.
>>het zou niet voor het eerst zijn dat een DA alleen maar de reclamefolder van de fabrikant nakakelt.
>
> Is hier dan toevallig onderzoek van bekend dat dat werkelijk zo is Frans?
Er zijn ongelooflijk veel onderzoeken gedaan waaruit blijkt hoe bedrieglijk perceptie is. De hele reclame-industrie stoelt op dit principe. Als je mensen maar vaak genoeg toefluistert dat OMO echt het witste wast en ze kopen het nog ook, zonder zich af te vragen of het ooit wel is getest of het echt wel het witste wast (en of dit uberhaupt wel een relevante bijdrage levert aan het levensgeluk).
> En nog steeds gaan er mensen naar de kerk, its a way of life denk ik en
> dat moet je respecteren naar mijn idee..
Wie heeft het over respecteren? Ik reageer slechts in een discussie waarin een wat twijfelachtig product als heilzaam wordt omschreven terwijl niemand kan aangeven waar die constatering nou precies op berust. Precies zoals bij het geloof in hoefijzers.
> Je gelooft iets omdat iets aansluit bij je gevoel en je kennis
Nou, voor mij alleen dat laatste hoor!
> Wat weer niet wil zeggen dat ik op alles wat mijn DA zegt ja, nee en amen
> zeg want haar advies dat er mss wel een ijzer+zooltje onder moest zal ik
> in de wind blijven slaan, en het interesseert me echt geen biet als ze mij
> eigenwijs vindt.
Precies! Dat is wat ik probeer te bereiken. En inmiddels al heel wat jaartjes terug hadden we precies dezelfde discussies over hoefijzers. Ook toen gingen mensen "op hun gevoel en oordeel van de DA" af, en lieten hun paard beslaan.
> En zeg nou zelf, niet "de mensen met paarden" maar de echte "paarden
> mensen" houden hun viervoetertjes met veel meer "gevoel" toch?
En door dat "gevoel" stoppen ze hun paardjes 's nachts in bed, doen hem een lekker knus dekentje om, en stoppen hem nog een lekkere zoete hap voor want dat heeft ie zo graag.
Mijn gevoel vertaalt zich in de werving van kennis zodat ik mijn geliefde viervoeters beter kan verzorgen en ze langer blij en gezond hou.

Frans