InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 14266½ van 18371
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 14 september 2010, 10:3614-9-10 10:36 Nr:213989
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:213983
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: geiten, schapen en paarden Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Spirithorses schreef op dinsdag 14 september 2010, 9:52:

> Frans en Ilona hebben ook
> regelmatig schapen op hun land.

Al jaren niet meer. We vonden het een regelrechte ramp. Het zal ook wel rasafhankelijk zijn, maar die &^%@^-krengen zijn niet te pakken, ontsnappen voortdurend, brengen zichzelf steeds weer in de problemen, etc.

Gewoon afrasteringsdraad is niet genoeg. Dus het moeten van die netten zijn. Daar blijven de rammetjes dan weer met hun hoorns in hangen. Twee keer een ram-lan gehad die zichzelf had ingeknoopt in het net en daardoor was overleden. Toen weer een keer een schaap met een gebroken poot. Daarna een schaap dat levend werd opgegeten door maden, terwijl het een paar dagen daarvoor nog schoon was. Een ram gehad die mensen begon aan te vallen, kostte mijn zoontje een voortand. Daarna weer een ram die alle afrasteringen saboteerde zodat de hele kudde over de weg ging lopen. Toen we een keer weg moesten hadden we geen andere keus dan de betreffende ram maar noodgedwongen even in een paardenstal te parkeren. Bovendeel van de deur opgelaten. Toen we terugkwamen hing de ram met zijn horens over de onderdeur, zichzelf opgehangen.
Het waren niet onze eigen schapen, dus we hadden er ook niet alles over te zeggen, anders hadden we eea ook wel wat anders aangepakt.
Maar na het laatste voorval hadden we er schoon genoeg van en gezegd dat de schapen niet meer welkom waren.

De grotere rassen, zoals Texelaars, schijnen iets minder uit te breken. Maar die gaan dan weer op hun rug liggen, en gaan dan dood omdat ze niet meer zelfstandig om kunnen keren. Gesodemieter heb je dus altijd met dat wolvee.

Schapen zijn bio-industrie, en als je niet tegen idiote regels, administratief werk, overheidsbemoeizucht, etc. kan, dan begin er niet aan.
Omdat het niet onze eigen schapen waren viel het papierwerk voor ONS nog wel mee. Maar onderschat dat niet! Je zit met verplichte oormerken (in elk oor, eentje schijnt niet genoeg te zijn), iedere beweging van de schapen moet je documenteren, jaja, zelfs als je de schapen een paar huizen verderop brengt moet je documenten invullen, tijdens het "transport" bij je hebben, nog jaren bewaren, etc. je moet een administratief nummer aanvragen, en zit daarmee direct ook binnen de controle van het systeem. Zo moesten al die beesten ineens getest worden op BSE, terwijl ze niet voor de consumptie waren enzovoorts. Krijg je een verplichte dierenarts op de stoep die je niet kunt weigeren. Gek werden we ervan. Als je schapen neemt dan zit je tot over je oren in het hele bio-industrie-gebeuren, en dan moet je maar net willen he?

Na al die idyllische verhalen dus eens een ander geluid. Bezint eer ge begint. Geiten schijnen nog erger te zijn!

Frans
Volg datum > Datum: dinsdag 14 september 2010, 10:3814-9-10 10:38 Nr:213990
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:213986
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Drukte in slachthuizen door grote crisis in paardenland Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Hersendood is dood, dat is zeker waar, maar niet makkelijk te accepteren als je naast een hersendood mens of dier staat, ademen en hartkloppen is voor ons ingebakken teken van leven. Ga je hersendood maar ademend de ambulance in, heeft iedereen hoop dat het nog goed komt.

Voor euthanasie van mensen (en ook bij de doodstraf :-( ) worden 3 middelen gebruikt:
eerst de barbituraten in zo'n hoge dosis dat de hersenen dood zijn. Maar omdat het hart nog klopt wordt een curare achtig middel gespoten dat de spieren verlamt. Dan kan nog een kalium oplossing worden toegevoegd. Op dezelfde wijze werkt euthanasie bij paarden. Bij paarden kan je nog een sterk kalmeeringsmiddel inspuiten voor je begint. Volgens mij hangt veel af van de vaardigheid van de DA. De akelige verhalen hebben misschien te maken met fouten van DA's.
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 14266½ van 18371
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact